fredag 28. oktober 2011

Det var noe med Prøysen, julegave og spekefjøl??

Kjøkkenet er snart klart for bruk. Litt gardiner og smårydding, så er vi i gang for fullt!Og grunnen til at jeg tilsynelatende aldri blir helt ferdig, er nok at jeg stadig skal ommøblere litt og prøve ut nye steder for saker og ting.

Og idag har jeg altså følt meg som Jensemann i Prøysen-sangen "Julegaven" som hadde store planer for snekring av julegave til mor, men som etter diverse viderverdigheter endte opp med en spekefjøl.


Skapet over ovnen ble nemlig ubrukelig engang ifjor da vi måtte installere ny vifte over komfyren. Den nye viften hadde hullet for luftrøret helt til høyre. Den gamle viften hadde det midt på, og da var det laget utsparing som etter byttet gjorde hyllene ubrukelige.  


Så siden da har skapet stått der tomt og ubrukt, og ettersom i har et lite hus og lite kjøkken, så måtte jeg finne en løsning på dette. Byggmakker, sag, tommestokk, hammer og skrujern (i mangel av stemjern). Disse ingrediensene trang jeg for mine kjøkkenaktiviteter idag.


Her fikk jeg da en fantastisk fin plass til alle kakeformene mine?
Og hvis du synes jeg har mange, så er det fordi jeg liker å kunne bake kaker og putte i fryseren før selskap, eller når jeg får bakeånden over meg. Kjekt å kunne oppbevare kakene i formen, for da tåler de en trøkk i fryseboksen.


Og hvis du A) Lurer på hvorfor jeg ikke har senket hyllen litt, så er det fordi at der var det ikke hull til knottene som holder hyllen oppe. Og B) Hvorfor har hun ikke laget en hylle til over? Og det HAR jeg. Ble bare ivrig etter å ta bilde da jeg så hvor super denne løsningen ble.


Tipper mannen min blir imponert når han kommer hjem! Da skal jeg servere gravlaks, øl og akevitt. Det er jo tross alt FREDDDAN!!


Og så skal jeg tenne opp i ovnen. Jeg har jo opptenningsved nok......
God helg.

13 kommentarer:

-Sanna- sa...

Hallo Byggmester Bob!
Tenker gubben blir imponert ja.
Tenk at madammen har klart å sage fjøla rett over. Ja, ikke bare ei fjøl, men TO.... Well done!
Fortsettelse følger, eller?
Go' freddag til dere!

Bondekona sa...

Så smart og lurt!

God helg i nytt kjøkken.

Fru Tunheim sa...

Selvgjort er velgjort igjen....så flink og kreativ du er. God helg til dere. Her er det full jobbehelg igjen som vanlig, men jeg har hatt fri hele uken, så ingen grunn til sutring.

Line Elisabeth sa...

Hei:)

Smart løsning, flink du:)
Gleder meg veldig til å se kjøkkenet ditt ferdig:)
Så nydelig den smørholderen i innlegget under ble også, passet veldig fint til pip, skulle tro den hørte til serviset den også:)

Ha en fin kveld, kos deg!

Klem Line E.

Min Vinterverden - Laila i Noatunet sa...

Det får en si! Du klarer det meste du :) håper mannen din ble imponert! Det ble iallfall jeg :)

Goooood helg!
Klem!

Monicas hus sa...

Hei på deg.
Jammen santen fikser du opp, smart løsning. Tenker mannen i huset ble imponert ;)
Ønsker deg en riktig fin fin helg!
Klem

Tussilago sa...

Gratulerer med nytt kjøkken.
Kjempeflott!

-Sanna- sa...

Og gubben ble imponert, eller?
Det airmail-stempelet kjøpte jeg gjennom en butikk i Bergen. Det var ei dame der fra en eller annen importør som var der og tok imot bestillinger på personlige stempler.
Men jeg husker ikke hvor hun kom fra.
Må tenke litt.... Kanskje jeg kommer på det.

Gela sa...

God helg du med. /Gela

Mayen sa...

Flink du er, men det skulle no ikkje være noen grunn til at du ikkje e det? Og man kan ikkje få nok av nokka! Enten det e kakeforme (har endelig lært at de e fin å fryse i også..), sko, klær, glass, kopper, strømpebukser, hobbybøker..ALT!

RosMari sa...

Du fikk en fantastisk lur plass til alle kakeformene. Jeg har tilsvarende plass i skapet over komfyren, og skal plassere mine kakeformer der også... Ha en fin uke! Klem fra Rosen

Anonym sa...

Faktisk får du to hylleplater til skap i denne str for kr 80,- på IKEA. Så tar du en stikksag, og — vips...

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best web-hosting provider for any hosting services you need.

Related Posts with Thumbnails