lørdag 10. september 2011

Reisetips Cambridge og Duxford


Her er litt fakta om vår tur til Cambridge, hvis dere er interessert. Kanskje en ektemann eller kjæreste har lyst på en tur til det flotte flymuseet på Duxford? Det er utrolig hvor mange menn som enten har vært der eller ønsker å dra dit. Det er nok mest en guttegreie dette her, men jeg har tidligere trålet alle hangarene på Duxford, og synes det er interessant. Og dette er virkelig et sted å besøke for familier. Det er lagt opp slik at barn kan leke og lete seg igjennom utstillingen også.

(I dette innlegget viser jeg bare bilder jeg har lånt fra nettet. Grunnet tidligere beskrevet fotoapparat-tabbe; tomt batteri!)


IWM Duxford Air Shows and Flying

Flyshow arrangeres flere ganger i året. Gå inn på Duxfords side hvis du vil sjekke ut dette nærmere. DVD'er og annet kan også bestilles. Julegavetips til en bestefar, kanskje?

Spitfire Frontline Fighter


Men først må en jo komme seg til Cambridge.


Vi er så heldige å bo et steinkast fra Torp flyplass ved Sandefjord. Ryanair har billige avganger til Stansted utenfor London, og flyturen tar ca 1 time og 40 minutter.

Når en kommer til Stansted, så går vi til TRAINS-skiltet, går ned 2 etasjer, og tar toget til Cambridge, altså i motsatt retning enn de som drar til London.

Noen togavganger er somletog som tar halvannen time og stopper overalt, men vi passer på å finne avgangene som går nesten direkte og tar bare 35 minutter.

Vel framme i Cambridge bor vi på et hotell som heter Centennial. Det er ikke et topp hotell, men koster allikevel rett under tusenlappen pr natt. Hotell i UK har en tendens til å være kostbare hvis en skal bo sentralt, synes jeg. Bed and Breakfast på landsbygda er billigere og mye, mye bedre, men det var nå engang i sentrum det er hensiktsmessig å bo, så da så.

Hvis noen av dere noen gang skal bo på det hotellet, så pass for all del på å bestille et rom inn mot bakgården!! Det er to puber rett over gata........

Osborne Arms

..... og i løpet av helgen har vi lært de fleste stygge britiske uttrykk. (Og det var varmt, så vi måtte bare ha vinduet oppe!)

Et par over gata kranglet både fredagsnatta og lørdagsnatta. Fredagsnatta lå vi våkne og tok inn over oss at en kvinne i England som er sint på sin mann kaller ham f...ing bastard veeeldig mange ganger i et urimelig høyt stemmeleie!

Lørdagsnatta var vi utstyrt med nyinnkjøpte ørepropper som holdt mesteparten av gatestøyen ute, men etpar f..... bastards nådde allikevel inn. Det finnes ikke den proppen som kunne stoppe den kvinnens stemme!!! Det er farlig å drikke på tomt hode, som Øystein Sunde sier.

(Og hvis dere lurer på hvorfor vi ville bo på et så dårlig hotell, så kan vi opplyse om at vi har bodd på dårligere steder i Cambridge, så dette er det beste vi har funnet som ligger sentralt til en overkommelig pris. Andre tips mottas med takk!!)

Men den siste natten fikk vi flyttet til et Delux-rom på baksiden av hotellet. Den tørrvittige kvinnen (Val) i resepsjonen sa ved overlevering av nøkkel til det fredelige rommet at da fikk vi bare satse på at det ikke var noen som skulle ha et party på parkeringsplassen i bakgården den natten. Det var en deilig natt!
Gutta dro med gratis shuttle-buss til flyshowet lørdag, og kjøpte billige campingstoler der så de kunne sitte og se mot himmelen i timesvis.
Vi damene tuslet rundt i Cambridge, og jammen var det mye liv og røre i gatene der! Været var deilig og varmt, så vi satt ute i sola, men var også i mange fine butikker. Sist vi var i Cambridge var i mars, og da var det vind og ganske kaldt. Så jeg koste meg ikke så på bytur den gang. Men denne helgen fikk jeg oppleve siste rest av sommer, følte jeg.Maten er best på pub. Uten tvil!! Noen puber kan se litt trange og triste ut rett innenfor døren, men har ofte fine spiseområder lenger inne i lokalet. Gi dem en sjanse. Og fordi det ikke kan røykes inne lenger, så har de flere steder fått hyggelige uteplasser i bakgården.


Vi har som sagt bare vært noen få dager i Cambridge tilsammen, så det er mange ting vi ikke har rukket ennå. Vi har ikke vært inne i Kings Chapel, for eksempel og hørt på konsertene der.
Ghost walk har vi heller ikke fått vært med på.


Og om sommeren kan en også bli med på dagsturer fra Cambridge. Hva med en liten tur til Bath og Stonehenge? Eller hva med The Cotswolds?


Til slutt viser jeg noen bilder fra hotellet Centennial. (Som jeg faktisk har tatt selv!) Jeg synes vakkert porselen er interessant, så jeg hadde litt å titte på rundt om på hotellet.Takk for turen!9 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for turen, sier jeg også.
Det er så koselig når du forteller at jeg nå har veldig lyst til å reise til Cambridge........også ;)
Takk for fine ord til meg. Det varmer :)
Ha en fin helg.

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

Hei, så flotte bilder,kunne vel godt tenkt meg en tur dit ja..Har tittet gjennom bloggen din, da det er lenge siden og jeg må si det er mange hærlige innlegg..Takk for titten! Ha en fin kveld:)

liven sa...

Takk for reisetips....mye vakkert å se :o)

ha en fin søndag

Anonym sa...

Ååå, fikk lyst til å reise med ein gang ;)
Skal til Sverige på torsdag så får greie meg med det forløbig ;)

Takk for fin kommentar, og for masse "sitron-tips" :)

Klem og ønsker om ei ny fin veke :)

Fruen sa...

Takk for reisetips:) Ser ut som en riktig trivelig tur:)
Og tusen takk for alle flotte kommentarene dine! Det varmer godt! Beklager for at jeg ikke alltid har anledning til å kommentere tilbake. Uting altså!

Helt enig med deg, heimelaga rundtstykker er og blir veldig godt! Jeg syns det er lettere å få til gode rundstykker enn brød faktisk. Hva syns du?
Disse ble nok i overkant grove, for de var urlite kompakte i midten:/ Men fult ut spissende;)
Ha en fin søndag, det som er igjen av den! Og en flott ukestart naturligvis!
Klemklem, Fruen i nord!

Har en drøm... sa...

Kjempefint reisebrev;)
Nå fikk jeg skikkelig lyst på en tur gitt... sukk!

Klem Line

Smykkas sa...

Takk for turen fra meg også. Dette er jo bedre enn en profesjonell gude.

Klem

Smykkas sa...

Takk for turen fra meg også. Dette er jo bedre enn en profesjonell gude.

Klem

Lilla Kullan sa...

Så mycket fint.
Ha en bra dag du vännen. Kram Stina

Related Posts with Thumbnails