torsdag 17. mai 2012

.....Alt hva fedrene har kjempet.......

Vår 17. mai startet friskt.Ettersom vi ikke skulle eller måtte rekke noe idag, så sov vi så lenge vi ville i morges. Men på slaget 8 ringte visst en alarmklokke i hodet til mannen min som heiv seg ut av senga og jeg hørte bare ordet ....FLAGGET mens han forsvant ut av soverommet.

For er det noe mannen min holder på med i mai så er det aktiv flagging.
1. mai og 17. mai er skikkelige flaggdager. De andre flaggdagene i løpet av året (kongelige bursdager og religiøse høytidsdager) kommer ofte og går uten at altanflaggene vaier hos oss. Ja, for vi har nemlig to montert på henholdsvis hus og uthus.

Naboen er derimot jevnt over flinkere med flagg. Han flagger både når han skal og når bursdager i familien feires.

Jeg slumret videre og nøt den deilige stillheten det er i nabolaget en tidlig 17. mai morgen.

Antagelig er alle hjemme og forbereder barnetoget som skal starte om etpar timer. Knepping av bunader, desperat leting etter bunadsko, stresstryking av skjorter osv. Ingen biler kjører i gata, ingen skal på jobb. Ikke engang hundene blir luftet.

Husene ligger tett i vårt nabolag, og nå når løvet ennå ikke demper lyden mellom husveggene skal en ikke bevege seg mye før naboen vet hva du driver med.

Så plutselig.... få minutter over 8 hørte jeg naboen rope høyt og tydelig: JEG RAKK DET FØR DEG!!!


Ja, selvsagt skjønner du at han fikk flagget på plass minuttet før min manns første flagg smalt i metallholderen.

Og kanskje noen av dere husker at jeg har skrevet om datteren til en annen nabo som har blitt en dyktig fiolinspiller? Hun er bare 9 år og lærer stadig nye musikkstykker. Så hva skjedde i år som aldri har skjedd før? Jo, ti over 8 ble første vers (?) av JA VI ELSKER spilt høyt og tydelig fra verandaen på skrått overfor oss. Jeg lå i sengen og applauderte. Da hørte jeg felespillerens mor le i det fjerne.

Så gikk nå dagen som den skal; noen gikk i tog......


..... noen kom på besøk og spiste pølser og bløtkake. Litt TV ble sett på og nå på tampen ble det visse litt blogging også.

Og hva er favorittstrofen min fra JA VI ELSKER?

...alt hva fedrene har kjempet, 
   mødrene har rett......

6 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Mødrene har rett.... Ha,ha,ha det var en ny fin variant. Kanskje teksten bør skrives om...

Nå har vi kjøpt og sett filmen Larry Crowne, fin feelgood film!

Litt Slitt & Litt Hvitt sa...

Hei vennen :)

For et herlig 17 mai-innlegg :)

Høres ut som om dere har hatt en herlig 17 mai :) Her gikk ikke toget før etter 12 så vi og fikk en rolig morgen - godt det :)

Kos deg videre på denne flotte dagen :)
Klem og kos :)

anne marie sa...

Høres ut som du bor i et koselig nabolag:)

Mayen sa...

Mødre har alltid rett!Vi hadde en rolig 17.mai, akkurat passe dose mat og tog,sol og varmt! ;o) Æ plukka no NED flagget da æ kom syklende hjem over midnatt(litt venninnevinsmaking må til etter en laaaang dag), så her i huset glemte kaillen den delen.Håpe du snart får sett "The Bestxotic Marigold Hotel", så den på kino, kosa mæ veldig , skal se den igjen på DVD. Og æ skal huske å anbefale dæ noen andre etterhvert, æ ser MYE film :o)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

He, he, dette høres ut som livet i Villaveien eller Bråkmagergatan, og jeg synes konkurransen om flaggheisingen var supermorsom! Her har ikke Bygårdsmannen noen å bryne seg på, for han er ganske alene om å flagge prikk kl. 8, og ikke minst, om å ta det ned senest kl. 21!

Mødrene har ALLTID rett, og det ergrer særlig døtrene!!!

Ja, jeg så programmet om de gamle postkortene - det var artig! Det kjente "Seterjentas fridag" har jeg hatt på veggen i mange år! Jeg som er så glad i gamle kort burde vel begynne å samle på dem?

Da må dere ha en flott helg!

Klem Cathrine :-)

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Jepp, mødre har alltid rett...;P
du skulle gjerne fått ett lodd, men gibort'en er avsluttet og vinnerne trukket...

Ha en fin kveld!
KLEM

Related Posts with Thumbnails