mandag 15. april 2013

Antibes april 2013 - Del 3


Hvis en bor i f.eks. Antibes, slik vi gjorde, så kan en komme til fjellene og skisportanleggene i Italia på etpar timer med bil. (Italia ligger helt til høyre på kartet over, bortenfor Monaco, der det brune begynner.)

Vi hadde ingen slike planer, og tok heller toget til Nice en av feriedagene våre. Der er det fint og mye å se på. På bildet under ser dere en ellipse-sykkel. Tipper ikke så mange har sett en slik en?ElliptiGo - bilde lånt fra nettet.
Dette må jo være skikkelig trening? Ingen hvile på noe sete i nedoverbakker her, nei.

Men tilbake til NICE og vår avslappende ferie:

Da vi hadde bestilt denne vårturen engang i desember, så fikk vi like etter besøk av våre gode venner fra Åsgårdstrand. De fortalte oss så blidt at :

- I april skal vi til Rivieraen!
- Det skal vi også!
- Vi reiser 4. april.
- Det gjør vi også!
- Flyet går kl 10.
- Vårt også......

Så hadde altså denne venninnen (som jeg har kjent i 40 år) og mannen hennes (- de har sølvbryllup snart!) bestilt tur til Nice på akkurat samme dag som oss. OK, riktignok skulle vi til Antibes, men det var jo artig, da! Vi skulle iallefall til samme flyplass. Vi hadde IKKE snakket om det på forhånd, så det var helt utrolig tilfeldig.

De skulle bare ha 4 dager i Nice mot våre 7 i Antibes, så vi fant ut at det var greiest at vi tok turen til Nice en av dagene så vi kunne tilbringe litt tid sammen.
Og dagen ble brukt til sånne vanlige turistting; kikke på gamle kirker, drikke øl, se på utsikten, spise og kikke på litt av hvert.

Ettersom dette var første gang våre venner var i Nice, så måtte vi jo vise fram det vi synes er finest i hele byen: Kirkegården på toppen med utsikt over byen.


Dette er rene kunstgalleriet for meg. Skulpturene er så vakre. Noen riktignok litt makabre, men uansett veldig facinerende.


Og denne hadde jeg ikke lagt merke til før:


Her er det noen som er på vei ut av kisten. Ser dere den litt knoklete hånden som prøver å åpne lokket? Engelen sitter på kisten og prøver å si ifra at "Øyyyy, det er opp DIT du skal, asså!!"


Makabert, kanskje? Tror ikke den hadde slått an på noen av våre lokale kirkegårder.
Min venninne synes iallefall den var spesiell.


Nede i gamlebyen igjen fant vi denne lille kokken. Tipper hun var 5 år, men stekte pannekaker på en så effektiv og profesjonell måte at jeg ble helt paff.


Vi hadde en lang dag i Nice og hadde det kjempekoselig. Da vi tok toget "hjem" fra Nice kl 22.08, så var det selvsagt ingen taxi eller buss som ventet på oss på jernbanestasjonen i Antibes.
27 minutter å gå til hotellet vårt. Ikke så ille, sier du? Du, vi hadde gått masse i Nice hele dagen, altså!! Og var trøtte. Og mette.

Men vi kom da i seng til slutt, og dagen etter var det strålende sol, søndag og liv og røre på stranden.


Ser dere de hvite fjellene langt der borte? Det er fjellene i Italia der en kan gå på ski hvis en vil:


Jeg har flere bilder på lur. Følg med........1 kommentar:

Mayen sa...

Nydelige bilder ;o)
Er ofte på Rivieraen, elsker Nice, og det var så deilig å se bilder uten de store turistmassene! Har venninne med leilighet i Antibes, veldig koselig og fin by, var der sist sommer!
Ha ei fortsatt fin uke ;o)

Related Posts with Thumbnails