onsdag 23. november 2011

Torsk og sesamfrø

Noen som trenger middagstips? 
Jeg fant på noe selv igår som smakte herlig, og tenkte jeg skulle dele.




Jeg antar at når du ser denne flasken, så er vel kanskje ikke stekt torsk det første du tenker på?
Men hør her:

Jeg tinet en vanlig FINDUS Gourmet torsk.


Jeg tørket av filetene med tørkepapir, og så dyppet jeg dem i et sammenpisket egg med salt og pepper i.
Så kommer det ekstra gode; jeg dyppet så filetene i rikelig med sesamfrø!

Så stekte jeg dem på middels varme til de var fine og gyldne. Snudde litt rundt på dem så jeg fikk stekt alle sidene.

Du tror kanskje at ris ville passe til denne "asiatiske" vinklingen på torsken, men jeg hadde mandelpoteter og revet gulrot som en ofte har til stekt fisk. Sesamfrøene gjorde fisken fin å se på, men det ga også en deilig smak som en ikke får ved å panere dem i strøbrød eller bare bruke mel.

Så hadde jeg altså den deilige Sweet Chili Dipping sauce'n ved siden av. Smakte kjempegodt. Mannen min ville heller ha den tradisjonelle rømmen ved siden av. (Også godt.)

Du trenger altså:
Fisk
Egg, salt/pepper
Sesamfrø
Flytende VITA stekte jeg i.
Revet gulrot
(Mandel)poteter
Dipping sauce og/eller Lettrømme

Denne retten har kanskje noen funnet opp før, men hvis IKKE så får du den altså av meg nå. Den er kjapp og grei å lage, og ganske sunn, synes du ikke?

(Fikk ikke tatt bilder selv. Spiste for fort!)

5 kommentarer:

Bondekona sa...

Mmm, det hørtes godt ut,
må prøves.
:)
Tidligere har jeg panert fisk i hakkede mandler, det er også godt.
:)

Fru Tunheim sa...

Dette er jeg helt helt sikker på smakte utmerket...jeg gjorde det samme en gang, men panerte i en blanding av sesamfrø, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner.

Har du lyst å prøve deg på hjemmelaget sweet chili sauce, så har jeg en oppskrift på bloggen min som er fabelasktig god, Chili- og paprikagele tror jeg den heter der. Superenkel å lage og også å gi bort som en liten gave.

RoseSommer sa...

Yes, Fru Tunheim, da er oppskriften din lagret! Hvis noen flere har lyst til å se/prøve den så er linken her:

http://frutunheims.blogspot.com/2010/09/chilli-og-paprikagele.html

Ingunn sa...

Mmm,nå var det mye god mat her.....
Takk for tips om både panert torsk og bacalao. Skal prøve fru Tunheims chili og paprikagelè!
Håper de snart blir ferdig med gravingen så dere får vannet tilbake.
Så mye kjekt du har vært på i det siste. Julemesse, "Landhandel" og så mye fint det var der. Du var jammen flink som nøyde deg med bildene.
Marit lager utrolig mye fint !
Tusen takk for de koselige kommentarene du skriver. De varmer.
Klem fra Ingunn:)

Linda sa...

Dette så godt ut! Jeg liker det meste med fisk, men mannen min er så skeptisk..han skal helst ha nytrekket torsk rett fra sjø til panne..hi hi :-)

Related Posts with Thumbnails