søndag 13. november 2011

Frokostsuksess


Når dette skrives er det søndag kveld, og denne farsdags-dagen har vært en hyggelig dag. En av grunnene til at dagen føles så bra er kanskje den utrolig fine starten på den! Hør her:

Familiens junior (10) har overnattet, og igår kveld gjorde jeg alvor av å prøve en oppskrift jeg har funnet på en blogg: Eltefrie rundstykker som skal stå og heve sakte over natten. De trenger ikke å stå i kjøleskapet, så jeg behøvde ikke rydde plass til bakebollen der. Kjekt. De sto bare på benken med tett lokk. Jeg tenkte at det ville være koselig når vi hadde besøk å ha noe ekstra godt til frokost; kokt egg, juice, masse skinke og ost, syltetøy og altså; ferske rundstykker.

Og idag, mens bestefar og barnebarn var på badet etter tur, så puslet husmoren på kjøkkenet. Det tar bare 45 minutter fra en inntar kjøkkenet til rundstykkene er ferdig, og den tiden kan det jo ta å få etpar stykker opp og gjennom baderomsrutinene og litt TV-titting. Og rundstykkene ble så utrolig gode! Her er bildet Trines Matblogg har lagt ut av dem:Mine ble faktisk finere, for jeg glemte å skru ned ovnen til 250 grader da jeg satte dem inn i ovnen, så de ble litt mørkere enn hennes. Men ble absolutt ikke ødelagt.
Og jeg HADDE lest oppskriften nøye, men bommet litt allikevel. Ikke så godt å huske alt sånn på morgenen. Jeg skulle tømt deigen ut på benken, laget en pølse av den og IKKE delt den opp med en gang. Skulle bare penslet/sprøytet den med vann og drysset på solsikkefrø. Oppdelingen skal skje først etter en halvtime, når en legger dem på forhåndsoppvarmet stekeplate.

Jeg tror ærlig talt det er de beste rundstykkene jeg har smakt noen gang. Junioren spiste og koste seg. Vi observerte i øyekroken at han en gang satt helt taus med bare smør på et halvt rundstykke og nøt det uten pålegg. Og strakte straks etter hals for å se om det var mer igjen i kurven.

Vil du også prøve disse, så finn hele oppskriften HER.

Og ikke gi deg om du ikke finner Sammalt RUG, finmalt i den første og beste butikken du går inn i. Jeg fant det nemlig ikke på ICA MAXI, ikke på REMA1000, men jammen fant jeg det hos MENY. Jeg skriver dette nettopp for at dere skal ha tid til faktisk å handle inn rett mel. Og kanskje jeg kan påvirke dere til å prøve dette til neste helgs lørdags- eller søndagsfrokost? Det håper jeg. Jeg skal iallefall bake igjen meget snart.

Da håper jeg dere alle har hatt en fin dag, enten dere har feiret en far, savnet en far, vært en far, - eller blåst i hele greia. Ha en fin, snøfri uke!


8 kommentarer:

liven sa...

De så nå veldig gode ut da :o)

Fru Andersen sa...

Mmmm, må prøves. Og godt du skrev om at det kan væe litt jakt etter melet, så kan jeg begynne tidlig å se etter det og bare raske det med meg når jeg ser det;-)

Ønsker deg en fin uke!

Shy B sa...

Ahh! Lenge sidan eg har baka rundstykker. Skal legge oppskrifta til under favoritter, så kjem det kanskje ein dag med litt tid til baking :)

Min Vinterverden - Laila i Noatunet sa...

Takk for tips! Kanskje jeg får somlet meg til å prøve en dag ;)

LailaKlem

Monica sa...

Tror jammen jeg må prøve disse :) Har vært på utkikk etter en god rundstykkeoppskrift :) Kanskje de blir testet ut neste helg, da skal jeg feire farsdag siden jeg skal "hjem" til straumen da. Kan være lurt å varte pappa opp ekstra mye nå, siden jeg alt har en liste over ting han skal hjelpe meg med når jeg kjøper meg leilighet :P Det kommer til å skje snart, bare jeg finner den rette, og da er det greit å ha elektriker/handyman (pappa) bestilt :)
Kos deg med resten av søndagen! Og ha en finfin ny uke :) Klem

Anonym sa...

Takk for oppskrift og tips !
Selv om det går i lavkarbo her til daglig så er det jo fint å kunne servere gode rundstykker til gjester.
Så morsomt at du hadde funnet den grønne vasen. Jeg er veldig glad i min selv om den står i skapet i perioder.
Så fint du hadde skrevet om farsdagen. Vi tonet ned hele greia av hensyn til fosterdatteren.
Ha en fin ukestart.
Klem :)

Linda sa...

Kom over siden din hos Gleder & Alvor og ble interessert i boktipsene :)
Fin blogg du har, legger meg til som følger.

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best website hosting provider with plans for all of your hosting requirements.

Related Posts with Thumbnails