søndag 26. oktober 2014

Trondheim - del 3

Her er de siste bildene fra den fine Trondheimsturen vår nå i oktober. Det er koselige ting jeg fant i butikkene:
























BE HAPPY!



fredag 24. oktober 2014

Trondheim - del 2

Så kommer noen flere bilder fra Trondheimsturen vår. Først et bilde av inngangspartiet på Clarion Hotellet:



Som nevnt før er det innmari rare vinduer på dette hotellet. Det ser ut som om hele bygget er sprøytelakkert, og så har de ikke giddet å maskere vinduene først. Det er selvsagt ikke sånn. Dette har noe med energibesparelse å gjøre. Men jeg følte liksom at jeg hotellet alltid var litt ute av fokus....



Og dette er nabobygget: 


Dette rommet likte vi nok best. En Ford Thunderbird som her heter Trønderbird:


Jukebox, selvsagt!


Min manns familie hadde en sånn koffert når de dro på biltur hver sommer ca 1960:


Noen som husker denne primusen?


Utstillingene var laget på en artig måte. Men vi fordypet oss i verken det som var vår barndom eller Hip Hop og Heavy Metal. 


Opptak fra flere tiår tilbake er jo blitt vist på TV opp og ned i mente, så det har vi jo sett før. Så MÅTEN utstillingen var laget på var mer interessant enn utstillingen i seg selv. 
Synes vi, da. 

Jeg likte barneavdelingen best. Dere gjetter vel hvem vi besøker nå?:






Museumsbutikken hadde mange kjempefine ting til en fornuftig pris. Men jeg har blitt flink til å foto-shoppe. Da kan jeg se på tingene så ofte jeg vil, men de tar ikke plass i hjemmet vårt. Her er noe av det jeg ikke kjøpte:





Fine sparebøsser:





Utsikt fra Rockheim. 
Ser dere den blå krana helt til høyre i bildet?
Og ser dere "tårnet" på det hvite bygget rett til venstre for krana?
Det er kontoret til Åge Aleksandersen.



Flere bilder kommer!

onsdag 22. oktober 2014

Trondheim - del 1

Jeg har aldri vært i Trondheim.
Så fikk vi et supertilbud på SecretEscapes og bestilte hele 4 netter på Hotel Clarion på Brattøra i Trondheim. Det angrer vi ikke på:


Vi trodde jo vi skulle få sett ALLE turistattraksjonene på 4 dager, men det manglet det mye på. Vi er sannsynligvis de eneste turistene i Trondheim som ikke har vært i Nidarosdomen. Neste gang, kanskje...

Men vi fikk sett Stiftsgården, iallefall. Utenfra, riktignok:



Olav Trygvasson på torvet sto så fint i sola! Vi SÅ Nidarosdomen rett borti gata, men vi satte oss på en benk på torvet i sola og bar nøt varmen.


På torvet holdt også P3 på med gigantsending på direkten. Det så ikke ut til at noen brød seg særlig om det. De fikk holde på med sitt inne i glasshuset sitt.


Og som dere ser til høyre hadde programleder Ronny Brede Aase et betydelig "myntinnkast" på gang. Viktig å huske å beholde buksene på når en står midt i glaninga på folk!


På vår vandring tok jeg et HÆH??!?-bilde. Samemisjon? Fins sånt? Seriøst?? Driver noen å forteller samene hvilken tro de skal utøve?? Idag? I 2014? Fytti så frekt! Her driver jeg og jamrer over Jehovas Vitner som renner ned dørene, og så har de stakkars samene en hel egen ORGANISASJON som flyr etter dem for å dytte på dem SITT religiøse syn! 


(Huff, nei, gløm det. Vi var jo på kosetur. Ikke noe irritasjon her.)

Her ser dere utsikten fra takterrassen på hotellet vårt. Munkholmen der ute, taket på Pirbadet, og rett utenfor der pleier cruiseskipene å ligge: 



Det var jo særdeles vakkert i været de fleste dagene i Trondheim, og vi godtet oss litt da vi så hvor dårlig vær det var hjemme:


Spaserturer langs kaia blir vi aldri lei. På våre tre besøk i Lofoten har vi alltid passet på å følge med på Hurtigruteanløpene. Her fant vi også den kaia ganske raskt. Og til vår overraskelse var det ikke så mange der og kikket på båten som kom og gikk. Mange, mange flere på små plasser nordpå.




Så til et annet fremkomstmiddel: BUSS

Før vi dro så jeg et sted på nettet at det var så lett å ta buss i Trondheim.
Og det stemte virkelig. Ikke bare gikk det busser i alle retninger, men bussjåførene var superhjelpsomme!

"Nei, dette er ikke riktig buss, men sitt på med meg så skal jeg slippe dere av der dere kan ta den bussen. Dere kan betale på neste buss. Sett dere her foran, så skal jeg forklare hvor dere burde dra."

Så sånn kom vi på rundtur til Trollaåsen. Kjempefin bussur med fin utsikt. Og da en av passasjerene skjønte vi var på sightseeing begynte hun å guide! Snakk om kjekke folk :)




Men uten mat går det jo ikke. Så vel tilbake i sentrum stoppet vi en dame og spurte om hun visste om en bra kinarestaurant? Hun peket over gata mot Szechuan i 2. etg på et gult hus, men tok seg god tid til å gi oss flere alternativer. Men vi endte på Szechuan'en.


Riktignok var det bare en enkel lunsjrett, men jeg følte at det smakte hjemmelaget. Den beste kinamaten jeg har smakt!

Det kinesiske ølet var også veldig, veldig godt. Der hadde jeg blitt fast kunde:


Så var det deilig å komme tilbake til rommet, slenge seg på sengen med et ukeblad og koke seg en kopp pulverkaffe.


Men vi spiste ikke alle lunsjene ute. Vi hadde med kniver og Green Gate melaminasjetter, så vi fikset det selv noen dager. Og utsikten i vinduskarmen kan en ikke klage på? 

Ser dere de små prikkene på vinduet? Alle vinduer er sånn på dette hotellet.

Lørdag ettermiddag inviterte vi to studenter vi kjenner på middag i Tyholttårnet. Egon har restaurant der, i to etasjer, og øverste etasje snurrer 360 grader i timen.

Dessverre var vi for sent ute til å få bord der, men vi satt i underste etasje. Det var helt OK, og maten var super!!



Her har jeg knipset et bilde i øverste etasje før det blir mørkt. Munkholmen og vårt hotell ytterst midt i bildet.


Og så har mørket senket seg. Vakker utsikt utover byen. Litt vanskelig å ta mobilbilde som dere ser, men dere kan forestille dere hvor fint det er, ikke sant?


Tårnet har rosa belysning nå i oktober (rosa bånd/brystkreftaksjonen). Vakkert.



Etter enda en natt i deilige senger med tykke madrasser og digre puter var det frokost igjen:


Kokken lager omelett etter våre ønsker. Den var kjempegod! 







Og det var så mye godt og artig på frokostbuffeten. Her en liten smoothie-shot:


Jeg viser også to bilder jeg har funnet på nettet. Her er det bilde av et cruiseskip som ligger rett utenfor Pirbadet:


Vi var på Pirbadet i mange timer på søndag og koste oss i de forskjellige bassengene, boblebadene (både ute og inne), bølgebassenget (gøy!:) og dampbad. Et kjempefint sted, og som gjester på hotellet fikk vi billettene for kr 100! Tenk om det hadde ligget et stort cruiseskip utenfor vinduet der. Det hadde vært kult!

Her er enda et fint bilde. Dere ser det store cruiseskipet, og så den bittelille Hurtigruta rett bortenfor, ca midt i bildet. Clarion var ikke bygget da dette bildet ble tatt. 


Men her er altså vårt hotell. Pirbadet til venstre, Rockheim til høyre. Det går en gangbro til høyre i bildet som går over jernbanen og ender ved busstasjon og jernbanestasjen. De har laget det praktisk og greit her i byen. For bildet er tatt fra kaia der rutebåtene til nærområdene går fra.



Vi storkoste oss i Trondheim. Folk var så hyggelige. Ikke bare de profesjonelle på hotellet, men alle vi møtte! Bussjåførene som sagt, folk i butikker, alle på hotellet, folk på gata, på restauranter osv. Derfor ble det litt av en overgang da jeg kom hjem og skulle innom JADA STORE i Larvik sentrum og ble møtt av en dame som snakket til  meg som om jeg skulle være helt teit. Jeg fikk følelsen av at jeg var kunde på hennes nåde! Jeg tror jeg skal be henne ta en Trondheimstur så hun også blir litt 


SØTERE!



En liten frokost-dessert!

Flere bilder kommer. Følg med!



Related Posts with Thumbnails