onsdag 10. juni 2015

Syd-England mai 2015 - Del 3

Så var det tid for Oxford. Bussen slapp oss av foran puben The Eagle and Child, som er Morse's stampub. Det var også stampuben til Tolkien og andre fiction-forfattere (The Inklings) i forrige århundre (ca 1930).


Det var jo litt artig at vi noen få dager etter hjemkomst så en episode av Lewis på TV, og da svinset de rundt inne og ute på denne puben hvor vi hadde vært noen få dager tidligere :)

Vi var også på Balliol College, hvor Kong Olav og Kong Harald har gått. Et skikkelig Harry Potter-sted!
Enda en pub. Frokost og treretters middag var inkludert hver dag, men lunsjen ordnet vi selv. Og vi spiste på pub alle 7 dagene. Koselig atmosfære, stort sett god mat, og spennende lokaler:

Litt shopping. Men det går jo ikke an å fylle kofferten med alt mulig sånt, så bilder av godsakene fikk duge denne gang:Og så kommer et bilde av en pub som går under navnet The Black Swan i noen Midsomer Murders-episoder. Vi så ikke noen Barnaby, men det var et hyggelig sted. Og her spanderte Albatros Travel en drink på oss!:


Noe annet hyggelig som får mannen min til å smile av bilder fra dette stedet er at han her gikk ut i bakhagen for å se seg om. Der traff han den ene pubvertinnen som tok seg en liten pause. Han ville jo ikke forstyrre henne, men hun ropte på ham og lurte på hvor vi var fra, osv. Så endte de med å prate om felles interesse for krigshistorie og før de visste ordet av det sto de og hermet etter Churchill der bak i pub-hagen. "We will fight them on the beaches.......". (OK, det er kanskje bare Second World War-nerder som kjenner det sitatet....)

Når en treffer på folk sånn helt tilfeldig og finner en felles plattform å stå på, så kan en oppleve en skikkelig fin samtale. Så dette pubbesøket ble ekstra hyggelig. Her er Jacob som betalte for gildet, og pub-damen som kunne mer enn å servere øl!:
Vi var litt uheldige med været i Oxford. Det regnet. Det ville nok vært triveligere å spasere rundt i gatene der i finvær. Men det regner mye i UK. Sånn er det bare. Men mye artig å se på der, da. 


2 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Tusen takk for dagens tur..

Blogger sa...

BlueHost is the best hosting provider with plans for any hosting needs.

Related Posts with Thumbnails