onsdag 30. mars 2011

Litt scrapping

Snart skal vi i 70-årslag til en hyggelig dame som er glad i hagen sin. Derfor ville jeg lage et kort til henne som hadde noe med blomster å gjøre.

Magic Moonlight Studio - Free images er en blogg jeg følger. Her dukker det med jevne mellomrom opp fine, gratis vintage bilder m.m. Jeg likte så godt et av rosebildene jeg fant der, og printet det ut på vanlig akvarellpapir.



Jeg valgte bildet nederst til høyre. Og så bygget jeg et kort på det bildet:



Papirblomster og sommerfugler er mine favoritter.
Papirblomster selges jo i mange scrappebutikker, men mine kommer fra EBAY. 
Jeg handler mest hos Thai2u.

Sommerfuglen er fra Karen-Marie Klip som jeg kjøper i en lokal hobbybutikk som forhandler Panduros varer.














Hvis du ser litt nøye på bildet under så ser du at det glitrer litt. Det var vanskelig å få fram på bildet, så her har jeg brukt blitzen, og det hjalp litt. Jeg har funnet ut at en shimmer spray som heter Smooch Spritz Vanilla er fin og jevn å spraye med. Kjøpt på EBAY den også. I virkeligheten glitrer hele rosearket på en "rolig" og delikat måte.









Liker så godt å lage slike kort som kan stå av seg selv.

Og her er baksiden:


Det lyse arket har jeg laget mønster på selv med embossing folder kjøpt for en billig penge på EBAY. Glimmer Mist er brukt for å farge "foten" på kortet. Arket var nemlig for kort, så jeg måtte skjøte på nederst. (Og jeg var ikke helt heldig med sprayingen, ser jeg. Men det ser forhåpentligvis ikke andre enn andre scrappere......)

Selve hilsenen til vår venninne har jeg skrevet bak på kortet som er stukket ned i lomma. Det er et motiv jeg har funnet på nettet av lita jente som klatrer på gjerdet.

Det fine hjertet har jeg laget hos naboen min. Tror det er en Martha Stewart-punch.



Kreativ Hobby har noen koselige, små stempel.




Bordene er laget med Martha Stewart puncher.


Jeg håper kortet vil falle i smak.

mandag 28. mars 2011

Her er din fremtid!



Ja, hadde det vært så vel. Men det er det ikke. 



Jeg har som mange andre vært nødt til å dra på besøk til NAV. Da blir en sendt videre til..... skal vi kalle det "NAV-støttede forretningsidéer". Her skal en få hjelp til det ene og det andre, og ved et tilfelle for en gooood stund siden skulle jeg sitte ved en PC på egenhånd på dette stedet og gjøre......noe. Mulighetene lå i tastaturet under mine hender, fikk jeg inntrykk av. På skjermen foran meg skulle både det ene og det andre som ville gi meg nye fremtidsmuligheter dukke fram. Men det var den gang.


Da jeg idag satt hjemme i min egen trygge stue og ryddet i bildene på min egen koselige PC, så kom jeg over dette bildet jeg tok av PC'en jeg den dagen på dette stedet ble tilbudt. Jeg ble igrunnen noe overrasket over det som kom fram da skjermen ble skrudd på der:








De fleste brukerne av disse felles-PC'ene er unge folk. Hva sier dette bildet si til dem???

"Velkommen unge mann. Din verden ligger i våre hender. 
Værsågod; verden er din. Grip den!" 
Lissom.



Jeg skjønner jo at her hadde en oppfinnsom fyr (muligens en modig jente) lekt seg litt mens de forventede timene ved PC'en skulle gå. De andre skjermene så ikke ut til å ha samme skrekktryne som velkomst. Jeg sa ikke noe. Jeg er ikke så lettskremt. Men bilder tok jeg, som dere jo ser. Jeg synes det var såpass spesielt.

OK, nok om det. Dere som har/har hatt kontakt med NAV har nok mange erfaringer som kan være både gode og dårlige. Men noe som er sikkert er at en må gjøre en innsats selv!



Trening og terapi


Nå håper jeg våren har kommet til de fleste av dere??? Og at dere husket å stille klokka......


fredag 25. mars 2011

Yes Yes Yes



En av bloggene jeg følger heter Mies Tidsmaskin. Mie tar fram ting og stemninger fra sin barndom og ungdom, og selv om jeg er eldre enn henne, så husker jeg mye av det samme som henne. Bilder og ting trigger minner jeg har gjemt bort langt bak i hjernen fra en trygg barndom og en artig (og litt mindre trygg) ungdomstid. Håper bare ikke hun drar fram Smurfene, for da får jeg vel den irriterende gnikkende syngingen i ørene igjen som jeg hadde i årevis......




Når jeg tusler rundt for meg selv og tenker litt på ting jeg selv husker fra fortiden, så dukker morsomme uttrykk opp stadig vekk. Vi var en gjeng på slutten av forrige århundre som gikk på byen fredag og på kafe lørdag for å evaluere. Det var mye billig moro i prat og kaffe, og duverden så mye rart som ble sagt.

"Det er bedre med min i din enn vår i lufta", var ett av uttrykkene.

Etter den lange vinteren er jeg ikke sikker på det, akkurat!

Forøvrig ble uttrykk som "Det er bedre å fylle parrafin enn å parre fyllesvin" lansert i samme periode.
Og JA; jeg synes fremdeles det er morsomt. Sorry!

Men tilbake til våren. En SVALe gjør ingen sommer.......



..... men det gjør dette!!:



Her har min kjære sopt hellene. Her lå det hauger med sand vi strødde med i vinter. Så er litt av snøhaugene kastet ut for å tine fortere. Og det virker!!



Og hundrevis av gartnerier kan vel heller ikke ta feil? Vårblomstene har vært i salg leeeeenge.......



Vi fikk jammen nok ved i vinter også. Det hadde vi ikke trodd ved juletider. 




I våryr glede viser jeg gjerne fram de nye serviettene jeg kjøpte 4 pakker av på Kremmerhuset nylig:







Kvirrevitt!!

Og med humøret på topp slenger jeg med alle disse fine hjertene jeg kjøpte i Cambridge nylig. Dette er klistremerker, og de er så fine at jeg vet nesten ikke om jeg har hjerte til å bruke dem!!

Men det er iallefall mange, så faktisk så......ja....jammen tror jeg det er ett til hver av dere!!!!
Velg selv!


Gleden er på min side.

God helg!!


torsdag 24. mars 2011

Noen som husker på meg

Det er noen fine awarder ute og går nå. Hovedformålet deres er å vise bloggere veien til blogger de kanskje aldri har vært innom. Og så får vi anledning til å gjøre litt ekstra krus på hverandre.

I-love-your-blog-award



Og noen har sett meg!!!

Faktisk så har jeg blitt overbragt denne awarden hele 4 ganger i de siste. Tusen, tusen takk til:


Anne Karin med bloggen Hverdagslivet.
Elin med bloggen Elins lille univers.
Hege Aida med bloggen The not so perfect mum-blogg.
Line Elisabeth med bloggen Line Elisabeths side.


Dere følger OG leser bloggen min jevnlig, og det er så hyggelig. :-)
Det er dere jeg skriver for! Og litt for meg selv, da.


Nå skal jeg svare på 10 spørsmål. Nå tenker jeg dere er spent!?

1. Hvorfor startet du å blogge?


Jeg har en nabo som heter Carina. Hun har blogget en stund. Hun er ekspert på scrapbooking og lager mye, og av og til viser hun fram sine kreasjoner. Jeg hadde fulgt med på hennes blogg en stund, og gradvis hadde jeg klikket på hennes bloggliste, disse bloggernes blogglister, og vips, så var jeg fortapt i blogge-verdenen. Jeg så jo at det fantes alle mulige slags blogger der ute, og dette vil jeg bli en del av. Så takk til Carina, og takk til dere som viser fram så mye rart og skriver så artig og interessant.

En annen side av dette er også at jeg føler at jeg har så mye "going on" både i hus, hage og i hodet mitt som jeg har glede av å vise fram. Og det har fungert veldig fint; jeg skriver og dere kommenterer. "Har du fått noen kommentarer", spør mannen min stadig. Han lider nok under litt skrekkblandet fryd, tror jeg.



2. Hvilke blogger følger du?

Jeg følger mange type blogger; scrapbooking, interiør, hage, mat, moro, ja litt av hvert. Og det jeg oppdager er jo at nesten ingen klarer å holde bloggen sin på bare ett tema. Vi mennesker har jo så mange sider, og det er spennende å lese om folks ferier, se fine bilder, følge oppussingsprosjekter, følge liv som kommer, barn og barnebarn, uventede gleder og noen ganger også sorg.
Det er mye å lære av bloggene, og mye fint å se. Inspirasjon og nyttige tips står i kø. Det gjør også fristelsene.   Jeg har blitt fristet over evne når det gjelder Green Gate og Cath Kidston av andre bloggere. Tusen-takk-skal-dere-f***imeg-ha. Og har jeg blitt lykkeligere av å ha mange blomstrete fine ting i friske farger på frokostbordet mitt?        ........ Jah!!


Fløtemugge. Sophia white.


3. Favoritt make-up merke:

Jeg bruker nesten ikke sminke lenger. Deilig!!!! I noen år hadde jeg kveldsjobb som konsulent for kosmetikkmerket Arbonne. Det selges ikke i Norge lenger så vidt jeg vet, og det er synd, for det var veldig bra. Da var jeg ute 1-2 kvelder i uka for å selge, så da måtte jeg jo stæsje meg opp noe skikkelig. Så jeg kan hvis jeg vil! Når jeg skal i selskap så sminker jeg meg. Ikke foundation, pudder og hele pakka, men pynter øyne, kinn og lepper. Ser jo at jeg blir penere med det, og kanskje det er en slags høflighet overfor mine medgjester og vertskapet at de ser jeg har anstrengt meg litt? Men til daglig gir jeg blanke. Jeg er pen nok!!!
Jeg mener det er viktigere å se frisk ut, og sunn kost, nok søvn og god fuktighetskrem er god kosmetikk. Dermalogica er et supert merke, og huden min liker det! Ganske billig å kjøpe på Ebay (- i forhold til i Norge, mener jeg.)

Elizabeth Taylor
Hun døde fra oss igår.
Har det levd en vakrere kvinne? Både med og uten sminke.



4. Favoritt klesmerke.

Først så himler jeg litt med øynene. Dere skjønner; sånt bryr vel ikke snart-50-åringer seg om? Eller er det bare meg?? Og så ble jeg litt betenkt. Jovisst har jeg et favoritt klesmerke!! Carite heter det, og er treningstøy for voksne damer med former. Ja, de har visst klær til mannfolk også.  Det er ufattelig mye stretch i de klesplaggene deres, og det finnes ikke noe bedre å ha på seg på trening, på tur eller i sofakroken. De er ikke så dyre, og de har en fantastisk kvalitet og holdbarhet.

High preview





5. Ditt må-ha make-up produkt.


Et kjapt strøk med lebestiften av og til.
Og min Dermalogica.

Lånt av www.pixelroom.net


6. Min favorittfarge.

Alt annet enn blått!


7. Parfyme.

Det er noe fæle greier.  Kan ikke fordra det. Det lukter godt på meg selv i ca et halvt minutt, og så blir jeg kvalm, får vondt i hodet og skikkelig elendig. Så mitt favorittsted er ikke akkurat taxfree-butikker hvor folk sprayer og lukter i vilden sky. Har panikk for å sitte i fly, kino, buss, møter, osv nær damer med parfyme. Blir rett og slett syk av det. Og jeg skjønner ikke poenget med parfyme?? Er det ikke bedre å være rene og evt. lukte litt god såpe eller svaktluktende bodylotion? Parfymerer dere damer dere for å lukte godt for dere selv, for venninner eller for mannfolka?? Ærlig talt; for å glede venninnene kan jeg under tvil skjønne, men mannfolka gir vel beng i lukta så lenge dere har pupper?!?




8. Favorittfilm

Ofte er det den siste filmen jeg har sett som er favoritten, og ettersom vi har kjøpt oss hjemmekinoanlegg nylig har jeg sett opptil flere. Den svenske komedien Fattern er topp, Spis, Elsk, Lev var lang og meget god, og Mamma Mia har jeg sett på teater i London, men jammen er filmen bra også!
Men favoritten er og blir selvsagt Stolthet og fordom (den gamle BBC-utgaven, ikke den nye med hun der Knightley-dama). Den med Colin Firth, vet dere.....




9. Hvilket land vil du besøke?

Jeg har vært i mange land, og kommer nok til å dra tilbake til noen av dem igjen. Straks skal jeg til Polen, og der er det godt øl og god mat til en billig penge. Og mye hyggelige folk.
UK og Irland er absolutt mine favoritter. Dit skal jeg iallefall igjen. (Ny tur i september til Cambridge er allerede bestilt, så det kan jeg jo si med sikkerhet her og nå :-)



10. Hva ligger på nattbordet ditt.

Briller som får meg til å ligne Prins Daniel i Sverige, papirlommetørkler, lebepomade og fotkrem. Gjett om mannen min synes alt dette er romantisk!!





Dett vart dett. Det gikk vel greit? Bortsett fra litt banning og oppfarende oppførsel vedr. parfymespørsmålet så klarte jeg meg ganske greit, synes jeg.

Nå skal jeg tipse dere om 10 blogger jeg følger. Da må jeg først si at noen blogger jeg følger nøye med på har jeg nevnt i andre innlegg opptil flere ganger, så nå skal jeg tilby noen andre. Her kommer de:

Maleviks Rosenträdgård   Håkan viser fram de mest fantastiske bilder av rosene sine.
Koselig Koselig               Her får du se fine bilder (mest fra Vestfold). Og mye annet.
Bustebloggen                 For deg som ikke har vært innom den underlige verden til Bustenellik.
Matpakkebloggen          For deg som trenger inspirasjon til å lage spenstige matpakker.
Hjemmebest                  Sylvia har verdens koseligste hjem. Iallefall Arendals.
Sannas Kort og Godt      Sanna lager kort på bestilling. Og hun skriver utrolig gode kommentarer!
Villa Greve                    Pr idag, 24. mars, har det ikke kommet livstegn fra denne bloggen på flere dager. 
                                                Grunnen er sannsynligvis at Camilla som har denne bloggen er på sykehuset og føder.             




Nei og nei.....Dette går ikke bra. Jeg er helt forvirret nå. Jeg skal bare nevne 3 blogger til, og jeg har nesten 100 til som jeg følger og leser.........


   

onsdag 23. mars 2011

Hjemmekino

Vi har gått til innkjøp av noen nye sorte kasser og duppeditter; Hjemmekinoanlegget er på plass.

(Jeg lurte på hvor lenge det skulle gå før min kjære kom på at han ønsket seg et slikt. Så tuuuusen takk til Reidar som så vennlig viste oss SITT nye innkjøp og gjorde det absolutt nødvendig med denne investeringen.)





Hvis du ser på Nemi-stripen over, så ser du typen nederst til høyre? Jeg er sånn nå. Anlegget er montert på TV/hobbyrommet i 2. etasje, og actionfilmer ruller nå over skjermen der oppe mens jeg egentlig lurer på om godstog har begynt å gå på et sidespor over furugulvet der oppe. Eller finnes Tor med hammeren allikevel?? Dunder og brak er det iallefall stadig vekk.

Jeg sitter "downstairs" og blogger, ser på vanlig TV, leser litt eller fikser mat til filmfyren. Husarbeid må også gjøres, og endelig ble det så mildt at vi kunne la være å fyre en halvtimes tid så jeg fikk ut asken av ovnen. Glassene ble også pusset, og nå har min egen HD-varmende-hjemme-kino her i stua, jeg. 3D egentlig.


Hot stuff!!!


Min kjære har leid Blue-ray filmer, og jeg fikk også velge en; Fattern. Svensk komedie på sitt beste. Vi lo oss skakke. Og den viste også menneskers gode, fine og overraskende sider. Anbefales.

Jeg fikk kjøpt James Bond (Casino Royale) billig i Blue-ray på CDON.NO. Kr 99,- og det synes jeg var merkelig billig. De hadde den til dobbel pris og vel så det også. Men jeg bestilt nå den billige jeg, og snart kom den i posten. Ikke lenge etter hørte jeg  en lett anstrengt stemme rope fra "Upstairs":  "Du, han James Bond snakker bare tsjekkisk!!"

Uppps!!
Men fortvilelsen varte ikke så lenge. Versjonen var nok litt spesiell, men etter litt blaing i menyene fant vi både engelsk tale og norsk tekst, så alt ordnet seg.

Idag var jeg på biblioteket og lånte min egen actionfilm.  Gleder meg til denne:


.
.
.
.
.
.






Og en regnværsdag skal svigermor (- snart 89) hit og se Mamma Mia!! 

Har dere noen fine filmer å anbefale eller selge, så bare si ifra :-)






tirsdag 22. mars 2011

Men hvor er pepperen??

Min utprøving av Wenche/TV2's oppskrifter går fortsatt strykende!
I mitt forrige innlegg ymtet jeg frampå om en nær forestående baking av Myk pepperkake;


Mmmmmmm.....røra smaker iallefall deilig!



Over ser dere røra klar til steking i formen. Det er så mye deilige krydder i den; ingefær, kardemomme, kanel, nellik. Men pepperen? Nei, ingen pepper i pepperkaken. Rare greier.

Og de neste tre kvarterene spredte det seg en fantastisk duft i huset. Kaken ble stekt, avkjølt, dynket med appelsinsaft og pyntet med glasur.......







Glasuren som Wenche anbefalte (med smøreost, smør, melis og ikke minst sitron) var fantastisk! Dere ser kanskje noen små prikker og gule greier på bildet under, og det er frø fra en vaniljestang og revet sitronskall. Skjønner dere at dette smaker godt, eller?? :-)


Naboene var innom for å smake på baksten, og de likte den veldig godt.

Jeg hadde for sikkerhets skyld prøvd en kake til:


Denne oppskriften fant jeg i et ukeblad, og det skulle være hakkede valnøtter og mandler i den, og så skulle det være druer! De hadde jeg dessverre spist opp, så jeg prøvde meg med tørkede tranebær istedet. Det ble godt, men egentlig var ikke denne kaken noen høydare. Den falt fra hverandre også. Så den oppskriften skal jeg ikke ta vare på. Men den ser jo fin ut, så jeg slenger med et bilde.

Da vil jeg bare få ønske dere en fortsatt fin og vårlig uke. Idag var jeg ute og knipset de første vårbildene. Ikke så mye vakkert å se ennå, men nå går det rett vei!

mandag 21. mars 2011

Småbrød

Ser det ikke godt ut???!!!



Disse flotte småbrødene har Wenche i TV2's God Morgen Norge bakt.




Den dama viser så mye variert kost og gir oss oppskrift på forholdsvis enkle retter som de fleste av oss klarer å lage. Men det er jo ofte tiden det står på, er det ikke? Og kanskje også lysten. 

Min matlagings-/bakelyst varierer veldig, men da jeg så oppskriften på småbrødene med revne gulrøtter og matyoghurt, så MÅTTE jeg bare prøve.

Og det er helt utrolig, men brødene mine ble igrunnen like fine, og helt fantastisk gode og saftige. 
Jeg måtte kjøpe inn matyoghurten og grov, sammalt rug og hvete, men resten hadde jeg i skapet. 

Har du lyst til å prøve, så klikk HER!


Wenche laget Irish Stew nylig også. Den prøvde vi. Og gjett om mannen min koste seg!! Han er ingen mesterkokk, men prøver seg innimellom, og her sto han for mesteparten av kutting og smaking, og det gjorde nok også susen; deilig lukt, smak og selvgjort. Kan det bli bedre?
Ja, og som "forrett" drakk han resten av Guiness-ølet som det skulle være litt av i denne gryta. (Ingen konkurranse fra meg der. For mye maltsmak.)




Men som om ikke DET er nok, så er jeg nå på vei ut på kjøkkenet for å lage Myk Pepperkake med appelsin. Høres det ikke godt ut? Også fra Wenches kjøkken, selvsagt.

Fortsettelse følger.....


fredag 18. mars 2011

Solstreif






















Ser du solen som skinner så friskt inn til oss, og på den stadig svinnende snøen utenfor?
Dette er deilige dager. Riktignok går det litt for sakte mot vår etter min mening, men jeg skal holde ut!!!


Etter at solen hadde gått ned forberedte jeg en gave til en 50-åring. 
Og hva gir en til en mann i sin beste alder som har det meste av materielle ting fra før?



Jeg har laget et "gavebrett" til ham.
På brettet har jeg lagt 2 par hjemmestrikkede sokker (kjøpt, - er dårlig til å strikke), 2 hjemmebakte brød (selvbakt, og verdens beste!!), og en porsjon hjemmebakte knekkebrød (jeg bruker oppskriften jeg fant hos Silje).


(I etterkant har det kommet fram at gaven falt i smak, og jubilantens kone har sendt SMS og bedt om oppskrift på knekkebrød!)








(Roser til 19,90 hos Maxi sist mandag. Har nå roser overalt!!)


Og da jeg nå fredag morgen skal poste dette innlegget, så snør det tett utenfor vinduet......



Related Posts with Thumbnails