torsdag 27. mars 2014

Down Memory Lane
I det ene glasskapet vårt har jeg samlet ting jeg synes er fine, og/eller har gode minner om. Den grønne damen er så vakker, og er et funn fra et garasjesalg jeg fant langt en øde vei i Lofoten.

Hun står sammen med andre ting i matchende farger:Her er loppemarkedfunn sammen med et miniatyrservise jeg fikk av en ung fransk jente en gang. Hun hadde sommerjobb der jeg jobbet, og vi ble gode venner. Fin avskjedsgave da hun dro. Og jammen begynner det å bli lenge siden! Hun er nok i 40-åra nå:Disse jumbo tekoppene har jeg fått av naboen fordi jeg tar inn posten, vanner og måker når de er på ferie mange ganger i året. De fine hjertene ved siden av vant jeg på en giveaway. De liker jeg godt, så de blir flyttet litt rundt til pynt både her og der:


Dukkehusmøblene mine pynter opp på en hylle. Som bakgrunn har jeg en gammel skuff jeg fant i en container på søpleplassen. Jeg har pyntet den innvendig med scrapbookingpapir:


I leketøyavdelingen på loppemarkedene kan en komme over miniatyrting som kan pynte opp. Denne hunden fant jeg i en kurv med masse skrot:


Lysestakene er fra settekassen jeg hadde en gang i tiden. Her passer de jo fint! Og den grønne saken på skatollet er faktisk en gammel, ødelagt øredobbe min mor har eid. Den lå henslengt i hjemmet mitt da jeg var barn, og jeg har alltid synes den hadde en nydelig grønnfarge! Vi hadde ikke mye verdifullt og ekte i mitt hjem, og selv om dette ødelagte juglesmykket ikke har noen verdi, så har jeg helt fra jeg var barn forstått at dette var noe å ta vare på allikevel. Min mor fortalte at hun var ung og på dans, og mistet øredobben. Før hun fant den igjen hadde noen tråkket på den, og den var ødelagt. Men hun hadde allikevel tatt vare på den. 
For meg ble den et lite, grønt symbol på den glade ungjenta moren min en gang var når lørdagskvelden kom, og ikke den voksne dama som gikk med skaut i fjøset hver dag og tok seg av mann og barn.


Til slutt er det hyllen med de to koppene og bildet.
Koppene mangler asjetter, og er gamle og slitte. De har jeg fått av naboene vi hadde da jeg vokste opp. Da jeg bodde i huset på bildet:The end.

oooooooooOOOOOOOOOOOOOOOooooooooo


3 kommentarer:

Hverdagsliv det gode liv sa...

Så gøy med slike minner. Jeg kjenner igjen noen av dukkehusmøblene, jeg har et slikt piano og et slikt rundt bord, men mitt er i blått :o) Koselig historie om den grønne øredobben. Godt å ta vare på slike minner, og nå har du historien nedskrevet i tillegg.... Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

Amatørfotografen sa...

Så utrolig søtt og koselig da. Jeg falt helt for det bittelille kaffeservicet du fikk av hun franske jenten, herregud så nydelig :)

Du er flink til å ta vare på minner og det å ha en blogg er også utrolig fint, da kan man se tilbake og så husker man ting som har gått i glemmeboka, særlig de små søte historiene.

Hilsen Mette (med tidligere blogg Koselig - nå med ny adresse men med samme innhold så du vet det :) )

Ha en fiiiin kveld!!!

Amatørfotografen sa...

Takk for at du sa i fra på bloggen min RoseSommer, jeg har nå vært inne i profilen min og endret. Det var fint at du skrev at du ikke kom til bloggen min ved å klikke på navnet mitt. Jeg har tydeligvis gjort noe feil - men nå er det fikset!! HURRA :)

Related Posts with Thumbnails