onsdag 8. juni 2011

Rabarbramarmelade




Min venninne Vera .....    


......................er flink til å strikke, sy, lage mat, bake OG safte og sylte!
Hun har gitt meg en oppskrift på en deilig marmelade som jeg bare MÅ ha i fryseren om vinteren:











Oppskriften er slik:

1 kg rabarbra i biter
1/2 kg grønne, syrlige epler (rives)
1 sitron (presses)
Bittelitt tørket ingefær, eller noen  centimeter reven, fersk ingefær. (Smak deg fram. Det kan fort bli for sterk smak av ingefæren, så bedre med for lite enn for mye.)
750 gr sukker (gjem igjen litt til å blande ut syltepulveret i).

Alt dette røres godt sammen og skal stå minst 2 timer. Jeg lar de ofte stå over natten.

Så kokes det i 10 minutter.

Til slutt røres 2 ss syltepulver (Jam eller Certo) inn i sukkeret du har gjemt på. Så kokes det inn i marmeladen. Smak om det er nok ingefær. Helles på glass og puttes i fryseren. (Ikke fyll opp glassene helt, for marmeladen kan utvide seg i fryseren.)





Dette er dobbel porsjon, og det spørs om det vil holde gjennom hele vinteren...........
Får gå på slang hos noen i nabolaget og skaffe til veie litt til.

Ha en fin dag dere der ute!! Vera også :-)

13 kommentarer:

Mona Christin sa...

Rabarbra minner meg om barndommen da vi dyppet rabarbra i glass med sukker og spiste det. Dessverre fjernet vi rabarbraplanta for noen år siden, for den ble så stor. Nå savner jeg den. Min mor har sagt seg villig til å lage rabarbrasuppe til meg. Hun må bare få tak i det først.

Ha en fin dag.

Klem Mona C

Anonym sa...

Namnam....Det så godt ut.
Vi har dessverre bare en liten tue med rabarbra ennå , men det kommer...
Jeg så bilde fra hagen din under her!
Det var jo rene parken! Så nydelige bed og så velholdt! Vil gjerne se mer:)
Ha en flott dag. Tidlig i dag skinte sola , men da jeg sto opp forsvant den..hmmmm...

Shy sa...

Ah! Rabarbra er det lenge sidan eg har smakt!

Lykkeliten sa...

Heisan!

Så akkurat kommentaren inne hos meg og jeg er så enig i dine tommelfinger regler ;-)
Har en til jeg da- regelmessig mosjon.

Trenger ikke være mer enn en spasertur i nabolaget, men forsøker å komme meg ut hver dag.

Må innrømme at inntaket av sukker øker når dagene er litt "grå".

Kankje jeg skal prøve meg på den oppskriften du presenterer i dag?
Rabarbra er jo så godt!

Klem Lykkeliten

Anne Karins Mat og Vin sa...

Dette høres friskt og godt ut! Jeg prøvte meg på hjemmelaget appelsinmarmelade og det var særdeles vellykket, så dette vil jeg prøve neste gang jeg er på hytta, for det er der jeg har rabarbraen. Hils din venninne og si takk, og takk til søte deg for inspirasjonen:-))
Klem Anne Karin

Bustenellik sa...

Jeg må bare si TUSEN TAKK! Jeg har gått og lekt med tanken på å lage syltetøy e.l. av all rabarbaraen vi har i hagen, også kommer det en oppskrift på marmelade nærmest deisende i fanget på meg! Denne skal jeg se om ikke jeg får prøvd :-)

Ruter & Hjerter sa...

Rabarbra minner meg så om barndommen! Mamma laget suppe og syltetøy og jeg elsket det!!!
Kanskje jeg må prøve det igjen:))
Lykke til på slang:)

Elisabeth sa...

Åee..rabarbra og ingefær, da kan ingenting gå galt! Denne skal jeg jammen prøve, høres supergod ut. Tusen takk for oppskriften :)

Monica sa...

Namnam, rabarbra er supergodt! :) Mamma har masse rabarbra i hagen, kanskje jeg skal gi henne denne oppskriften :)
Klemklem

Anonym sa...

Så deilig det hørtes ut! Har ønsket meg en rabarbrarot. Om jeg får det, skal jeg sannelig prøve :).

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei og takk for hyggelig melding hos meg! Tenk, så moro om du hadde stått på kaia dra vi dro! Nei, sikkert ikke så mange like biler m/ campingvogn, særlig på denne tiden av året! Jeg tror det var 3 + noen bobiler som kjørte ombord.

Her har det regnet noe ustyrtelig i natt! Men bedre nå, men vind. I går hadde vi en heeeelt nydelig dag, syklet 2 1/2 mil, og satt ute til 22.30, så det var en skikkelig varm sommerdag!

Rabarbra syltetøyet skal jeg skrive meg bak øret, for vi reiste fra rabarbra i hagen, og den har sikkert ikke blitt ødelagt innen vi kommer hjem!

Ha en fin dag hjemme!

Klem Cathrine :-)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Rabarbermarmelad är jättegott, jag har gjort en liknande. Och den var lika god på rostat bröd som till pannkakor. Smaskens!
Ha en fin torsdag
Kramar
AnnaMaria

Elisabeth sa...

Takk for oppskriften. Den må prøves.
Droppet tilfeldig innom bloggen din via fru Tunheim.
Bor visst i samme by vi to :o)

God Larvikspinse!

Related Posts with Thumbnails