torsdag 28. juni 2012

"Samma å je er hen i væla, bære je ser Mjøsa."

Jeg er fra Vestfold, men jeg SKJØNNER hva de mener.
Vi har tilbragt noen dager rundt Mjøsa. og for et flott sted! Første gang jeg dro til Lillehammer var da Samaranch fortalte oss at LILLYHAMMER skulle få OL i 1994. Jeg måtte jo se stedet før utbyggingen, tenkte jeg. Såvidt jeg husker finnes det virkelig en dame som heter Lilly Hammer, og hun ble nok overrasket den dagen.Den andre gangen jeg var på Lillehammer var "the best ever"-OL over, og vi bodde i en av leilighetene utøverene hadde brukt. Det luktet fremdeles skismøring.

Den gang var vi på Maihaugen, men Hedmarksmuseet kjørte vi glatt forbi den gang. Og glasshuset over kirkeruinene på Domkirkeodden/Hedmarksmuseet var heller ikke bygget dengang. (Ferdige i 1998.)Den tredje gangen jeg var ved Mjøsa var da vi ble med Samlerklubben her i byen på busstur til Antikk- og samlermesse i Vikingskipet på Hamar. Det var litt av en messe. Svære greier. Mannen min ble helt utslitt, og måtte ta en middagshvil på tribunen i Nordre Sving, stakkars.
Bildene dere ser her er fra Domkirkeodden, men fordi vi koste oss lenge og vel på den tyrkiske restaurant Alanya i Hamar sentrum (superbra mat!!), så rakk vi bare en liten tur innom her. Dette er et fantastisk fint område jeg gjerne besøker neste gang vi drar til Mjøstraktene. For det gjør vi, vær sikker.

Flere innlegg kommer med bilder fra et fantastisk overnattingssted å Nes og mer til. Nå er det en fotballkamp på gang!

7 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Jeg har besøkt mange byer i Norge, men aldri Lillehammer. Kanskje jeg burde ta en tur dit en gang for å se Mjøsa i annet perspektiv enn fra oven....fint ser det i alle fall ut.

ELIN sa...

Lillehammer er en superkoselig by! Lenge siden jeg var der nå, men på lørdag kjører vi ihvertfall forbi Mjøsa he he. God sommer! Klemmer fra Elin

Moccamamma sa...

Da gleder jeg meg til å se bilder fra hjemkommunen min :) Håper du fikk deg en tur ut på vakre Helgøya hvis du først var ute på Nes.

God sommer!

Moccamamma :)

-Sanna- sa...

Flinke til å være turister i eget land dere.
Vi skal også på en lite ukesferie nå.
Reiser til min barndoms dal, Namdalen på lørdag. Blir bare drittvær, men det får våge seg.
Ta deg en tur inn i den nye bloggen min. Den gamle slo seg helt vrang, så jeg lagde likegodt en ny.
God dag til deg....

-Sanna- sa...

Flinke til å være turister i eget land dere.
Vi skal også på en lite ukesferie nå.
Reiser til min barndoms dal, Namdalen på lørdag. Blir bare drittvær, men det får våge seg.
Ta deg en tur inn i den nye bloggen min. Den gamle slo seg helt vrang, så jeg lagde likegodt en ny.
God dag til deg....

Litt Slitt & Litt Hvitt sa...

Hei fine vennen :)

For et herlig innlegg å lese :) Nydelige bilder du har tatt :)

Og Mjøsa kan trollbinde de fleste :)

Jeg bor kun 6 mil unna Hamar :) Og elsker både Hamar og Lillehammer :)

I helga skal min bestevenninne fra Videregående gifte seg på Domkirkeodden :) tror det kommer til å bli et utrolig fint bryllup :)

Kos deg masse videre i de herlige Mjøsbyene :)
Klem og kos Lisa:)

Koselig koselig sa...

Har aldri vært der jeg :(
Men har lyst. Hadde vært gøy å teste den bob banen som ble brukt, har forstått det sånn at vi vanlige kan også få lov til å ake der? Eller surrer jeg veldig nå tro??? Vet du? Det er min hemmelige drøm skjønner du hahahaha

:)

Related Posts with Thumbnails