mandag 19. april 2010

En halv kvadratmeter tryte

Jeg har vokst opp ved et fiskevann, og tryte (abbor) og ørret var ofte på menyen hjemme. Dels fordi det var gratis, og mye fordi familien min likte all mulig slags fisk og fisketurer veldig godt.

Men så blir man mer urban, da vet dere, og livet forandrer seg. Det blir lettere å kjøpe fisk fra Findus på REMA enn å grave etter mark og kjøre 10 minutter for å fiske seg et måltid (- hvis en er heldig).

Heldigvis besøker vi av og til venner som har hytte i de dype Telemarksskoger, og  vertinnens velutviklede fiskelykke gjør at vi oftest drar hjem med fisk. I tillegg har vi fylt opp magene mens vi er på besøk.


Til dagens middag fisket jeg opp denne fangsten fra fryseren:

Jeg vil anslå det til ca en halv kvadratmeter gourmetfisk!
Og snart lå disse sprøstekte i pannen......

Når vi spiser et slikt måltid, så prater vi om turen de ble fisket på, vennene våre, naturopplevelsen, forhåpningene om nye turer og mimrer om fisketurer i barndommen.
Mannen min som ikke er like vant til tryte som meg jamrer riktignok noe om "mye bein", men han møter bare et uforstående blikk fra meg. Å spise tryte handler mye om teknikk.

Når blir neste fisketur, tro?

2 kommentarer:

sylvia sa...

god morgen,
å dette så godt ut,husker våre turer til Siljan,når vi fisket å koset oss,Sporravann var en favoritt.
åå så leenge siden har vært der nå,dette satte minnene i kø,
ønsker deg en fin dag.
klem sylvia

Bustenellik sa...

Vi har plastglass også. Tenkte bare ikke på å bruke dem i stad, også glemte jeg å bruke øya.

Sender du meg adressen din forresten? Pay it forward. cammamor@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails