lørdag 13. april 2013

Antibes april 2013 - Del 1

Vi har vært på tur!
Etter en laaaaang vinter var det deilig å sette seg på flyet til Nice i forrige uke.
En hel uke skulle vi kose oss og slappe av i det bittelille hotellet Petit Reserve som ligger helt nede ved stranden i Antibes.
Hele balkongen i øverste etasje var vår. Utsikten upåklagelig. Sol og varme. Endelig!!


(Klikk på bildene hvis du vil se detaljene bedre.)

Antibes ligger en halvtimes biltur fra Nice flyplass. Vi har bodd flere ganger i Nice, men etter å ha hørt skryt av både Antibes og nabobyen Juan les Pins så ville vi prøve å utvide horisonten vår litt.
Vi hadde riktignok en litt dårlig start på vårt første møte med Antibes, men det gikk seg til etterhvert.
De svenske damene på hotellet (Evert Taubes favoritthotell) hadde forklart oss hvilken buss vi skulle ta fra flyplassen, og så skulle vi bytte til lokalbuss på Gare Routier; bussentralen.

Det de ikke hadde fått med seg var at noen hadde REVET hele bussentralen siden sist de sjekket. Istedet var området fullt av anleggsmaskiner, stengsler, grushauger og veiarbeidere.Vi satt trygt og godt på bussen da den fransktalende bussjåføren plutselig stoppet midt i et digert veiarbeidsområde og fortalte oss med tydelige tegn at HER skulle VI av!

Riktignok så vi tårnet på Picassomuseet i gamlebyen i det fjerne, men kofferten vår (19,4 kg) tillot ingen spasertur den siste biten. Og vi skjønte jo søren ikke at dette var den nedlagte busstasjonen og at det kanskje ville dukke opp noen busser etterhvert som kunne samle opp etterlatne ferigjester der blant vegarbeiderne.

Men heldigvis lå det et hotell rett ved, så vi fikk dem til å ringe etter taxi for oss den siste biten. Alt ordnet seg.

Og snart hadde vi installert oss på hotellet og kunne utforske Antibes. Først gamlebyen. Her går vi gjennom en av portene i muren fra havnen:Matmarked på formiddagene. Turisten på bildet under her er visst like facinert over utvalget som oss. Han står og kikker på alle slags produkter av oliven:Og tomater finnes jo i  mange rare former. Disse store skrukkete var imponerende, og to av dem fikk bli med meg hjem. De smakte kanskje ikke så mye bedre enn vanlige tomater, men utseendet betyr jo også litt.


Og så over til en annen historie:
Vår venninne Vibeke var i Antibes i september ifjor. Hun bodde i huset til noen venner, og det er huset på bildet under; det med de hvite skoddene:


Som dere ser er noen av disse husene veldig smale. Her ser dere huset rett forfra. Terrasse har de på toppen:


Inngangen til huset er på baksiden; midt nede i gata her:


Etter å ha spasert litt må en jo ha litt forfriskninger:


Da tar vi en pause. Jeg har mange flere bilder, og viser dem fram i dagene framover. Heng med og kikk hvis du vil. Kanskje du får lyst til å dra til Rivieraen selv, eller har vært der og kjenner deg igjen?
Norwegian flyr billig fra Torp, og en kan finne overnatting til fornuftige priser i disse småbyene. Iallefall i lavsesong. Været i april pleier å være helt greit, men vi hadde litt kald vind. Men vi prøver igjen til høsten, tenker jeg.
Det tar 2t 40m å fly ned til et helt annet klima, og helt andre omgivelser. Herlig!!


2 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Bittelitt misunnelig bare....ser helt vidunderlig ut!

Hos Jorunn sa...

Det er lett å skjønne at dere har hatt en flott tur når man ser disse bildene. Har aldri vært der selv, men det frister:)

Ha en fin søndagskveld!
Klem fra Jorunn

Related Posts with Thumbnails