onsdag 25. juli 2012

Vandring i Stavern 2012

Et lite steinkast hjemmefra ligger "smilehullet" i Vestfold; Stavern
Riktignok smiler vi ikke så veldig mens vi drar kortet på den rådyre parkeringsplassen, men det er fort glemt mens vi ser oss om på vår vei til "Leier'n".


Blomstermakeriet har en fantastisk utstilling utenfor butikken. 


Vel innenfor portene i Leier'n så er det bare å beundre de nydelige rosene.


Roser utenfor Kommandørboligen.
Trykk på bildet, så blir det litt lettere å se hvor fint det er.
Men vi kan jo ikke bare surre rundt og kose oss med pene blomster. Vi må jo slappe av også:Ikke noe å si på denne kaféutsikten, vel? Jeg og min venninne satt her og nøt friskbrygget kaffe og te. Ingen sol den dagen, men varm vind her ute.


Annenhvert år er det noe som heter Dynekilslaget her i Stavern.  (En rekonstruksjon av slaget ved Dynekilen  i 1716 hvor Tordenskiold lurte svenskene.) Vi var så heldige at en av skutene som skulle være med sjøslaget dagen etter kom inn til Stavern mens vi satt og nøt utsikten. Jeg har vært på arrangementet flere ganger, og det er helt utrolig gøy med de flotte skutene og de fine kostymene. Super stemning, og kruttrøyken ligger lavt over hele byen.


Kaféen her ute på kanten er veldig spesiell, synes du ikke?


Norges beste kaféutsikt??Er det litt dårlig vær kan en sitte inne også.Fikk du også lyst på en tur til Stavern? Her er det en utrolig stemning i juli. Turister og fastboende strømmer til, og det er sydlandsk stemning i gatene.


Men når en er så heldig som meg, som kan dra hit når jeg vil, så foretrekker jeg nok egentlig å dra hit i mai og juni. Da er det lite folk og få steder som er åpne, men allikevel så vakkert og stemningsfullt. Det er spesielt å gå rundt blant eldgamle bygninger og tenke på alt som har foregått her i flere hundre år. Velkommen du også!!

4 kommentarer:

-Sanna- sa...

Juhu...
Koselig i Stavern.
Hadde mange fine somre i Nevlunghavn, hvor en venninne av meg har sommerhus.
Da var vi ofte i Stavern, - og parkering var gratis og kunne skje overalt. Tidene forandrer seg !!
Her skjer det lite. Holder på å gå fra vettet med så mye fritid. Ikke er det stort å finne på i regnværet heller. Men har nå så smått begynt å pakke det jeg skal ha med på flyttelasset. Nå ser jeg utrolig fram til å flytte.
Det er meningen at vi skal til Korfu i 14 dager midt i august. Men nå er svigerfar, som nettopp fylte 103 år, temmelig skral. Så vi venter egentlig bare på slutten.
Så da spørs det hvordan det går med den ferien.....
En hadde iallefall trengt litt sol og varme snart. Her i dette gamle ruklet må en jo fyre i ovnene, uansett temperatur ute. Et merkelig hus, 20 grader ute og 15-16 inne.
Saken er vel at det aldri kommer lys eller sol inn gjennom vinduene.
Men jippi, nå ar jeg bedre tider å se fram til.
Klem herfra....

Koselig koselig sa...

Trikset er å kjøre opp i gatene litt utenfor sentrum og parkere gratis der. Hysj ikke si at jeg sa det ;)
hihihi

Stavern er en fin by, jeg trives veldig godt der og synes det er en del av min sommerferie å reise til Mølen, kjøre forbi Hummerbakken og så spise is i Stavern :)

Bustenellik sa...

Så vakkert :-) Tante bodde et år i Stavern (på folkehøgskole?) da jeg var helt liten, og jeg husker at jeg besøkte henne der, men stedet husker jeg ikke så mye av ;-) Kanskje på tide å ta seg en tur igjen?
Nyt onsdagen videre!

Mayen sa...

Har aldri vært der, takk for tipset!!

Related Posts with Thumbnails