onsdag 24. juni 2015

Journal - Avtalebok - Dagbok

Jeg jobber ikke lenger, og ettersom jeg heller ikke har unger å holde orden på, så trodde jeg ikke at jeg trang min lille skinninnbundne avtalebok mer. Før var den like viktig som lommeboka, og fulgte meg overalt. Men nå er livet roligere, og telefonen min har jo en kalender som kan fungere som huskeliste for avtaler, bursdager, o.l.

Trodde jeg.

Men jeg har merket at jeg har savnet et sted å notere ting som er litt spesielt i livet mitt. Og gradvis har jeg tatt til meg noe som florerer på nettet; JOURNALS.

Folk lager egne YouTube-videoer om avtalebøkene sine, folk lager sine egne, og noen har mange, bare fordi de er så fine!

Jeg søkte på nettet for å se hva norske damer anbefalte, og da kom jeg fram til denne type avtalebok: 
Jeg bestilte på nettet hos PERSONLIGALMANAKK.COM. Denne typen kostet meg 260,- med frakt. Jeg er veldig fornøyd med den.

(Som dere ser er dette bilder fra Snapchat-storyen min. Derfor de kreative kommentarene/tegningene på bildene!)

Det var et utall muligheter å velge i når det gjelder størrelse, farger, dekor, innhold. Jeg måtte bare skjære igjennom og lage en enkel en, tenkte jeg, og så kan jeg heller endre på noe til neste år.


Jeg ser amerikanere som bruker avtaleboken sin som et slags voksendame-leketøy, med masse pynt hengende inni og utenpå, sticker notes i alle slags varianter som titter ut fra sidene, plastlommer, bilder, m.m.


Jeg har vel ikke tatt SÅ av, men jeg har puttet søte ting inn i boken, så de er lette å gripe til hvis det plutselig skulle skje noe fryktelig spennende jeg vil notere og putte en glitrende pil på (ja, særlig!).


Washitape-biter og sticky notes fra Ebay:


Det er selvsagt notatark i almanakken/avtaleboken/journalen:

Jeg har samlet meg noen klistremerker og annet som kan brukes til å dekorere/leke litt med avtaleboken:

Hvis du vil ha noen andre selvklebende notatblokker enn de vanlige gule fra 3M, så søk på STICKY NOTES, for eksempel, på Ebay. Mye artig og billig der. Denne er utbrettbar:

Jeg bruker fremdeles kalenderen i telefonen min til avtaler, bursdagsdatoer, m.m. Men jeg kjenner at jeg senker skuldrene litt om kvelden når jeg tar fram kurven min med avtaleboken. Da noterer jeg meg hva jeg har gjort den dagen. Da får jeg en sjanse til å kjenne litt ekstra på hva dagen har bragt meg. Jeg skriver også ned eventuelle vonde ting som har skjedd i min verden den dagen, og ikke bare solskinnshistoriene.

På denne bloggen, på Instagram og Snap viser jeg de gode tingene; de som kan glede andre. Og meg selv. Men livet er jo ikke bare sånn, så i Journal'en min noteter jeg som sagt også alvorlige ting og tanker.

Men for det meste blir boken fylt av fine og koselige ting! 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva man kan finne på nettet og få inspirasjon til :) Fantastisk!
You tube er jo bare helt fantastisk så i måte synes jeg, for eks - jeg har brukket en tå og jeg liker å trene. Hva gjør jeg nå?! Joda, jeg søkte work out with broken toe! hahaha...så da driver jeg på med stolaerobic og diverse styrkeøvelser.

litt på siden av det du skriver om her, men jeg måtte bare fortelle ;) haha

Ruths datter sa...

Dette er jo koselig. Veldig greit å ha en sånn personlig almanakk å skrive i.
Klemz

Blogger sa...

Do you need free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by using Like 4 Like?

Related Posts with Thumbnails