tirsdag 13. mars 2012

Pizzagjær?





Jeg lager sjelden (les: aldri) pizza, men jeg ble jo litt nysgjerrig da IDUN presenterte en egen tørrgjær for pizzabunner. Hmmmmmmm??!? 


Jeg trodde (som i Jarlsberg-reklamen) at "Gjær er gjær", men der tok jeg altså feil.



Den første forskjellen oppdaget jeg allerede i butikken; pizzagjæren var mye dyrere enn vanlig tørrgjær.(!)


Men derfra gikk det bare oppover.



Gjærdeigen (her representert ved en sleng-isammen-littavhvert-deig) ble fantastisk fin. Jeg laget den med vilje mye løsere enn jeg pleier for å se hvor samarbeidsvillig deigen ble med spesial-gjæren.


Og jeg ble positivt overrasket. Den var lett å jobbe med, klebet ikke, og holdt fasongen godt. Jeg brukte bakespatelen og bare delte opp store rundstykker i full fart. 


Fylte to av dem med hvitløkssmør og varmet dem en runde til i ovnen til middag:


Pizzagjæren er altså ennå ikke prøvd på pizza. Får ta det til freddddann .......


2 kommentarer:

Else Fogt sa...

Det ser da ud til det blev vellykket.
Godt ser det ud og ikke noget så godt som hjemmebag.Knus og forsat rigtig dejlig dag.Knus Else

Nostalgia sa...

Det så da deilig ut :-) Morsomt det der hvordan produsentene stadig finner opp ting som vi ikke ante at vi trengte ;-)

Ønsker deg enfin tirsdag :-)
Klem, Nostalgia

Related Posts with Thumbnails