torsdag 11. mars 2010

Middag - Kapteinens fylte torsk

Er det noen som trenger tips til god middag? Dette har jeg laget, og det smakte godt:


En må ha litt god tid når en lager denne retten, for stekovnen må forvarmes til 200gr, og det tar jo litt tid. Og så skal fisken stekes en halv time. Så dette er kanskje ikke noe for travle familier som har 45  minutter til rådighet mellom jobb/skole og trening/korøvelse/fotball, osv.  Men hvis en har en times tid til det er middag, så er dette veldig enkelt og raskt å lage. Sausen er jo INNI fisken!  Stekes i et stort ildfast fat eller liten langpanne. Legg bakepapir i bunnen, så blir rengjøringen enklere. Så kan kokken kose seg med et ukeblad, rydding, prating eller hva en har lyst til mens fisken og grønnsakene gjør seg klar på egenhånd.

De lekre grønnsakene dere ser øverst er tilbehøret:
Jeg bruker ofte en metallrist i bunnen av kjelen, og damper poteter/grønnsaker istedet for å koke dem ihjel. Det tar ikke lenger tid enn å koke dem. Fyll opp vann til bunnen av risten. Har du ikke en sånn sammenleggbar rist, så sjekk i bruktbutikker og loppemarked. Jeg plukket min i en gratis-kurv i en bruktbutikk. De har visst gått av moten. 

Potetene deles og gulrøttene beholdes i store biter. Da trenger de ca like lang dampe-tid. Brokkolien legger jeg i de siste 10 minuttene. Lekkert?

Flere oppskrifter med blant annet denne torsken fra FINDUS kan du finne HER.

1 kommentar:

yesheimen sa...

Hei. Dette såg enkelt og godt ut. Skal jammen prøves. Takk for tipset. Godt å få slike tips av og til. Lett å kjøre seg fast i ett spor. Da er det herlig å se andres hverdagsmiddag.

Klem Ann<3

Related Posts with Thumbnails