mandag 16. april 2012

"Jeg er sjefen!"Neida, det er IKKE mannen i huset som har prøvd å yppe seg. 


Utsagnet kom lydløst fra en brun fyr jeg oppdaget i hagen min nylig:Naboens sorte katt reker rundt i hagen vår til stadighet, og til tross for noe graving i bed og unaturlig usosiale oppførsel, så synes jeg det er helt OK, for det ser ut til at den holder musene borte i nabolaget.

Men denne fyren var altså brunstripet, og helt ukjent for meg. Som dere ser av bildet over, så var det en vakker katt med sorte poter, sort dusk på halen og nydelig pels. Og den var diger!!

Jeg antok det var en kastrert hankatt som hadde rotet seg bort da jeg så den gjennom stuevinduet, og ble veldig overrasket da jeg så at det var enda en slik katt noen få meter unna! Den var akkurat lik i fargene og like stor. Brødre på tur, tenkte jeg, men kom fort på andre tanker.....


Her var det nemlig en maktkamp på gang! Katten nærmest porten viste alle tegn på aggresjon, men la seg defensivt ned med rømningsveg gjennom porten like ved. Men den var på vakt, skal jeg fortelle deg! Hele kroppen var i helspenn.

Men hvordan oppførte han seg, katten nærmest huset?

Jo, han viste med all tydelighet at han var på toppen av situasjonen. Han rullet seg avslappet i jorden der vi har lagt ny kloakkledning. Uten å bry seg om at det er nysådd der.


Han "overså" den andre, men selv på avstand var det lett å se at han hadde full kontroll over den andre katten.


Med en overlegenhet uten like rullet han altså rolig rundt, slikket seg dovent og overdrevent. Snakk om tøff oppførsel!Etter denne maktdemonstrasjon ved hjelp av slikking forsvant katten ved porten ut i gaten som et lyn.  "Sjefen" forsvant også ut av tomten vår like etter, og siden har jeg faktisk ikke sett noen av dem. Hva skjedde egentlig her??


Kommer denne tøffingen tilbake og ruller seg i plenfrøene igjen, så jager ikke JEG den iallefall!

4 kommentarer:

Bustenellik sa...

Det er god underholdning i å se på dyr slik :-) Koselig å se et innlegg fra deg igjen :-) Ha en fin uke!
Klem

-Sanna- sa...

Herlig fyr du fikk besøk av der. Pen var han og... Vi er vel hjemme fra Berlin, hvor det var like kaldt som hjemme. Men vi hadde det bra og jeg fikk da brukt noen kroner. Ørlite på scrapping og litt mere på mat og drikke. Nå er jeg stuptrøtt etter en lang jobbedag, tar snart kvelden. Det er jo bare rettsak på tv likevel.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

He, he, det er mange måter å vise at man er sjefen på!

Her har vi katter som elsker å klatre på bilen, og det er IKKE Bygårdsmannen videre fornøyd med! Men de som fanger mus er han veldig glad for, så det var det der med pose og sekk da!

Ønsker deg en flott uke!

Klem Cathrine :-)

Nennes sa...

:) så nydelig katt som var på besøk, de er flinke til å holde mus unna!
Har selv en katt og hund.
(får vel bare tåle litt "gjødsel" i blomsterbed.

Related Posts with Thumbnails