mandag 28. mars 2011

Her er din fremtid!Ja, hadde det vært så vel. Men det er det ikke. Jeg har som mange andre vært nødt til å dra på besøk til NAV. Da blir en sendt videre til..... skal vi kalle det "NAV-støttede forretningsidéer". Her skal en få hjelp til det ene og det andre, og ved et tilfelle for en gooood stund siden skulle jeg sitte ved en PC på egenhånd på dette stedet og gjøre......noe. Mulighetene lå i tastaturet under mine hender, fikk jeg inntrykk av. På skjermen foran meg skulle både det ene og det andre som ville gi meg nye fremtidsmuligheter dukke fram. Men det var den gang.


Da jeg idag satt hjemme i min egen trygge stue og ryddet i bildene på min egen koselige PC, så kom jeg over dette bildet jeg tok av PC'en jeg den dagen på dette stedet ble tilbudt. Jeg ble igrunnen noe overrasket over det som kom fram da skjermen ble skrudd på der:
De fleste brukerne av disse felles-PC'ene er unge folk. Hva sier dette bildet si til dem???

"Velkommen unge mann. Din verden ligger i våre hender. 
Værsågod; verden er din. Grip den!" 
Lissom.Jeg skjønner jo at her hadde en oppfinnsom fyr (muligens en modig jente) lekt seg litt mens de forventede timene ved PC'en skulle gå. De andre skjermene så ikke ut til å ha samme skrekktryne som velkomst. Jeg sa ikke noe. Jeg er ikke så lettskremt. Men bilder tok jeg, som dere jo ser. Jeg synes det var såpass spesielt.

OK, nok om det. Dere som har/har hatt kontakt med NAV har nok mange erfaringer som kan være både gode og dårlige. Men noe som er sikkert er at en må gjøre en innsats selv!Trening og terapi


Nå håper jeg våren har kommet til de fleste av dere??? Og at dere husket å stille klokka......


8 kommentarer:

Moccamamma sa...

Vår, sa du? Nei, jeg er ikke blant folk flest i dag. Klokka er stilt, og det ødelegger alt som heter døgnrytme for småbarnsforeldre, enten det blir sommer- eller vintertid. Facebookgruppe mot sommertid neste!!!! Og ute venter snart 15 cm nysnø på ei arbeidsøkt. Det er mye deilig depresjon i det ;) Eller skal vi si desperasjon? Nå går det rett på dunken....med våren. Neida, det er ikke så galt som det høres - det er mye deilig trim i snømåking :)

Tja, jeg hadde nok blitt skeptisk til velkomstbilde ala Alien eller nærkontakt av tredje grad. Fine, skarpe negler hadde den også...kanskje det var en test på tåleevne?

Jeg har heldigvis stort sett gode erfaringer med NAV, men så har jeg bare hatt kontakt om positive ting som fødselspenger og kontantstøtte :) Jeg er jo en av disse bakstreverske damene som tar imot kontantstøtte, og ødelegger barndommen til sønnen min med å ha ham hjemme til han blir to ;) Skjønner ikke hvorfor politikerene synes jeg er så dum - det er dyrere for dem med barnehageplass, og pensjonen min blir mindre i framtiden, altså vinn for dem - da må det være skatteinngangen fra meg som ble borte som er greia...samma det hvorfor jeg er så teit å tro at jeg kan tilby mitt eget barn god omsorg og opplæring, jeg koser meg med lillebror jeg !

Havna på glattisen jeg nå - ha en fin uke!

Hilsen fra Moccamamma :)

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Har stort sett positive erfaringer med NAV. Men jeg kjenner mange som ikke har hatt det!
Tror jeg hadde blitt litt skeptisk om dette bildet hadde dukket opp på skjermen!

Tusen takk for søte ord om Matilde sitt bursdagsinnlegg :)
Klem Anita

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Nei, det er ikke mye erfaring jeg har med NAV, annet enn i før-historisk tid, og det vil si før PC og søkemuligheter på nett! Lenge siden, altså! Men det høres jo lite effektivt ut!

Kos deg med hus & hage, og ta gubben med til nærmeste Home & Cottage, hvis du trenger underholdning og han en hvil!

Klem Cathrine :-)

Anonym sa...

Fy da, for et ufyselig bilde !
Jeg har også hatt gode erfaringer med NAV, men jeg har hørt nok av skrekkhistorier.
Håper det ordner seg for deg i alle fall.
Joda , her er våren på vei og klokka er stilt.
Jeg sliter ennå med forkjølele og er redd det har satt seg både i bihuler og i lungene , men jeg har et snev av hypokonderi , så .....
Ha en nydelig hveld :)

Shy B sa...

No war here, ehh, ingen vår her, berre snø.
men klokka er stilt, sjølv om eg ikkje skjønnar vitsen med det...

Ruter & Hjerter sa...

Klokken er stilt men kidsa og foreldrene er like trøtte hahah:)

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Jeg tror det er veldig poppis med sånne gamle støvler også! Har nemlig sett noen ungjenter labbe rundt i sånne som jeg hadde da jeg var liten jente :) Så du kan nok trygt ta frem dine ;)
Ja, måtte jo se den :):) Ja, jeg lo så jeg grein bare jeg så traileren tidligere(før filmen kom) tror aldri jeg har ledd så godt som når jeg ser på disse filmene! Må kjøpe meg den siste også:)
Klem Anita

Mona Christin sa...

Hei.

Klokka er stilt og jeg er i ferd med å komme i vårmodus. Men det var helt til jeg hørte at det kunne snø i natt. Er det mulig??? Det var minusgrader her i går natt, og tenk. Nå har vi hatt ET HALVT ÅR med kulde. NÅ HOLDER DET!!!!!

Klem Mona C

Related Posts with Thumbnails