søndag 16. juni 2013

Danmark juni 2013 - Del 2

Da jeg leste reportasjen om Nord-Sjælland i Allers, så skrev journalisten at dette området på Nord-Sjælland ble kalt Danmarks Riviera.


Riviera betyr jo egentlig kystlinje, men vi tenker vel først og fremst på Frankrike og Italia når dette ordet dukker opp? Ettersom vi har vært noen ganger på den Franske Riviera, så ble vi vel bittelitt forundret over denne sammenligningen. Det var riktig så fint her, men det kunne da på ingen måte sammenlignes med hva franskmennene har å tilby??

Men den oppfatningen forandret seg da vi tok en liten biltur ned til RUNGSTED.


Jeg lånte dette bildet fra BT for å vise hvilken størrelse og beliggenhet det er på mange av husene langs kysten der. For noen palass! Dette var hus i størrelse og utseende lik de vi ser i Frankrike. Huset på bildet over ble ifølge avisen solgt for 25 millioner.

Hager og hekker var klippet etter alle kunstens regler, bilparken besto av Porcher o.l. Inngangene til husene ble for eksempel sperret av sånne sylindere som en kan senke ned i bakken når biler skal kjøres inn. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder ettersom det var jeg som var sjåfør den kvelden vi besøkte stedet.


Et annet sted vi likte godt var Gilleleje helt nord på Sjælland. Her var det en fin havn hvor det var flere enkle spisesteder hvor prisene var lave og maten rikelig og kjempegod!!Men det beste stedet var absolutt bostedet vårt. Vi bodde i annekset hvor vi hadde eget bad og et lite kjøkken:Vi spiste 3 av 4 frokoster ute i det dejlige vejr. Her er frokostbordet våre verter hadde dekket på til oss den første morgenen:Vi satt under drueranker, med fin utsikt mot sitrontreet:

Fortsettelse følger......

1 kommentar:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så koselig det var dekket på til dere! Jo da, det er flott på den strekningen, og selv har vi vært i Tilsvildeleje, som ligger litt lengre syd på den Danske riviera! Det ligger noen flotte hus der, ja, og man forstår jo at man er på solkysten! Hi, hi!

Ha en fin dag!

Klem Cathrine :-)

Related Posts with Thumbnails