onsdag 17. april 2013

Antibes april 2013 - Del 4

En ny dag er på vei.


Vi hadde fått dagens værvarsel av hotellvertene, og det så ikke bra ut. Regn? Passet oss dårlig. Vi var jo på FERIE!!

Selvsagt kunne vi tilbringe dagen med å spise bruchetta på restauranten i underetasjen.......
.........eller ligge i sengen og høre på lydbok og drikke kaffe...........


......eller vi kunne dra til MONACO og gå i akvariet:Musée Océanographique de Monaco

Lånt fra nettet.

Vi fikk ikke regn før på ettermiddagen, så vi hadde en fin lunsj på toppen av akvariet. Nydelig  utsikt der oppe fra.


Franskmenn er som kjent ikke så ivrige etter å snakke engelsk. Men hun som serverte oss lunsjen vår høyt her oppe på taket var i det minste villig til å prøve.

Da hun kom med tallerkenene sa hun med ettertrykk: "Atencion, atencion!! The BEARDS, THE BEARDS!"


Men heldigvis så hun vel på våre VELDIG overraskede fjes at det ville være lurt å bruke litt tegnspråk ved siden av. Så da hun pekte opp mot himmelen skjønte vi jo at hun sannsynligvis mente BIRDS.Og mens vi var i Monaco tok vi også en rundtur i fyrstepalasset:

Lånt fra nettet.

Inne i fyrstepalasset er det ikke lov å ta bilder, så dere får heller se på andre bilder vi knipset iløpet av ferien. Duverden så greit det er å ta bilder med Iphonene. Da er kameraet så lett tilgjengelig hele tiden, og selv om bildene blir litt dårligere enn med kameraet vårt, så er de helt greie.

Se på disse kakene, for eksempel. Kan du skjønne hvordan franskmenn kan være så slanke?


De gjør jo ALT galt når det gjelder mat; croissant og kaffe + søt juice til frokost, chips og ost til varme måltider, hvitt brød, vin. Og søte kaker.


Vi bare kikket på kakene, og kikket også dessverre bare på de fine koppene under:


Og du ler kanskje når jeg forteller at jeg hadde med hjemmebakte brød i kofferten. Smøreost hjemmefra + fransk skinke smakte fortreffelig på brødet mitt. Vi vet av erfaring at alt dette lyse brødet ikke er så bra for magen i mange dager.


Her ser dere kanin (lapin), forresten. Sjelden å se i kjøttdisken her hjemme, men veldig godt. Jeg har jo vokst opp på gård, og der hadde vi kaniner en periode.


Blomster i vinduskarmen:


En gammel vannpumpe i gamlebyen. En gang hadde de ikke innlagt vann og hentet vannet sitt her. Jeg lurer på hvordan de har fått lagt inn brukbart vann/avløp i disse gamle husene?!


Mange småbiler i Antibes. Og jeg skjønner hvorfor:Kameraten under var en kjekk fyr. Morsom og pratsom, selv om vi pratet på hvert vårt språk. Han er kommuneansatt og har to støvsugere på scooteren sin. Så kjører han rundt i kriker og kroker og suger opp småsøppel og sneiper.Ferie:


Men dessverre var det uvanlig kaldt på Rivieraen nå i begynnelsen av april. Jeg var litt oppgitt over mannen min som hadde fått romlet med seg ULLSOKKER på turen. Vi var jo tross alt på solferie. Men etter etpar dager tuslet jeg slukøret bort til garderobeskuffen hans og tjuvlånte ullsokkene. Det var jammen kaldt på flisene om kvelden selv om det var varme i radiatorene.


Her har jeg prøvd å zoome inn gamlebyen med Iphonen min:


Det ble ryddet stadig mer på stranden i uken vi var i Antibes. Her i enden lå en haug med skrot fra havet da vi kom, men en kveld begynte noen å laste alt opp på to små lastebiler.


Det som ble litt artig etterhvert var at mens vi i Norge ville hatt utstyr og biler som hadde kjørt bort haugen på en halvtimes tid, så brukte de her to bittesmå lastebiler og en bitteliten gravesak som fylte opp lasteplanene med veldig lite masse for hver tømme-tur.

De startet på prosjektet ved halv 9-tiden på kvelden, og ved 2-tiden om natten ble det endelig stille på stranden. De hadde antagelig timebetalt.

Men nok om det. Her er et nydelig bilde av friske appelsiner på torget:Og appelsintre i gatene. Min fingertupp oppe i venstre hjørne:


I gamlebyen i Antibes var det mange fine detaljer på husene. Dette hestehodet slår dem alle:


Hva skal det vise? Er det et symbol for noe, eller bare satt opp fordi det er utrolig fint?Dette minputt-toget tok vi til nabobyen Juan les Pins to ganger. Veldig greit, og kostet bare 8 Euro for en rundtur.En blomstrende busk jeg aldri har sett maken til:


Og trodde du dette var alt? Neida, har flere bilder på lager. Kommer snart.....5 kommentarer:

Hos Jorunn sa...

Så gøy å se alle de flotte bildene fra ferien deres, det ser helt fantastisk ut der!! Det hestehodet på veggen var forresten kjempefint!

Ha en flott dag, klem fra Jorunn

Enrique Soto sa...

¡Cuántos recuerdos me trae esta entrada!
Yo pasé un mes en Antibes en el año 1982. También visité el Museo Oceanográfico de Mónaco. Fue estupendo y conocí también a un noruego.
Enhorabuena por este tiempo en Antibes.
Un abrazo

Mayen sa...

Få tak i boka " Franske kvinner blir ikke fete" av Mireille Guiliano, utgitt på Kagge forlag. Den gir deg mange aha opplevelser og er ei trivelig bok å lese ;o)

Koselig koselig sa...

Herlig å se :) Her har jeg vært og det er så moro å se igjen. Når jeg var på språkreisen så tok vi en dagstur til Monaco og vittig nok, vi var også på akvariet der. Jeg husker så godt Le blow fish og ikke minst le piraya!!!
Vi prøvde å sitte på en eller annen plen i Monaco i en park for å spise matpakke, men ble bryskt jaget bort. Oh lala...

uansett veldig gøy å se igjen, det begynner å bli noen år siden ja :)

er jeg gammal da????

nææh

Blogger sa...

BlueHost is ultimately one of the best web-hosting provider for any hosting plans you require.

Related Posts with Thumbnails