mandag 9. juli 2012

Siste Mjøsa-rapport

Nå er det juli, og jeg tusler rundt i Vestfold og Telemark i god sommerferie-stil. Stavern er allerede besøkt flere ganger, og jeg burde nok snart vise litt bilder fra "Smilehullet" her ved Oslofjorden.

Men først må jeg bare få vise de siste bildene fra vår flotte tur til Mjøsa.

Først viser jeg bilde av vår "venninne" som var alene hjemme i 80-tallshuset på museet på Maihaugen.


For dere som ikke har vært på Maihaugen, så har de i utkanten av Friluftsmuseet laget et BOLIGFELT.

Der har de samlet hus fra 1940 og framover, ett for hvert tiår. Noen av dem er åpne med guider, og det som overrasket oss var at det er unge mennesker som spiller rollen som tenåringen i huset, og som inviterer oss inn i hjemmet sitt mens foreldrene er borte.

I 50-tallshuset ble vi møtt av en ung mann som var litt treig i klesvegen sett med dagens øyne, og som nettopp hadde oppdaget rock'en via Bill Haley. TV var ikke oppfunnet, så familien samlet seg rundt radioen.

Vi ble litt overrasket over denne type guiding, så vi synes det ville være uhøflig å spørre om å ta bilder i hjemmet hans, men da vi hadde tuslet opp bakken til 80-tallshuset hadde vi fått summet oss. Så da vår venninne over åpnet for oss og inviterte oss inn, så knipset vi litt. Her er badet. Ser dere CLYNOL-flasken på benken? Noen flere enn meg som gikk rundt med pinnestivt hår ingen orkan kunne rikke!


Når vi ser dette rotete badet, så vet jeg jo at jeg har vært inne i massevis av hjem som har sett nesten sånn ut. Det ble en slags frigjøring for damer på den tiden, så det ikke var så nøye hvordan det så ut hjemme. De fleste damer/koner/mødre hadde fått jobb utenfor hjemmet, og det var ikke så viktig lenger om badet var strøkent eller ikke. Og så fikk vi jo så mye mer av ALT! Sånt blir det rot av.

Bildet under er jo også litt sjarmerende. En lignende sofa hadde foreldrene mine. Jeg synes den var stygg da de kjøpte den. Og den er stygg nå. Men nå kan jeg også kalle den sjarmerende.
Vår venninne var gjestfri og gjorde besøket vårt til et hyggelig gjensyn med fortiden.
Ser dere det røde kjøleskapet? Det var jo et stort diskusjonstema på den tiden; skulle en kjøpe GUL komfyr/kjøleskap, eller velge dem i RØDT istedet?`Og Pizza Grandiosa kom på 80-tallet også! Det ble JEG overrasket over. Jammen går tiden fort.

Men Lillehammer har jo mye mer å vise fram.
Tenåringen vi hadde med synes OL-anlegget var supert!! Her ser dere ham med gul hette på vei opp i tårnet i stolheisen.


På Gjøvik var vi heldige å treffe på Skibladners anløp. Flott båt.
Men som sagt har jeg kommet meg hjem for mange dager siden, og skal nå fortsette sommeren mest mulig SLIK:


5 kommentarer:

Mayen sa...

Kjøleskap, fryseskap og ovn i akkurat DEN rødfargen stod på kjøkkenet da vi kjøpte huset ved århundreskiftet.. Og uslitelig e det også, for fryser og fryseskap står i en av utebodene idag, rommer ryper og fisk!!Artig å se det på et kjøkken igjen. Stilig ide å unnrede hus etter tiår, må ha vært moro å se..Klem

Moccamamma sa...

Ja, nå har du virkelig boosta hjemlengselen min i noen innlegg. Prøysen, Helgøya, Lillehammer, Skibladner....Kjente plasser fra en oppvekst ved Mjøsa :)Husutstillinga på Maihaugen er så festlig. Jeg kjente meg igjen både på 70, 80 og 90 :)

God sommer - statistisk sett øker sjansen for godvær dag for dag :)

-Sanna- sa...

Artig tur...
Jeg kjøpte rødt kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin, da vi flyttet inn i nytt hus i 1982. Noe mørkere enn dette på bildet.... En venninne av meg kjøpte blått noen år etter !!
Hjelpe meg...

Du er nå optimist, som skal tilbringe resten av sommeren i en fluktstol !
Her bøtter det iallefall ned i dag.
Og gikta river og sliter i en stakkars kropp !

Koselig koselig sa...

Hahaha sånt bad kjenner jeg igjen! Artig å se igjen :)
Så fin tur du har hatt :) Koselig!!

Nå er jeg spent, har du funnet fram til kolonihagen her i Sandefjord???

Camilla sa...

Gratulerer! Titt innom VillaGreve.com for en hyggelig overraskelse.

Klem Camilla.

Related Posts with Thumbnails