fredag 12. juni 2015

Syd-England mai 2015 - Del 5

Turen vår gikk gjennom Cotswolds og innom Shakespeares hjemby Stratford-upon-Avon. Så mye fint å se! Her er huset der Shakespeare ble født og bodde. 


I hagen der var det en fantastisk rosebusk. Trykk på bildet for å se det bedre.
Så kjørte vi til utkanten av Stratford, hvor Shakespeares kone Anne Hathaway vokste opp. Huset ble overtatt av "Shakespeares birtplace-trust'en" i 1896, og sikkert gjort om til museum da. Men så ble huset ødelagt av brann i 1969. Men bygget opp igjen, som dere ser. Det ble tydeligvis ikke totalødelagt, for inne var det absolutt ting som utvilsomt var eldgammelt! 

Hagen her var det fineste jeg så på hele turen! Ikke et ugrass. Alt var så nøye planlagt. Helt fantastisk!


 Ikke storslagent som andre hager vi så, men så vakker, så vakker....


Når dette skrives nå i juni, så er nok hagen snart i fullt flor! Vi så SÅ mange knopper og planter som bare var kommet halvveis på veien mot sin fulle høyde. Flere bilder finner du HER.Ifølge nettet ble Shakespeare rik og kjøpte store, flotte einedommer i Stratford og omegn til Anne og barna. Han flyttet også tilbake hit til familien på sine eldre dager, etter å ha levd et skuespiller/forfatterliv i London i mange år. 

Noe artig jeg fant på nettet: Skuespiller-Anne Hathaways mann ligner utrolig på Shakespeare! Nesten litt nifst?Nå noe helt annet. Her er noen bilder av kort jeg så i en butikk.

Vi besøkte Chipping Campden og Broadway, og så fine hus, vakre blomster, flotte landskap. Alt vi ser på BBCs TV-serier.
Så mye fint å se!


1 kommentar:

Fru Tunheim sa...

Så mye vakkert. Kanskje lurt med en opplagt tur. Da får man med det meste. God helg til deg fra meg!

Related Posts with Thumbnails