lørdag 1. november 2014

Halloween 2014

Jeg var ganske likegyldig til Halloween i mange år. Sannsynligvis fordi jeg har edderkoppskrekk, og DE synes jo både her og der i denne feiringen! 

Jeg var til og med så hard at jeg bare sa ifra til ungene som ringte på at jeg ikke hadde godteri; vi feiret ikke Halloween. Så det så!!Men så ble det noen utskiftninger i nabolaget, og plutselig var det ungene til naboen som sto så fine og sminket på døra. 

Så da tenkte jeg: "If you cant't beat them; join them", og bestemte meg for å lage en heidundrande Halloweenfeiring utenfor huset. 

Det var ifjor. Og jeg ble veldig fornøyd. Lokalavisa kom på besøk til og med!

Belønningen MIN var jo å se de sminkede og særdeles forventningsfulle ansiktene på ungene som ringte på i dette rare huset. Så i år prøvde jeg å finne på enda flere ting. Her kommer en haug med bilder:Jeg pakket små poser (fra Ebay) ferdig på forhånd. Da ble det enkelt å dele ut til mine utkledte gjester, og det ble rettferdig fordeling.

Men først litt om forberedelsene. Her ser dere Fjorland suppetallerkner gjenbrukt:Så noen fæle bilder fra nettet som jeg printet ut:


Maler til flaggermus fant jeg også på nettet. Klippet dem ut i sort, tykt papir. Spøkelsesansikter klippet jeg etter fantasien:


Jeg hadde lyst til å ha spøkelser hengende rundt i trærne. Tynt hvitt stoff over nifse ansikt. DET ville vel bli skikkelig scary!!?

Da jeg kjøpte julestjerner til vinduene på Clas Ohlson ifjor så fulgte det med hvite skjermer. De hadde jeg ikke bruk for, men tok nå vare på dem. Og nå fant jeg på å bruke dem til spøkelseshoder! Jeg hadde også etpar til som jeg byttet ut nylig, og de fikk også nytt liv. Mens limet tørket satte jeg et strikk rundt:
Og snart sto denne tvilsomme gjengen klar på kjøkkenbordet:Kjøkkenvinduet ble dekorert slik:


Ett av stuevinduene. En billig men fin girlander fra Ebay festet med knappenåler:Jeg måtte prøve å dekorere ballonger. Etter å ha blåst opp en stor som skremte vettet av meg da den smalt i hendene  mine laget jeg en liten, søt en. Moro, men jeg må få kjøpt meg en ny og bedre tusj til neste år:


Litt utklipt papir festet med festemasse fra Clas O.:Så var det ut i regnet, da. Planen min om å henge spøkelser i trærne måtte avlyses. Men her henger de greit under tak:


Jeg trodde sånt edderkoppspinn de selger på Nille ville bli ekkelt og fint, men det var plent umulig å få dratt ut. Og fikk jeg dratt det ut, så hang det fast i alt mulig! Så dette er det beste jeg fikk til:

 Det dere IKKE ser av bildet, er at her på uteplassen står også den gamle CD-spilleren vår på repeat med skikkelige skremmende spøkelseslyder! Og den står HØYT på. Varslet naboene.


Og som i fjor var det det mest vellykkede. Noen unger ble skikkelig redde, og fedrene som fulgte dem synes det var kjempegøy! 


Jo mørkere det ble, jo mer skremmende så dette ut:

Masker på utelampene:Selvskåret gresskar. Mitt aller første!


Blinkende lys i alle slags farger blinket og lyste i den halvmørke gangen. Heksehatten hang klar på kommoden, ser dere. Den har et grelt lys inni som ikke kom fram på bildet:Flaggermusene henger i lysekrona i gangen. Ungene så dem godt der de sto på trappa. Mange ville nesten ikke gå igjen:Det kom "bare" 38 unger i år. Noen flere ifjor, men da var det ikke regnvær. Men de som kom var stort sett fint sminket og utkledt. Noen av de voksne også, faktisk! Og når det står en liten heks på ca  5 år på trappa di, og spør med bebreidelse og en anelse skrekk i stemmen om "hvorfor ER det så skummelt her!!?", så er jeg igrunnen fornøyd. Jeg beroliget henne med at IMORGEN er det ikke skummelt her. Da er det bare koselig og vanlig. Hun så ikke overbevist ut.

En gang kom det mange små sammen. Det sto seks stykker på trappa samtidig, og en av dem så heksehatten på kommoden. De var jo så opptatt av å se INNE i gangen også, ikke bare ute. "Ja", sa jeg, "og heksa som eier hatten sitter i sofaen inne i stua!". Seks frosne, sminkede fjes stirret på  meg. En kunne hørt en knappenål falle, hadde det ikke vært for ghost-lydene fra CD'en ute. Det spørs om de tør å komme igjen neste år!

Vi fikk også gjester inne igår kveld. Jeg har ikke erfaring med å dekke Halloween-bord, men det ble ganske OK:Printet ut fra nettet, og så laget jeg hull der stjernene er:


Vi hadde besøk av både prinsesse og dronning, og de ble litt utradisjonelt fulgt av kaptein Sabeltann. Gad vite hva Disney hadde synes om det. Mens faren i stykket stilte i DENNE maska:Og så var det over. Sent på kvelden stupte jeg ut i regnværet og hentet inn mine nye kamerater, og så gikk vi og la oss:

Legg merke til etpar blodige hender til høyre i bildet.....

Så slik så gangen vår ut da jeg sto opp idag. En skikkelig DAGEN DERPÅ. Sikkert mange som har kjent seg sånn etter en fuktig fredag:Til slutt tar jeg med et bilde jeg fikk på Snap. Anette har bakt til de som ringer på døra:Og det var veldig smart, og mye, mye billigere enn det som ble innkjøpt til MINE godteposer! Jeg kom også i snakk med en fyr på REMA1000 en dag, og han fortalte at de pleide å bake kanelsnurrer til ungene i gata. Det var vellykket, og noen av de største gutta prøvde seg på besøk nr. 2 etter en stund i håp om at de hadde glemt hvordan de så ut og ga dem en ny runde gjærbakst. Og mens det før var sånn at de voksne som fulgte de minste sto ute i gata mens ungene ringte på, så kom nå de voksne helt opp til døra de også. De håpet jo på å få hjemmebakt de også. Ifjor hadde de delt ut 100 kanelsnurrer!

Vel, da var festen over for denne gang. NÅ planlegger jeg JUL!P.S.:
Lørdag 1. november kom den blide og hyggelige avisgutten som vanlig (han er ca 15 år). Han ringte på og sto klar på trappa med avisa i handa. Han skvatt litt da jeg røsket opp døra og sa  morskt at "Kommer ikke du litt seint for å få godteri!!??!".
Han måtte le, og humret fremdeles da han forsvant rundt hjørnet med 25 kroner i den ene handa og en tiloversbleven godtepose i den andre......
3 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Hjelpes....skal si du er forberedt. Jeg liker heller ikke Halloween, men som deg. If you can't beet them, join them. Det er kommet for å bli om vi liker det eller ikke. Vi bor i en gate uten mange barn og får ikke besøk. I alle fall ikke til nå. Og i år er vi på hytta. Imponerende jobb du har gjort!

Villrose sa...

Du har tydeligvis hatt det gøy :-) Selvgjort er velgjort...
Tenk resirkulerte Fjordland-boller!

Anonym sa...

Jeg synes Halloween er gøy men bor dessverre i en dum gate sånn sett hvor det er lite av små skrømt som fyker rundt og skremmer til seg godis :)
Jeg synes vi får se på det på den gode måten, være litt kreative og alle liker jo å kle seg ut ikke sant?
Alle liker godis også og så har vi noe å glede oss til i mørket buhuuu

:)

Related Posts with Thumbnails