tirsdag 25. februar 2014

Skuddermudder

Ord er gøy! Men neimen om jeg trodde at jeg skulle lære et morsomt ord av Christian Borch i alvorlige URIX en vanlig mandagskveld.
Har DERE hørt dette ordet før? SKUDDERMUDDER. Synd jeg ikke har lært det før. Jeg har hatt bruk for det mange, mange ganger, og vil nok trenge det i fremtiden også. Greit ha et annet ord enn de jeg vanligvis bruker når noe går galt. (F.eks "Et helsikes rot!", "Kødda det til", osv.)

Jeg antar dette ordet brukes mer i Danmark enn i Norge nå for tiden, og det er vel en rest fra den tiden vi snakket mer dansk enn idag. Så hurra for 1814-gutta som sørget for at landet vårt har klart seg uten alt for mye skuddermudder de siste 200 åra!


Bokmålsordboka

OppslagsordOrdbokartikkel
skuddermudder n. (uspes trol etter ty. Schutt und Moder 'avfall og råttenskap')
1 forvirring, virvar
lage s- for fienden
2
gå i s- gå i vasken, over styr




mandag 24. februar 2014

Romantiske tøfler

Jeg er så heldig å ha en venninne på Kongsberg som er en racer med strikkepinnene. Derfor har jeg godt utvalg av gode og varme, og ikke minst fine sokker og tøfler.

Gjestetøfler har vi også, og jeg ser at gjestene nesten ikke vil ta av seg de deilige ulltøflene de har lånt når de drar. Derfor har jeg også kjøpt mange par av min venninne de siste årene til gaver.



En dag kom jeg over noen utrolige søte tøfler på EPLA.NO. Ettersom min venninne ikke liker så godt å fikle med brodering og sånt, så regnet jeg ikke med at jeg kunne bestille noen lignende hos henne. Så jeg bestilte av TanteM som har et utvalg av tøfler og annet fint på EPLA.

Idag fikk jeg tøflene i posten, og de skal nå pakkes inn og overleveres som gaver. Jeg håper mottakerne blir i godt humør av dem! (Og varme på beina.)


Skikkelig knallfarge, og vårlig pynt. Det er jo dessverre kaldt i Norge hele året. (Jeg pleier å sitte ute på sommerkveldene med ulltøfler på.)


Har du lyst til å besøke TanteM's EPLA-butikk, så klikk HER.

Og her ser dere noe som har kommet i hus uten hjelp av internett; duk og fat fra bruktbutikk. Ligger foran meg på bordet mens jeg blogger :)



lørdag 22. februar 2014

Godt sagt

Nylig så jeg en fin film, og på slutten kom dette sitatet på skjermen:




En fin påminnelse i hverdagen, ikke sant?



søndag 9. februar 2014

Litt av hvert

Oj, oj, oj. Nå er det jammen lenge siden jeg har blogget! Først ble det litt ekstra hektisk før jul fordi noen i familien skulle reise bort, så vi hadde julaften både helgen FØR jul, og på selve julaften.

Så fikk vi endelig koblet oss på NETFLIX i jula, og jøje meg så mange filmer som skal sees! Sånt tar tid.

Så nå har jeg samlet opp litt bilder fra de to siste månedene, og sannsynligvis er dette rekord i sent jule-innlegg!
Men fortvil ikke; jeg har noen andre bilder også. 
Kikk nedover hvis du har lyst:







Desember er tiden for å tenne så mange lys som mulig, både ute og inne. Her har jeg satt en lysslynge i de store husene de solgte på Kremmerhuset for noen år siden. Liker dem godt:










Jeg ønsket meg flere deler til juleserviset tegnet av Kjell Midthun (fra Husfliden). Og jeg ble ikke skuffet over julenissen i år!





Jeg koste meg så i jula. Pynt og lys overalt!



Kaffekos hos naboen som bød på hjemmelaget godis:


Julekortene skrives i siste liten, som vanlig:



Så senket julefreden seg over stua.








Nye tekniske duppeditter kom i hus til jul. Ny DAB radio:




Apple-TV. Denne lille boksen til 699,- har vi hatt uendelig mye glede av siden vi kjøpte den til jul. Vi ser YouTube, bilder, TV via nettet, hører musikk. Har aldri fått så mye gøy for så lite!!:


Julekalenderen ble julekort-oppheng:




MEN NOK JUL. HER ER DIVERSE ANDRE BILDER FRA I VINTER:

Azaleablomster på en skål med vann.
Holder ganske lenge.


Juleblomstene er borte.
Snø ute, men våren lokker i det fjerne.


Inneaktivitet.

Til slutt skjønte jeg det også; The Big Bang Theory
er verdens beste komiserie!


Her venter vi på lunsjgjester. Jeg har satt fram helt vanlig mat; sursild, skinke, ost, laks. Eggerøre og waldorfsalat står på buffeten. Trikset som får dette til å se ut som et bugnende bord er å bruke like skåler, og lage to og to av alt! Da rekker alle de forskjellige påleggene, og en behøver ikke sende noe.
Har også satt på dobbelt med asjetter, så kan en spise sild på den ene, og så ha en ren og ny under til annet pålegg.


Og her hopper vi til noe heeeelt annet:
Naboen kom nylig hjem fra Myanmar (Burma) med fortellinger om gullbelagte pagoder og hellige stener. Her er bildet av en sten belagt med bladgull. Buddhistene legger selv på dette gullet.



Gull glimrer med sitt fravær i Rosesommers hjem. 
Men nylig fant jeg en skatt til kr 67,- på EBAY.:






Da var det ikke flere bilder å vise fram.
Ha en fin uke!

Related Posts with Thumbnails