tirsdag 9. juni 2015

Syd-England mai 2015 - Del 2

Gruppen som i en uke skulle reise rundt var på 40 personer. Det er litt for mange egentlig, men det var en disiplinert gruppe, så det gikk ganske greit. 

Aldersfordelingen på gruppen var 5 par i alderen 50-60, og så 15 par i alder 70-80something. Vi blir eldre selv, og burde være overbærende og tålmodige, men hele turen ble påvirket av mange som hørte dårlig, gikk sakte, glemte hva guiden akkurat hadde sagt, manglende køkultur, m.m. Og gamle folk fryser hele tiden. Vi hadde også betalt full pris for turen, og følte ikke for å ta ekstra hensyn og hjelpe til slik vi gjør med eldre mennesker i vårt privatliv.

Men nok om det, vi hadde det fint. Jeg skriver det bare som informasjon til andre som har lyst til å ta en sånn tur.

Noe som var fint med denne turen var at vi fikk 7 fulle dager i England. Vi kom så tidlig at vi fikk mange timer i Windsor og Windsor Castle den første dagen. 
Guiden vår Jacob fortalte om slottet, men det meste visste vi fra før, for det har vært et fint program om slottet på TV. Noe jeg hadde sett på TV var Dronning Victorias dukkehus. Jeg ble helt facinert av det, og ble veldig fornøyd da jeg kunne få se det i virkeligheten. Det var ikke lov å ta bilder der, men da en japaner sto og knipset og knipset med blitz i evigheter, så lurte jeg meg til et bilde uten blitz med mobilen min:Jeg har vært på Windsor før, så vi valgte å korte ned besøket INNE og heller bruke litt tid UTE i byen. Jeg måtte bråstoppe ved dette herretoalettet. Snakk om fine blomster! Jeg fant sånne på Hageland igår. Happy!
Noe jeg husker fra mitt forrige besøk i Windsor var The Long Walk. Fra en av inngangene til slottet går denne snorrette vegen rett ut i ingenting i over 3 kilometer. Dette var en spaser- og rideveg for de som bodde på slottet før. Og det skulle ikke forundre meg om dronningen bruker den av og til nå også. Hun var på Windsor den dagen vi var der, for flagget var oppe.


Her ser dere et bilde fra nettet tatt motsatt retning, mot slottet: 


Da vårt besøk i Windsor var over dro vi til turens beste hotell, The Watermill i Hemel Hempstead. Den byen har vært med i Midsomer-episoder. Dessverre fikk vi ikke utforsket den lille byen. Men vi hadde to fine netter på et supert hotell! Vi våknet til fuglesang, maten var helt topp, og de ansatte var kjempehyggelige. 


Mer fra turen følger i tiden framover! Følge med :)

To pub'er rett over gata for hotellet.
1 kommentar:

Fru Tunheim sa...

Bortsett fra at dere var i en sånn stor og utfordrene gruppe, så så dette helt nydelig ut. Jeg får også lyst å dra på noe slikt.

Related Posts with Thumbnails