tirsdag 9. desember 2014

Førjulsbilder 2014Deilig vær i desember liker jeg! Men dagene er korte. Og da er det koselig med innekos og tente lys:Litt pynting er det moro å bruke innetiden på.
Inspirert av fine bilder på diverse blogger lærte jeg hvordan jeg kunne lage fine rosedekorasjonene med mose og en enkelt rose. Jeg har lagt sammenkveilet tuja i bunnen for å få mosen til å ligge fint oppå toppen:


Årets første snø skapte stemning ute:Og noen blomster gir seg ikke. Nellikene tåler visst en støyt:Eføy og kruspersille er noen hardhauser:


Men petunia trodde jeg var en sart plante. Vi har jo hatt noen få kuldegrader. Riktignok står den under tak, men jeg synes de holder stand utrolig lenge:
Og så må jeg vise noen bilder fra julemessen på Gjennestad i Stokke. Der fant jeg en stand hvor en dame lager ting av betong. Fantastisk fine saker. Jeg handler for noen hundrelapper der, ja:


To slike stjerner ble med hjem. En til gave, en til meg selv! Kr 99,-. Ikke noen upris, vel?:Jeg skulle også kjøpe de siste Selbuvottene som skal sendes til USA. Min manns barnebarn er utvekslingsstudent der, og vertsfamilien får hvert sitt vottepar til jul. Det manglet to par i pakka for å gjøre den komplett til en stor vertsfamilie. Jeg håper minstejenta i den familien blir fornøyd med norsk flagg på sine votter:


Juletre for allergikere:Jeg fant en stand med hjemmelaget syltetøy. Aronia-bær er nytt for meg, men det er visst utrolig sunt. Sunnere enn blåbær, sa selgeren. Litt sure, men godt i yoghurt.
Og det er jo trivelig når glassene er pyntet sånn:Pakken med Amerika-gaver ble sendt over Atlanteren, og samtidig tikket denne Snap'en inn fra Norsken over there:


De har fine juletrær i Amerika, men vårt nye plasttre er heller ikke så verst! (Og ja; jeg vet det er skjevt. Det skal rettes opp. Det er toppen som er litt lealaus.)

"Dere har sånn Late-som-tre, sa 10-åringen,
 som ikke husket ordet kunstig."

Jeg har litt ny julepynt på treet i år. Mye av det gamle passet liksom ikke lenger nå når vi ikke har ekte tre. Det er vemodig, men duverden så godt jeg puster nå i forhold til i fjor! Og engelen som jeg fikk for ca 45 år siden henger med!:Jeg har pyntet ferdig til jul, for jeg håper å få en plutselig-telefon fra sykehuset om en operasjon i benet nå før jul. Så ribba er i fryseren, gavene i boks, og som sagt; pynten på plass. Nå kan jeg bare kose meg resten. Jeg håper ikke dere stresser for mye."Den som ikke har julen i sitt hjerte, vil aldri finne den under et tre."           (Roy L. Smith)

2 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Det er mildt hos oss også og både roser og fuksia blomstrer fortsatt, men i dag er det regn og kuling. Lite julestemning ute med andre ord....

Anonym sa...

For et koselig juleinnlegg hos deg :) Stemningsfullt og hyggelig.
Lite snø (ingenting) her også - men inne har vi julestemning og det er jo det viktigste :)
I dag er det bakedag for mitt vedkommende, begynte å få vondt i halsen i går og den er med meg i dag også - men det går vel greit bare jeg får litt flere Fribol (min lifesaver!) som jeg kan sutte på haha...

:) God 3. adventssøndag helg :)

Related Posts with Thumbnails