fredag 30. juli 2010

Hva i all verden tenkte jeg på?

Nylig leste jeg i bloggen til Emmeline at hun ryddet  i sakene sine.
Jeg kan da ikke være dårligere!Men jeg er redd jeg endte med samme dårlige resultat som henne. Det er ikke lett å kvitte seg med noe en liker. Det blir mest å flytte rundt på det en har og finne andre plasser og oppbevaringsløsninger.

Jeg skulle liksom rydde i LP'platene mine jeg da.
Og JA; jeg har tatt vare på alle LP'ene mine. De er jo fulle av musikk som var viktig for meg i ungdomstiden min. Den gang hadde jeg allverdens tid til å høre på musikk, diskutere den med andre, gå på konserter, høre på radio, studere cover, lese tekster, se hvem som sto for tekst og melodi, hvem musikerne var, osv.

Jeg vet dette er en ukjent verden for dere som endel yngre enn meg, men dette var en viktig del av livet for oss som var unge på 70-80tallet. Iallefall i mitt miljø.

Men de tar jo plass disse store, vakre vinylplatene, så jeg ville luke ut de jeg hadde mistet interessen for og som var helt uaktuelle å spille igjen.
De står selvsagt alfabetisk hos meg, - det har de alltid gjort, og jeg satte meg på gulvet i fred og ro og gikk igjennom alle sammen.

Men jeg lurer jo litt på meg selv når det gjelder musikksmak.......G lå disse side om side: Svenske svisker fra Gemini, melodiøs og vakker rockemusikk fra Eddy Grant, hamrende gammeldags rock fra Jerry Lee Lewis-filmen. Og Grieg.
Og glemte jeg dama foran? Country, selvsagt! (Crystal Gayle)


Noen som føler for å danse når de ser dette coveret?
Et paradoks da er at hans største hit sannsynligvis er
I DON'T WANNA DANCE.....

Eller husker dere kanskje GIMME HOPE JOANNA?
Joanna refererer til Johannesburg, og jeg skal ikke senke den gode bloggestemningen vi omgir oss med ved å nevne apartheid, men det er altså det sangen handler om.

Jeg skal ikke skryte på meg et enormt politisk engasjement fra min ungdomstid, så jeg må innrømme at MIN sterkeste minne om Gimme Hope Joanna går tilbake til noen fine treningskvelder ute på et friområde i Skien.
Hver mandag arrangerte byens turngrupper felles trening. 
Da sto 4 instruktører i ring i midten på en stor, åpen plass.
Så spilte de HØY musikk mens flere hundre av byens innbyggere i alle aldre fulgte instruksene.
Flott, hard trening, og fantastisk deilig å trene ute. 
Faktisk tror jeg det ALLTID var fint vær? (Selektiv hukommelse??)

GIMME HOPE JOANNA varer i over 4 minutter, og hver gang Eddy sier HOPE, så skulle vi HOPPE!
Så ser du en godt voksen dame i en butikk som hopper til  muzak'en, så er det altså meg som bare ikke kan oppføre meg normalt når den sangen spilles.

Har du ikke hørt den?

Trykk HER, da vel!!!


P.S.
Og hvordan gikk det med ryddingen min?
Jeg hadde 180 LP'er da jeg startet utvelgelsesprosessen.
Og nå har jeg......


...... 180 LP'er.


(Bildet av ryddeprinsessen er lånt av www.toppshop.net.)
(Hoppeprinsessen er lånt av http://www.travelblog.org/.)


8 kommentarer:

Martilie sa...

Herlig!!

Gjett om jeg husker den ja..
Er så morro med gammel musikk, bringer frem så mange gode minner, det er skikkelig mimring :)

Kos deg med LP'ene dine -klart de skal tas vare på! Platespiller og LP'er står i kjelleren, men kastes -NEI ALDRI..

Klem fra Tove

Hyacinth Bucket sa...

Desværre har jeg solgt alle mine LP'er. Jeg havde også en stor samling, men da jeg har flyttet en del i min tid og hver gang blev der ryddet hårdt ud,solgte jeg dem.
Jeg må sige jeg savner mine Elton John LP'er.Havde dem alle indtil de begynte at lave dem som Cd'ere.Så fik jeg dem alle som Cd og nu har jeg solgt hele den samling også. Fik faktisk en god pris.
Men det var noget særlig med de store fine covere og hvor forsigtig man var da man tog dem ud og ind...:-)
Så jeg kan godt forstå at du ikke kunne sortere ud..:-o)

Hej fra Lisbeth

ELIN sa...

He he, kjenner meg godt igjen. Ønsker å rydde, men vil helst ikke kaste noe. Noen burde kommet og ryddet og kastet for meg mens jeg ikke var hjemme, så hadde jeg kanskje ikke merket hva jeg manglet, men vet ikke helt om jeg tør det heller. Husker godt sangene du skriver om :) Ha en riktig god helg med eller uten hopp. Klemmer fra Elin

Miss Mette sa...

Tusen takk for koselig hilsen, setter virkelig pris på dem ♥ Kjenner meg igjen når det gjelder å skal rydde og kaste… veldig vanskelig! – har mine LP plater ennå, selv om det ikke er så mange av dem…. Nydelige roser du viser i forrige innlegget. Selv har jeg ingen, men elsker roser… Herlige bilder ♥ Har sittet og sett litt nedover bloggen din, mange fine bilder og innlegg – likte veldig godt uteplassen deres og hagen – veldig fint. Ønsker deg en flott kveld videre, og ha en fin helg… Klem fra Mette

Mona Christin sa...

Hehe... Kjenner meg igjen.

Jeg har denne uka kastet 20 (!) sekker med bortstua ræl fra kott og boder. Fant 2 poser med LP'er og de står fortsatt urørt. Noen ting betyr mer enn annet.

Klem Mona C

June sa...

YES! Jeg husker I DON'T WANNA DANCE.....!!

...også ler jeg hjertelig med deg over "kastevegringen" din og over at jeg kjenner meg så vanvittig godt igjen!!

God helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Min stil sa...

Heisan du. Det er ikke alltid like greit å vite hva man skal kvitte seg med. Man blir jo litt nostalgisk.

En venninne av meg fortalte en gang, om datteren som kom oppfra kjelleren med en LP-plate og spurte hva det var? Hun svarte at det var omentrent det samme som en cd-plate. Hvorpå datteren springer ned til venninnen og roper til henne at det var en slik cd-platene så ut i gamledager(!). He he...

Ha en fin dag.
:) Susanne

Siw Aina sa...

Vist husker jeg vinyltiden, selv hadde jeg smurfene på LP ;)
Smokie var en annen LP som fikk kjørt seg. Min far og hans kammerater kjører fortsatt vinylkvelder nede på brygga, selvsakt med noe i glasset til ;))

Related Posts with Thumbnails