onsdag 29. februar 2012

Yamaha isx800

Trodde du jeg hadde kjøpt meg ny motorsykkel eller noe?? Neida, ta det rolig. Ingen grunn til uro. Her er det  bare snakk om nytt musikkanlegg. 

Jeg husker da jeg som 19-åring med ca. tredje lønninga i lomma dro til byens beste billigste brunevarebutikk for å kjøpe meg LYKKE.  Det er jo en mannsalder siden. Jeg slepte med meg min venninnes musikknerd-storebror som hjalp meg å finne verdens beste musikkanlegg for kr 6.000,-.

Vel, verdens beste ble det vel strengt tatt ikke, men det var faktisk veldig bra!! Og gjennom 30 år har jeg hatt noen av mine beste stunder sammen med dette anlegget. Høyttalere har kommet og gått. CD-spiller kom til på slutten av forrige århundre en gang. Platespilleren er fremdeles intakt og en sjelden gang i bruk.

Men nå var det altså på tide å prøve å følge med tiden, og ettersom CD-spilleren begynte å spille litt rart, så fikk vi endelig bestemt oss for hva som skulle erstatte mitt kjære musikkanlegg. Min manns musikkanlegg forsvant da vi flyttet sammen, så det er nok mest jeg som har hatt litt vondt for å la de lekre, sorte boksene som jeg har så mange gode minner forbundet med havne i en container på søpleplassen. Hvor herlig var det ikke å spille Eurythmics høyt før vi dro på konsert i Drammenshallen i 1986. Eller kose seg med en god bok og Carly Simon lavt og mykt på anlegget? Ja, de fleste av dere har vel hatt gode stunder mens dere har lyttet på fin musikk, så dere skjønner nok hva jeg mener. (Selv om jeg tenkte jeg måtte linke til info om ovennevnte artister for dere yngre lesere.)

Heldigvis fikk jeg se en lekker, hvit sak på bloggen til Fru Tunheim i høst. Ser dere den til høyre? En sånn en var det.


Nå står det en sånn hjemme hos oss også, og lyden er deilig!! Pris? Kr 4.995,- på ELKJØP.

Her kan jeg høre radio, spille all den rare musikken min, høre lydbøker og ikke minst: Nå må jeg få lært meg å laste ned musikk fra nettet. På tide, spør du meg!!!

(Og apropos lydbøker; jeg har lagt inn noen nye bokomtaler på BOKPRAT-siden min, hvis noen vil ha boktips.)

5 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Lekker sak....;o)

Mette sa...

Mmmm... jeg bet meg merke i den hos Fru Tunheim, jeg ogsa. Vel, anlegget vart er ikke sa veldig gammelt, men om det skulle ryke, sa vet jeg hva jeg vil ha! Gratulerer!

Mette sa...

Mmmm... jeg bet meg merke i den hos Fru Tunheim, jeg ogsa. Vel, anlegget vart er ikke sa veldig gammelt, men om det skulle ryke, sa vet jeg hva jeg vil ha! Gratulerer!

Bustenellik sa...

Jeg har da hvertfall hørt om Eurythmics. Han andre karen var det verre med, men hadde jeg hørt en låt så kan det jo hende? Jeg vet jo hvem Pat Boone er, og det er da noe? :-)
Her går det mest i Jens Book Jensen som synger med barna om dagen. Syns det er koselig med barnesangene. Også spotify da. Det tok en stund før jeg skjønte greia, men nå er jeg helfrelst :-)
Musikk er som oksygen!
KOs deg med nytt anlegg :-)

Bondekona sa...

Lekker.

Men den spiller CDer også?
Ikke bare nettmusikk?

Related Posts with Thumbnails