fredag 4. februar 2011

Vi må jo ha mat......

Ja, Viggo Sandvik sang dette i "Fishing i Vællers".

Og jeg er ikke noen flink og ivrig kokk, men jammen blir det jeg lager ganske godt av og til! Det hjelper å finne gode oppskrifter en kan følge.

Nå skal jeg vise noen bilder av noe som ikke ble så aller verst. Ikke i klasse med biff med fløtegratinerte poteter, men en grei rett som alle kan klare å lage.

Men først: Fransk Landbrød:Ser det imponerende ut? Brødene ble svære og fløt litt ut. Og kanskje en tanke godt stekt. Men smakte bra. Men jeg kommer nok ikke til å bake dem igjen, for mitt eget brød smaker mye, mye bedre!!

Men dette sto altså på  menyen idag på en vanlig hverdag:Jeg fant oppskriften på Emmelines blogg, som igjen henviste til Passion4baking.

Gratengen var lett å lage, og jeg bestilte Nachos Cheddar-krydderet som er brukt i oppskriften. Det var deilig!!!
(Kom på kr 29,- for en liten boks, men verdt å prøve, hvis dere ikke har smakt den. Kom i posten etter få dager.) Trykk HER hvis du vil bestille og prøve selv.(Formen dere ser på bildet over er halve oppskriften. Gratengen kan også spises kald, så jeg laget en form til som ble stekt og satt i kjøleskapet. Serverte et passelig stykke av den til lunsj sammen med kjøttpålegg og spekemat i dagene etterpå. Da smakte den minst like godt som da den var varm, faktisk!)


Det har dukket opp noen nye følgere de siste ukene, og det er veldig hyggelig.
Smiler når jeg ser det dukker opp et nytt ansikt :-)
 Sees! 

13 kommentarer:

Frøydis sa...

God morgen :-)
Syns de brødene ser nyydelige ut! God hard skorpe! Nam! Bare å sende de til meg, hehe..

Drittværet har kommet tilbake, så det ser dårlig ut med Danmarksturen min imorgen..Jeg drar ikke frivillig i storm!!

ha en superduper dag og klem fra meg :-))

Fru Andersen sa...

Hei på du!
Ble jammen sulten nå jeg gitt, har ikke spist frokost ennå....Hm bør vel se om vi har noen tørre brødskalker i skapet;-P
Enig i at parkett ikke er så kjempeflott som vistnok folk har ment i årrekker....jeg synes liksom det ser litt sånn maskinfabrikkpressetsammentreaktigut! Og vi har hatt eikeparkett i alle år som mange sier er fin, men nei da klarer ikke se at det er så flott jeg:-P

Har fri i dag jeg, og helgefølelsen er på plass! Kos deg i helgen da:-) Klemmer!

salige lavendel sa...

Brødene dine så så gode ut, hadde ekte fransk rustikk stil over seg =)

Anonym sa...

Jeg synes brødene dine så gode ut , jeg. Gratengen også.
Kanskje noe tolvåringen kan ha med rester av på skolen ? Det blir fort kjedelig med de brødskivene..
Skal sjekke ut oppskrift på brød også.
Ha en fortsatt fin helg .
Klem fra Ingunn :)

Anonym sa...

Hei igjen du.
Takk for det !
Sengen er kjempegod. Det var litt luksus for den sengen vi hadde var nokså ny, men nå står den på gjesterommet. Viktig at gjestene også får god seng og god plass ;) Brett til laptopen el iPaden ! Der sa du det ! Jeg har bursdag snart og min mann må hjelpe tolvåringen å kjøpe gave til meg. Tenk ju !

Mimmi sa...

Hei i natta:)

Jeg synes det er forferdelig dårlig gjort å vise MEG den maten nå - for nå fikk jeg lyst på nattmat - og jeg rakk ikke å handle inn til helga i dag....:))
Jeg fikk "vann i munn" når jeg så det brødet ditt - og forestilte meg en tykk skive med yndlingspålegget mitt på og en kopp varm sjokolade...sukk..

Ha en superherlig helg med goklem fra meg:)))
(Er du med på giborten min?)

Bustenellik sa...

Det franske brødet så farlig godt ut! Har du en oppskrift? :-)
Og gratulerer så masse med ny bil og nye CK-varer. KJempeflott alt sammen, men ikke så flott som den hjemmesydde puta di! Du er jo kjempeflink jo :D :D Imponert!
Ønsker deg en god helg :-)
Klem

Nostalgia sa...

Så deilig ut ! alltid hyggelig å prøve ut nye retter og oppskrifter :-)

Ønsker deg en fiiin helg !
Klem, Nostalgia

Elisabeth sa...

Yam -yam, det så godt ut begge deler. Ogh nybakt brød, det er vel lite som smaker så godt som det!

Kreoline sa...

Hei, godt med hjemmelaget ferskt brød. Selv er jeg heller ingen ivrig matlager eller baker, men jeg har hatt biff og fløtegratinerte poteter i dag, måtte bare nevne det, hihi. Fortsatt fin helg til deg, klem fra meg.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Både bröd och mat ser jättegott ut, du är ju en bra kock! Den gratängen är sånt som jag gillar och laga, fin form har du också. Och vilken härlig sallad.
Kramar
AnnaMaria

Heksedamen sa...

hei hei :) Takk for kjepesøt hilsen igjen! Klart du kan låne bildet mitt :) Så lenge jeg blir linket er det helt kult for meg! Bare kjempekoselig det da! Ha en fin fin søndag!

Blogger sa...

BlueHost is definitely one of the best website hosting company for any hosting services you require.

Related Posts with Thumbnails