fredag 13. mai 2011

The house that built me

Jeg så på Country Music Award på TV nylig. Fine greier. Jeg liker køntri, jeg.

Og på slutten fikk jeg med meg noe med Årets sang og Årets video-eller noe.

Miranda Lambert. Har ikke hørt om dama, jeg. Følger visst ikke så godt med i Køntri-verdenen lenger.Men hva het den videoen de refererte til? THE HOUSE THAT BUILT ME.

Hmmm. Høres fint ut. Får sjekke YouTube.....

Og videoen var nydelig. 

Bandbussen til Miranda stopper utenfor et hus, og dette er huset hun har vokst opp i. Her er hunden hennes begravet i hagen, og det er merker som hun har laget på verandaen.

Og har noen av dere gjort det hun gjør her i videoen? Ringt på hos noen vilt fremmede og spurt om å få se huset deres, fordi du har der bodd en gang?

Jeg har gjort det, og det er veldig rart å komme inn i sitt barndomshjem etter mange år. Alt er liksom mye mindre enn du husker. Rommene som var så romslige og store er plutselig veldig små. Det er til og med lavere under taket. Luktene er ikke som før.

Men i mitt tilfelle var faktisk mye som før allikevel. Huset jeg vokste opp i var et småbruk vi leide, eller forpaktet som det heter, av godseieren. De siste årene har stedet vært fritidsbolig for barnebarna til hun som bodde på gården FØR oss! Så de har også gode barndomsminner fra stedet. Men fordi det er et sted de leier, så har de ikke pusset opp så veldig. Så som sagt var mye som før.

Her var jeg et lykkelig barn i trygge omgivelser.
Her var jeg en forholdsvis grei ungdom i trygge omgivelser.
Her opplevde jeg gleder og sorger. Mest gleder.
Her var det slit og strev ute på jordene om sommeren.
Her var det dovne kvelder foran TV'n om vinteren og fredagskvelder med kortspill, moro og besøk av bygdas folk.
Her var det mye gjester men også mye stillhet, fred og ro.
Her er det; huset hvor jeg ble den jeg er:
Du har kanskje også vært så heldig å ha bodd lang tid på ett sted  i din barndom, og vet at stedet alltid vil være en viktig del av din minneverden? Har du ikke besøkt stedet på en stund? Kanskje du skulle dra dit og banke på?

Jeg vet ikke om historien og videoen til Køntri-Miranda er sann, eller bare oppdiktet for å matche en fin sangtekst. Men de gode minnene som den trigget hos meg er iallefall sanne.

Vil du se videoen med Miranda Lambert, så trykk HER og nyt noen fine minutter........
5 kommentarer:

-Sanna- sa...

Se der, ja. Nå kom innlegget tilbake.
Blogger har visst hatt det vanskelig det siste døgnet. God jul, foressten.
Shorts og frø? Har du sovet i timen? Sommeren er over den nå....
Her er det regn og 10 grader. Det er det foressten hele året. Men er det ikke rart, at 10 grader om sommeren er varmere enn 10 grader om vinteren?
Go' hælj !!

Line Elisabeth sa...

Hei:)
Koselig med gamle minner:) Jeg er så heldig å ha foreldrene mine boende i barndomshjemmet mitt ennå..:)
Det er en overraskelse til deg hos meg..;)

Ha en fin kveld!

Klem Line E.

Monica sa...

Heihei :) Morsomt å få tatt en tur innom barndomshjemmet da :) Min mamma og pappa bor fremdeles i huset jeg vokste opp i, så jeg er stadig innom der :)
Håper du har ei fin helg :) Klemklem

Mona Christin sa...

Hei.

Bilder kommer, men foreløpig må du smøre deg med tålmodighet. Rommet har bare en seng og en lampe. Venter på Ikea-tur for en ny kommode, dessuten skal vi snekre en gavl. Men først må jeg gi mannen litt ny motivasjon og det kan ta sin tid.

Køntri? Ja, det kan gå ann, det...

Klem Mona C

Monica sa...

Heihei :) Kanskje du skal sette deg mål på treningen som belønnes med en tur innom, f.eks. om du løper så så langt, eller løfter så så mye får du dra innom :) Det ville jeg gjort, eneste er at jeg er så udisiplinert at jeg sikkert ville "fått lov" av meg selv til å trøsteshoppe om jeg ikke nådde målet :P
Heldig mannen din er som er i Spania da! :) Håper du koser deg "alene hjemme" :) Klemklem

Related Posts with Thumbnails