fredag 28. mai 2010

GRAND PRIXHusker dere den gangen vi vant?

Nei, jeg mener ikke ifjor, men den gangen vi VANT!!!
Alexander Rybaks seier ifjor er bare pusleri i forhold.
Ja, dere som er over 40 skjønner kanskje hva jeg mener??
Året var 1985, og mange av dere bloggere gikk med bleier eller fantes ikke i det hele tatt, mens noen av oss var i vår beste ungdomstid og fikk oppleve dette:


BOBBYSOCKS vant, og verden skulle aldri bli den samme igjen......

Her er hva Wikipedia skriver om hendelsen:

"Den internasjonale Grand Prix-finalen i Gøteborg


I Göteborg satte den norske delegasjonen hele byen på hodet under finaleuka. Hanne og Elisabeth kjørte rundt i en sjokkrosa Ford Escort med «Bobbysocks»-logoen malt på dørene. Og da de forskjellige land avholdt sine respektive pressekonferanser på diverse hotell, valgte Bobbysocks å legge sin til en McDonalds-restaurant midt i byen! Lørdag 4. mai opprant, og hele VGs forside viste et bilde av Bobbysocks med tittelen «Vi vil vinne». Ifølge Scanfacts TV-måling så hele 95 % av befolkningen Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson entre scenen med startnummer 13 for å synge «La det swinge» iført rosa paljettjakker. Publikum ga dem kveldens første trampeklapp i retur. Irland var første land til å stemme, og gav Norge full pott, 12 poeng - Norges aller første 12-poenger noensinne i Melodi Grand Prix. Det stoppet ikke der. Totalt 8 nasjoner gav sine topp-poeng til Bobbysocks, og da resultatet var klart stod Norge for første gang i historien som vinner av Eurovision Song Contest med 123 poeng, godt foran storfavorittene Tyskland, Sverige og Israel.


Norge gikk totalt av skaftet etter denne fantastiske seieren. Da Bobbysocks ankom Svinesund i sin Kabriolet dagen etter finalen, ventet tusenvis av gratulanter. Derfra og videre inn til Oslo ble de møtt av folk med viftende flagg og faner som ønsket jentene velkommen. Hanne og Elisabeth avsluttet dagen med «La det swinge» på balkongen på Grand Hotell foran flere tusen feststemte publikummere."

Denne LP'en har jeg selvsagt.
(LP betyr LongPlay, og er en stor, sort skive av vinyl. Den skal legges på en innretning kalt platespiller, og går rundt og rundt med en rar "arm" med en liten stift på som følger intrikate spor i den sorte skiven. Dette var en mye brukt innretning i de fleste hjem i forrige århundre...)

Den kvelden vi VANT Grand Prix (som ALLE kalte det den gang), så var jeg sammen med venner i deres hjem, og blant gjestene var endel som, - til tross for at dette var 1985 fremdeles hadde sitt lange hippiehår, rare klær og vel usunne røykevaner.
Men de fleste av oss så helt normale ut......

Nei, SÅNN så vi ikke ut. Vi hadde høyt hår, - gjerne bleket, og noen skulderputer fra helvete!


Ja, jeg har spesielle og gode minner fra denne kvelden. Begeistringen hos alle, han med det lengste håret som STO og heiet, overraskelsen og nesten sjokket som lyste av våre ansikter. Dere må huske at vi hadde opplevd nederlag etter nederlag år etter år. Vi følte oss som en pariahkaste innen musikkverdenen i Europa.

Jeg har ikke fulgt med så nøye på årets MGP begivenhet, for jeg tror ikke noe kan slå fortidens opplevelser, men det VAR jo moro ifjor:

Jeg var vel ikke helt fornøyd med valg av programledere i år.


Etter å ha sett litt sporadisk på MGP-sendingene lurte jeg på om etpar av dem hadde gått på engelskkurs hos rallykjører Petter Solberg.


Men så kom jeg på at vi jo har en statsminister som snakker engelsk på samme måte, og det fungerer visst fint rundt om i verden.
Og etterhvert har jeg begynt å LIKE måten vi presenterer MGP på. Disse folka er jo flinke, artige og gode representanter for vårt kjære land.

Så nå har jeg lagt klar pentøyet til helgens høydepunkt.

Nei, ikke DEN..... 

...jeg tenkte mer på en av disse....

HEIA NORGE!!!

(Alle bilder lånt fra nettet. Heldigvis.....)10 kommentarer:

sylvia sa...

å ja jeg husker da vi Vant,det var sååå moro.
flott antrekk du har skaffet deg..ler...litt luftig for meg..
da får vi heie i morra.
klem fra sylvia

Anonym sa...

Å ja, jeg og husker da vi VANT.
Grand Prix før og nå er ikke det samme i mine øyne. Husker da vi vant (1985), vi var en gjeng samlet hadde plassert spisebordet foran TV slik at vi kunne både spise og følge med. For en kveld!!!!
Enig med Sylvia, litt av et antrekk du har skaffet deg.

Rådet om terrassen virket jo veldig overkommelig (til og med for oss), men dessverre er allerede beisen kjøpt inn. En viktig ting har jeg lært, blogg i god tid slik at alle gode råd kan brukes.

Ønsker deg en strålende helg og håper ditt luftige antrekk (ler) ikke blir for kaldt.

Klem fra Mio

Hyacinth Bucket sa...

Hvor har du ret!
Grand Prix er ikke hvad det en gang var.
Da lavet de melodier man kunne huske i mange år frem i tiden.
Efter at det har blevet så mange lande med så de faktisk kører programmet i flere dage gør at jeg ikke gidder se det mere.
Det er mere scene-show end sang konkuranse synes jeg.
Det var en gang en stor anledning til at invitere gæster, evt. leje en storskærm og holde en rigtig Grand Prix fest.

Jeg var jo så heldig at jeg blev super glad om det nu var enten Danmark eller Norge der vandt...:-o)

God weekend.

Hej fra Lisbeth i Danmark

Camilla sa...

Herlig *hihi*

Ja jeg var en av de som gikk i bleier, men sangen kjenner jeg, den har klart å komme seg på hjernen, på mystisk vis ;)
Herlig heiagjens antrekk du har valgt for morgendagen ;)

Klem fra meg.

Fru Tunheim sa...

Jeg husker definitivt den kvelden vi vant GRAND PRIX...ingen over og ingen ved siden...

Ha en flott Grand Prix helg
(Tror ikke jeg skal se, men vet aldri. Har ikke sett det på mange, mange år)

Ninas Interiør sa...

Hei på deg! Jeg husker også den kvelden vi vant! Jeg satt alene i kjellerstua hjemme hos mamma og pappa og heia for harde livet! Det var moro!

Kos deg i helga! Klem Nina

Villa Klaraberg sa...

For et herlig og morsomt innlegg..nå fikk jeg meg en god latter, takk for denne lille mimringsstunden. Husker godt da vi vant den gangen jeg, det var så spennende!! Det var gøy ifjor også, men det ikke den spenningen siden vi vant så overlegent. Ha en herlig helg. Klem fra Jorunn

Monica sa...

Hei på deg.
Ja jeg husker veldig godt når vi VANT!!! Husker veldig godt året etter også når mgp ble arrangert i Bergen, stemningen i byen var helt spesiell.
Et herlig innlegg fra deg ;)
Ønsker deg en fin fin helg

Sanna sa...

Gjett om jeg husker den kvelden...
Jeg hadde en sjuk 1 åring, som hylte og bar seg i feber og ulumskheter...
Mor og storesøster byttet på å bære og bysse, mens tv'n sto på for fulle mugger, - for å overdøve griningen..... :)

Randi sa...

Herlig innlegg!! Likte spesielt godt engelskkurs-kommentaren:) Og så kveldens festantrekk da;)
Ha en fortreffelig Grand Prix-aften!
Klem, Randi:)

Related Posts with Thumbnails