fredag 29. juni 2012

The best accomodation....ever!

IOC's Mr. Samaranch følger meg videre på Lillehammerturen. Da han under avslutningsseremonien på Lillehammer i 1994 uttalte at dette hadde vært de beste "Olympic winter games EVER!", så bulte nordmenns brystkasser av stolthet. Vi hadde både live og via TV opplevd silkeføre, strålende sol, blide fjes og suksess på alle plan.

Disse godordene har blitt gjentatt under senere olympiske leker, men de ble sagt første gang hos oss, gjorde de ikke?

Nå skal jeg vise noen bilder fra stedet vi overnattet på ved Mjøsa. Og aldri har jeg bodd et sted hvor jeg koste meg mer! Vi leide andre etasje i et hus fra 1700-tallet, og huseierne hadde pusset opp og gjort denne leiligheten til et utrolig hyggelig sted.  Prisen var veldig bra også.












Det er 2 soverom i leiligheten, og her er en gammel fin seng med vakkert sengetøy:





Fruen på gården har tydeligvis et øye for detaljer, og vet å gjøre det koselig for sine gjester:


Vi fikk til og med dobbeltseng. Deilige madrasser!



Litt pynt her også:





Kjøkkenet inneholdt alt en trenger for selvhushold. Og litt pynt:








Sånt som dette er midt i blinken for meg. Sukkertøy for øyet:










Det hang gamle familiebilder på veggene.




Stativ med interiørblader står klart. Her kan en bare koke kaffe og sette seg ned og kose seg!!!:




Gamle gulv som er slipt. Finnes det noe vakrere?







Ute var det benker og bord for utefrokost i fint vær. 
Dette var et vakkert sted. Vi kommer igjen!!


Da håper jeg at de som søker på ord som LILLEHAMMER, HAMAR, NES, HELGØYA, OL, 1994, OLYMPIC GAMES, og kanskje også HOTELL finner dette innlegget.
Noen flere søkeord folk bruker når de skal på tur til MJØSA? Åja, OVERNATTING burde jeg vel ha med også.


Trykk HER hvis du vil se siden til Nerlien.



torsdag 28. juni 2012

"Samma å je er hen i væla, bære je ser Mjøsa."

Jeg er fra Vestfold, men jeg SKJØNNER hva de mener.
Vi har tilbragt noen dager rundt Mjøsa. og for et flott sted! Første gang jeg dro til Lillehammer var da Samaranch fortalte oss at LILLYHAMMER skulle få OL i 1994. Jeg måtte jo se stedet før utbyggingen, tenkte jeg. Såvidt jeg husker finnes det virkelig en dame som heter Lilly Hammer, og hun ble nok overrasket den dagen.



Den andre gangen jeg var på Lillehammer var "the best ever"-OL over, og vi bodde i en av leilighetene utøverene hadde brukt. Det luktet fremdeles skismøring.

Den gang var vi på Maihaugen, men Hedmarksmuseet kjørte vi glatt forbi den gang. Og glasshuset over kirkeruinene på Domkirkeodden/Hedmarksmuseet var heller ikke bygget dengang. (Ferdige i 1998.)



Den tredje gangen jeg var ved Mjøsa var da vi ble med Samlerklubben her i byen på busstur til Antikk- og samlermesse i Vikingskipet på Hamar. Det var litt av en messe. Svære greier. Mannen min ble helt utslitt, og måtte ta en middagshvil på tribunen i Nordre Sving, stakkars.




Bildene dere ser her er fra Domkirkeodden, men fordi vi koste oss lenge og vel på den tyrkiske restaurant Alanya i Hamar sentrum (superbra mat!!), så rakk vi bare en liten tur innom her. Dette er et fantastisk fint område jeg gjerne besøker neste gang vi drar til Mjøstraktene. For det gjør vi, vær sikker.

Flere innlegg kommer med bilder fra et fantastisk overnattingssted å Nes og mer til. Nå er det en fotballkamp på gang!

søndag 24. juni 2012

Erta berta

Jeg ser alle hageprogram jeg kan få med meg. For en stund siden så jeg en dame i England som dyrker masse nyttevekster i sin lille bakhage. Hun hadde sådd vanlige grønne, tørkede erter i en liten balje.


Ertene hadde til og med gått ut på dato, men de spirte etter kort tid og ga en fin avling. Avlingen var nemlig ikke store, høye erter med belger. Neida; den engelske damen brukte ertespirene i salat. 


Og dette måtte jeg jo prøve!!







De kom opp av jorda veldig fort, og etter at jeg hadde tatt bildet over, så knep jeg av de største spirene så de skulle forgrene seg og bli tettere og gi bedre avling.

Det var effektivt.
Det er bare 13 dager med dårlig vær mellom bildet over og dette:



Spirene smaker deilig! De smaker virkelig som erter, og er nesten bedre enn sukkererter, synes jeg. 


Dette er iallefall noe som unger burde like, for det går fort.



torsdag 21. juni 2012

Tiden er ute.....

.....og ikke inne ved PC'n i disse dager, men noen bilder kan jeg jo legge ut mens jeg sitter her en kveldsstund og klør på myggestikk og halv-følger med på en fotballkamp.
Hagearbeid og hengekøye er mine favorittord nå. Is og kaffe hos naboen, jordbær og fløte hjemme er heller ikke så dumt. Juni i Norge med akkurat passe sol: Kan det bli bedre??



Denne pelargoniaen har utrolig doble og fine blomster. Jeg var redd den sto litt mørkt her innerst på uteplassen vår, men det ser ut til å være en perfekt plass for den.


Minner fra vår deilige tur til Danmark i vår;
skjell fra stranden i Skagen.





Naboen kom med noen gamle madrasser ifjor. De har vi kuttet til så de passer benkene på uteplassen. Tynne rysjepledd til kr 149,- fra IKEA  gjør dem lyse og fine. Deilige å sitte på, og ikke minst å hvile middag på:


Men jeg liker meg best i hengekøya. Som dere ser hører jeg på lydbok ("Barnepiken"), og nyter solen.



Et gammelt vindu jeg har fått satt inn speil i:


En av vårens helter! En primula sto så vissen og svak, slengt bak en busk en gang rundt påsketider. Den fikk komme fram i lyset for noen uker siden og blir nå passet på. Og heisann, se som den titter fram!

Den sier GOD HELG!!


tirsdag 12. juni 2012

Lyslykt

En kveld gikk jeg på et vanlig Tupperwareparty til nabo'n. Jeg handlet litt, men var igrunnen mest fornøyd med DENNE:



Det er en lyslykt hun har laget av et syltetøyglass, og garnet har en knallfin farge som passer så godt på uteplassen vår!


Jeg hadde tenkt å bruke den som lykt, men så satte jeg den tilfeldigvis ved siden av en pelargonia i en bitteliten potte, og så ble fristelsen for stor.


En kjempefin overraskelse på en helt vanlig dag!



Jeg håper alle har fine junidager nå!


torsdag 7. juni 2012

Favorittbedet!

Det bedet jeg liker best ligger rett ved uteplassen og inngangspartiet, så det ser jeg "hele tiden". Riktignok ligger det i skygge hele ettermiddagen, men jeg får noe til å gro der allikevel.

(Klikk gjerne på bildene for å få dem litt større.)



Jeg må jo innrømme at jeg er på evig jakt etter planter som kanskje kan trives i skyggen, og noe fungerer bra, og annet blomstrer ikke så flott som det ville gjort i solen. Det er ledige plasser her hvor jeg kan putte flere planter. Det blir snart tilbud på hagesenterne rundt om!



I disse dager nå i juni er det knopper på klatrerosene, og hortensiaene som har stått her noen år kommer så friske og grønne. De rekker å blomstre iløpet av sommeren hvis vi får sol nok.


På bildet over ser dere løpstikken min. Den kommer så tidlig og er så fin! Den klipper jeg ned når den ikke er  fin lenger.


I en krok av hagen bor denne akeleien helt alene i en sprekk i muren:


På det nærmeste hjørnet av rosebenkene gror vindrueranken min. Den har overlevd i mange år nå, men jeg må nok kjøpe druene i butikken i år også. SÅ varm sommer får vi nok ikke at jeg kan drive druehøsting her midt i hagen:


Nå er det snart helg! Jeg håper dere som leser dette har hatt en fin uke.


mandag 4. juni 2012

Peon

Etter å ha omtrent bodd ute i noen dager da sommervarmen endelig kom i mai, så holder jeg meg mye inne nå. Jeg ser på værdamene på TV2 som går med skjerf og melder juniværet. Været gikk liksom i backlash da Gislefoss gikk ut i streik. Så klimakrisen i inneværende uke er muligens menneskestyrt.


Men inne kan en jo ha det gøy. Strykingen er unnagjort, joggebuksa med sprukket søm ble endelig reparert etter at den hadde tilbragt en uviss tilværelse på vaskerommet i hele vinter, Ubongo er blitt spilt med skoleelev med lærer i streik, og det ble endelig tid for litt blogging igjen.



For ikke å snakke om TV-titting! Hageprogrammene hagler på kanalene, og på toppen av kaka sendte NRK 2 &1 laksefiske direkte sist fredag.


På samme måte som da Hurtigruta ble sendt minutt for minutt, så satt jeg og gapte foran skjermen i timesvis. Jeg så bilder av vann som rant, folk som ble oppringt på mobilen på direkten av oppmerksomhetssjuke venner og slektninger, og andpustne laksefiskere som hadde årets kick på direktesendt TV. Uten at det gjorde opplevelsen større for dem av den grunn. De hadde vært like lykkelige uansett. Lakserus er fine greier. Sannsynligvis dyrere enn annet partydop, men tydeligvis usannsynlig godt for både kropp og sjel. Jeg koste meg iallefall, og håper NRK finner på noe mer vi kan glane på i timesvis mens det skjer next-to-nothing.


Og er det lite å se på på TV, så hender det jeg kikker litt ekstra på det fine brettet jeg kjøpt på OBS i Sandefjord nylig.


Og har jeg litt tid til overs så sjekker jeg potteplantene. De skal jo både ha vann og bli beundret:



Mens jeg er inne og fyrer (- ja, jeg måtte det, ja!!) så skjer det heldigvis litt ute alliikevel.
Peonen min popper stadig ut nye blomster, og jeg henter dem inn etterhvert. 
Kan ikke jeg orke å være ute hos dem, får de komme inn til meg!
Ha en fortsatt fin uke. 




Related Posts with Thumbnails