lørdag 28. mai 2011

Fra Beitostølen til Stavern

Også jeg som hadde kjøpt så fine planter jeg ville vise fram ........Denne helgen skulle vi hatt besøk. Slekta fra fantastiske - men kalde - Beitostølen skulle komme på kystbesøk.

Bilde: Kåre Weeg

Da vi var på besøk hos dem i oktober satt vi rundt bordet og koste oss med rakfisk, øl og akevitt og planla at de skulle komme på forsommerbesøk til oss. I slutten av mai ville det være fint her i Larvik, tenkte vi. Da ville sol og varme ha kommet, svabergene ville være varme og runde, rekene ville være ferske og store, og hagen og uteplassene våre ville innby til deilige frokoster og kaffekos.

2010


Gjestebua ble gjort klar, akevitt og øl plassert i kjelleren, skinken i kjøleskapet og de ferske rekene .....vel, fremdeles i havet. Vi var klare!

Men alt gikk ikke etter planen.......

Lånt fra nettet.

Mai måned har vært en sørgelig affære her i Vestfold i år, og vi har med stor spenning fulgt med på langtidsvarselene:


Og dessverre; dette så ikke bra ut.

Så for noen dager siden tok vi til fornuft alle sammen og fant ut at skulle våre gjester ta den lange turen fra fjellet og ut til fjorden, så skulle vi for søren kunne være ute på Mølen og suge inn sjøluften, kunne vandre rundt i t-skjorta i Stavern, kjenne varme svaberg under rumpa. Den planlagte turen ble utsatt til august. (Fjell-slektningene skal nemlig til Spania noen uker i sommer, så det er ikke SÅ synd på dem :-)
Stavern St.Hansaften ifjor.
Og dette har jeg tatt sjøl!

Så istedet for å være oppe en tidlig lørdag morgen for å steke egg og bacon, koke god kaffe og pakke piknik-kurv for tur til kysten med blide gjester, så våknet jeg til......Strålende SOL!!!!!........Men i svarte??!? Det var jo ikke DETTE som var meldt??

Er det mulig?  Kunne vi fått en fin helg allikevel?

Men Kristen Gislefoss tar aldri feil. Det gikk ikke lenge før Sommer-Norge viste seg fra sin vanlige side igjen:Så lørdagen ble en innelørdag.
Ektemannen fikk i oppdrag å lage eplekake...
Svigermor kom til middag - dessert - kaffe m/eplekake. Og hortensiaen ble tatt bilde av mellom skurene for å sendes som hilsen til BEITOSTØLEN!! Sees i august!!6 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Høres kjent ut dette her....Jeg trodde også at min vårferie på Sørlandet skulle bli deilig med sol og båtturer, og ikke minst, jeg skulle lære å kjøre båt før alle feriegjestene er her. Har ikke vært på sjøen en eneste gang og det regner og blåser stikker og strå...men,men fint vært til å være inne å strikke i...

Ha en fin kveld og får håpe at augustbesøket blir vellykket....

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Er nok sikrere å satse på August ja :) Pleier jo alltid å være fint da! (sier August-barnet selv) hihi :)
Men kos med eplekake og svigermor på besøk og da :)
Ha en fortsatt fin helg!
Klem Anita

Bondekona sa...

Så kjipt å måtte utsette besøk,
men det er jo kjekt å glede seg også.

Ser ut som dere fikk en fin dag allikevel.
:)

Anonym sa...

Ja , her kan ingenting planlegges etter været. Det er sikkert!
Jeg har vært og kjøpt rosebusker og andre blomster , men jeg har ikke lyst til å være ute i det hele tatt.I kveldingen kom sola fram og da tok jeg bilde av den for sikkerhets skyld. Kan bli lenge til neste gang.....
Eplekaka så god ut og svigermor var sikkert glad for å bli invitert. Og så har dere fremdeles et hyggelig besøk å glede dere til ;)
Ha en fin søndag , da :)

Fru Tunheim sa...

Hei igjen. Jeg har sett på oppskriften på småbrød og forskjellen er nok at jeg varmer opp ovnen først og steker brødene omgående. De vil nok flyte litt ut om du lar dem ligge å heve på stekebrettet. Jeg har nå endret oppskriften. Tusen takk for tilbakemelding.

ELIN sa...

Kjedelig mai vær i år. Godt dere fikk kost dere allikveld - eplekake høres deilig ut. Det er lovet at sommeren kommer til uka, så vi krysser fingrene for det. Klemmer fra Elin

Related Posts with Thumbnails