fredag 20. mai 2011

Anti Macassar

I lokalavisen vår har vi en spalte som heter Byrunden, og der kan folk ringe/emaile inn kommentarer, klager, små historier og alt mulig rart.

Noen ganger er det teite ting som dukker opp i den spalten; som sure folk som klager over manglende strøing. Og så klager de igjen etpar måneder etter over manglende soping.
Jeg kan også være litt lite fornøyd med sånne ting noen ganger, men da kontakter jeg kommunen, og får alltid raskt, hyggelig og oppklarende svar.

Men ofte er det fine ting byens folk forteller om i Byrunde-spalten; noe de vil dele med sine medmennesker.

Noen ganger kommer spørsmål og etterlysninger. Og forleden dukket det opp et spørsmål om navnet på disse heklede eller sydde beskyttelsestingene over stolryggene. Dere vet hva jeg mener.....Og tenk at disse pyntesakene faktisk har et NAVN!  De heter Anti Macassar.


Jeg har noen slike liggende i et skap, men lånte for enkelhets skyld bildet over fra nettet for å vise hva jeg mener.

Macassar er en planteolje, og den ble brukt før Brylkremen for å holde herrenes hår på plass. Ordet ble lansert i England på slutten av 1800-tallet for å beskrive de heklede eller broderte duker som ble lagt over stolryggene for å beskytte mot oljen, og ANTI er jo gresk og er jo forståelig. Anti Macassar, altså.
Da jeg skulle finne et illustrasjonsbilde til dette innlegget, så dukket dette artige opp:Lånt av Kira Krutulis


Jenta som har lagt ut dette bildet skrivet at denne katten heter Antimacassar, pga den særegne sovestilen. Alle ben og hodet må henge fritt før den er fornøyd og kan falle i søvn.

Da lærte vi noe idag også? Visste du dette fra før?


.....

10 kommentarer:

-Sanna- sa...

Takk for leksjonen.
Hadde det ikke vært for deg, hadde jeg vært enda mer uvitende, enn jeg er !

Også du da, som ikke vil bli rik(ere). Jeg vil bli veldig rik ! Hadde ikke takket nei til litt større premie enn 35 kr på lotto.
Tenk alt det scrappestæsjet en kunne kjøpt på Ebay. Kunne spandert på meg en rynkekrem også da... Som virker !
I barnehagen var det en tass som spurte om jeg var så gammel, at jeg snart "ble" død.

Bustenellik sa...

Da lærte jeg noe nytt i dag også :-) Personlig syns jeg ikke slike er så veeeeldig fine, men de er jo praktiske. Og for en sovestil, haha. En god helg til deg, Rosesommer :-)
Klem

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Det var godt å vite! Ja, man kan jo lure på så mange! Og, ja, jeg tror traktoren var nyvasket til 17. mai - det var i hvert fall bilen vår, selv om katten hadde vært der med potefarene sine over biltaket i løpet av natten - noe Bygårdsmannen IKKE tar lett på!

God helg til deg og dine!

Klem Cathrine :-)

Fru Tunheim sa...

Kjekt å lest og i tillegg lære noe nytt...det liker vi....

God helg, for min del starter jeg på vårferie etter jobb i dag. Jippi!!!!

Monica sa...

Ja nå lærte jeg noe nytt :) Så søt den pusen da! Hehe, flott sovestilling, bare henge der liksom :)

Moccamamma sa...

Nei, der lærte jeg noe nytt :)Er det det de kalles på buss og tog også?

Forøvrig sa jeg akkurat til mannen i går at lokalavisens "mann på tråden/dame på tråden" er et klageforum uten like :) Er du misfornøyd med kommunens vedlikehold av paviljongen i parken - ja, så ring kommunen å si på en vennlig måte at du observerte at korpset ble våte i nakken selv under tak 17. mai. Kanskje kommunen ikke har hatt kapasitet til å stå og spyle taket for å sjekke at den er tett til 17. mai. Det har vært en uvanlig tørr vår. Kanskje har vinterens uvanlige strenge frost sprengt i stykker takpappen - og hvem kan forlange at teknisk etat har tenkt på det egentlig? Det er jo naturlig at de ikke har oppdaget det etter vinteren, og da er det så mye mer realt å ta det opp med de som har ansvaret, enn å fortelle hele bygda at du har oppdaget en grusom feil under tittelen kommunalt forfall. Kanskje har den samme etaten som har vært ute og feiet og ordnet gatene til 17. mai ikke hatt tid til å tenke på at det kunne være hull i taket?

Jeg burde kanskje ringe inn og få dette på trykk i lokalavisa :)...ha,ha....

Ha en flott helg!
Klem fra Moccamamma :)

sylvia sa...

hei.
nei dette visste jeg ikke, så artig,
å fine bilder du fant.
ønsker deg en riktig god helg.
klem fra sylvia

Nostalgia sa...

He, he, artig ! Kan jo forstå at dette var praktisk. Vil jo ikke ha fettete stolrygg ;-D

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia

Koselig koselig sa...

Nei dette visste jeg ikke, artig å lære hva opprinnelsen på ting er og hva det heter. Pusekatten var veldig skjønn da :) Hihi!

Takk for å ha lært meg noe nytt i dag!

Monica sa...

Hei på deg.
He, he, artig. Så lærte jeg noe nytt i dag også!

Bildet av pusekatten var utrolig artig da :)

Ønsker deg en riktig flott uke.

Related Posts with Thumbnails