torsdag 26. august 2010

Villa Midtåsen i Sandefjord


I sommer dro vi til Sandefjord og besøkte VILLA MIDTÅSEN  hvor den store skipsreder Anders Jahre bodde. Og at fyren hadde humor forstår en når en ser dette artige maleriet.

Det hang i kjelleren. Og det var kanskje like greit.


Det flotteste ved hele stedet er nok utsikten, spør du meg.
(Folkene på bildet er noen vanlige nysgjerrige som meg, som bare aldri flyttet seg!


Huset er en stor mursteinskoloss i mine øyne, så det  kan dere se på HER hvis dere gidder. Jeg tok ikke bilde av bygningen utvendig i det hele tatt (gjesp).

Den er tegnet av Arnstein Arneberg på 30-tallet og jeg vet ikke jeg; noen av det han har tegnet er fælt. Eller er det bare MEG som synes Oslo Rådhus er en firkantet, brun, diger ekkel ting?

Men INNVENDIG var det nyyyyyyydelig! Som å gå inn i en Poirot-episode. Bare se på dette badet:

Soverommet som lå vegg i vegg:


Verdens søteste lampe, spør du meg.

Og her er en godbit til:

OG enda en......

(Denne hang i trappen, og så ut som som om den var laget av en mix av candyfloss og edderkoppnett.)
Ifølge guiden er den fremdeles i salg. (Neppe på Bohus...)


Punsjsett.


Stedet er absolutt verdt et besøk, men ettersom det bare er noen utvalgte lørdager det er åpent, så skal det planlegges litt for å få det til. Men vi klarte det tilslutt!
Jeg håper de få bildene jeg tok viste litt av hvordan det så ut der. Stedet kan faktisk leies til selskap. Det er massevis av malerier, gobeliner og antikviteter der.


5 kommentarer:

Jijji sa...

Jepp, Midtåsen er fantastisk! Utrolig genial plassering og utsikt. Har også vært så heldig å få spise middag der; anbefales!Mmmm...

Snart helg! Nyt den!
Klem fra Jijji

Fiolkransen sa...

Midtåsen ligger i nabolaget mitt, og er vakkert! Vi er heldige her i byen som har en kommune som skjønte at det var viktig å kjøpe stedet slik at flere kan ha glede av stedet istedenfor at en privat eier kom inn i bildet:)

Flotte bilder du har tatt!

Klem fra Thea

Bustenellik sa...

Der så det jammen flott ut : ) Kakepoeng er noe jeg har det moro med. Trykk på bildet med muffinsen i venstre kolonne, også kommer du til forklaringa : )
Busteklem

Lisemoren sa...

Ja her var det flott. Artig å gå slik i gamle parker og bygninger, det liker jeg også veldig godt.

Jeg lo godt av hundehistorien din også :) Plusser jeg på med alle de nydelige bildene fra hagen din så er og blir bloggen din en av favorittene mine. Jeg kommer snart tilbake.

God helg.

Klem fra Lisemoren

Koselig koselig sa...

Midtåsen er jeg også veldig fascinert av. Utrolig flott område. Samboern min hadde sommerjobb der som gartnerassistent når han var 16-17 år forresten.

Takk for hyggelig kommentar hos meg forresten. Du spør om våre kameraer. Jeg bruker et Sony DSC-H9 som ikke er i salg lenger, men er ca 4 år nå. Samboern min bruker et Nikon speilrefleks kamera, det ønsker jeg meg også.
Til å lage bildecollager og redigering bruker jeg Adobe photoshop 7. For å få bildene store på bloggen så har jeg gratisprogrammet Picasa lastet ned og så laster jeg bildene opp til picasa.com og har et webalbum der. jeg bruker html koder for å få store bilder, det ser du på picasa sin side og når du lager blogginnleggene da så velger du html-koder i stedet for skriv, så er det bare å kjøre i vei. :)

Hilsen Mette

Related Posts with Thumbnails