onsdag 26. november 2014

When hell freezes over.....

Jeg har hatt ca 50 juletrær i mitt liv. Alle har vært ekte grantrær. 
Mitt første opplevde jeg da jeg var 3 måneder, så det husker jeg ikke. Men året etter hadde jeg nok stor glede av å forsøke å rive ned alt som var mulig å nå på de nederste grenene.

Ett år tilbragte vi på Tenerife med mødrene våre. Vi hadde med oss julemat, - til og med multer, men juletre hadde vi ikke.

Ett år fikk jeg en avbestilt time for en operasjon på sykehuset rett før jul. Jeg fikk to timer på meg til å stille på avdelingen. Det gikk! Da hadde jeg ikke kjøpe noe tre, og mannen min hadde nok med å ta seg av sin etter-full-narkose-svimete-kone da jeg kom hjem. Vi bestemte oss for å la julepynt være julepynt det året. Det gikk også helt utmerket!

Men skal en ha juletre, så skal det være gran. Ikke furu. GRAN! 
Og ikke på noen slags måte noe som ligner på PLASTIKK!! 

Men så spilte kroppen min meg et puss; jeg har blitt mer og mer allergisk mot de grønne, glitrende!
Jeg har merket det i mange år, men har lidd meg gjennom den litt kvelende fornemmelsen at lufta er tett av noe jeg ikke vil dra inn i lungene. Det har vært verst i starten. Så har liksom trærne gasset fra seg. Gjerne i sammenheng med at nålene har begynt å drysse.

Men ifjor kjøpte vi en fjell-edelgran, og da ble det helt forferdelig! Den var så tett og fin, så den hadde sikkert dobbelt så mange nåler som de trærne jeg har hatt før. Og da bestemte jeg meg: Enten må vi ha plast, eller så kan vi ikke ha juletre. Så i ett år nå har jeg veid for og imot. Og så har det altså skjedd det som aldri skulle skje: Jeg har juletre i plast. 
Hageland hadde 30 % på kunstige juletrær. Jeg kjøpte et smalt, billig et. Men jeg synes faktisk det var fint. Det skal snart pyntes i stua vår. Tidlig, synes du? Ja, kanskje, men utrolig nok kan det samme skje som for noen år siden; jeg kan få tilbud om en operasjon nå rett før jul igjen! Denne gang er det bare en Hallux Valgus-operasjon i foten som venter, men da kan jeg ikke gå noe særlig på noen uker. Mannen min gruer seg allerede!

Jeg ble (iallefall ikke foreløpig) fristet til å kjøpe disse trærne med ferdig hvitt snødryss. Og jeg er usikker på hva hjort-rådyr-Rudolf synes om dem også. Men nesa hans var iallefall ikke rød, så ingen allergi der i gården!
Dette er jo den romantiske drømmen vi streber etter, ikke sant? Jeg ønsker meg en sånn lyktestolpe jeg kan knyte rød sløyfe i!


Ikke slit deg ut til jul. Det blir jul uansett!


4 kommentarer:

Amatørfotografen sa...

Permetrin... fungerer fint for oss her i heimen, så enn så lenge blir det ekte trær i stua her :)
Men jeg forstår de som dropper det også da :)
Fint er det uansett - det er jo jul - og stress? nei
men plutsleig oppdaget jeg at på en og samme helg skal jeg følgende:
fredag- julebord med min jobb
lørdag - julebord med hans jobb
søndag - julekonsert med svigermor.

Godt jeg skal kjøre på lørdagen da hihi ;)

Fru Tunheim sa...

Den romantiske drømmen om den perfekte jul tror jeg mange har, inklusiv meg...

Og plaster har jeg også lyst på, men Studenten nekter å komme hjem om det er plastikk i stua. Da er valget enkelt, men kanskje en gang...

Mette sa...

Det er blitt plast-tre pa oss for noen ar siden - av samme grunner som du nevner. Vi har allikevel enkelte ar hvor vi har provd oss med gran, men det er 'tryggere' med plast. Jeg har heller ekte granbar foran inngangsdora!

Linda sa...

Beautiful photos. :)

Related Posts with Thumbnails