fredag 3. desember 2010

Eget loppemarked?

Forrige helg jobbet jeg på en julemesse.
Vårt lokale Historielag rigger hvert år til julemesse i et gammel herredshus, og de siste årene har vi også hatt et lite loppemarked på loftet!!

Gjett om det er koselig. Og gjett om det er KALDT!
Uisolert og uoppvarmet der oppe på loftet. Men det er bare å kle på seg med ull under og ull over!! Da kan man varm og god tilbringe 4 timer både lørdag og søndag blant bruktvarer og glade kunder.Her henger gamle nattkjoler og mamelukker. Og på snorene henger nydelige broderte duker, pyntehåndklær m.m.
 Dette tok vi høy pris for, og solgte unna i rekordfart!
Hadde vi ikke mye fint til salgs? Fikk inn masse penger!!

Vi hadde mye jeg gjerne skulle tatt bilde av og vist fram, men jammen går tiden fort når det nærmer seg åpningstid!

Det er forholdsvis lett å drive dette loppemarkedet. Det er fjerde året nå, og vi lar bare loppene som blir igjen stå fra år til år. Iløpet av sommeren tar vi etpar dugnader og rydder og kaster det som vi antar ikke blir solgt. Og så fyller vi på nye lopper etterhvert som folk kommer med kasser og poser med nye ting  til oss.

I år har vi også tenkt på gjøre en vri. Vi holder et lite ekstra-loppemarked i juni en gang og selger vafler og kaffe til kundene. Loppene står jo der, så det er bare å ta på salgsforklærne, sette igang vaffeljernet og selge unna til sommergjestene som kjører forbi og lokalbefolkningen som vil treffe kjente og kose seg litt en lørdag formiddag.Med et loppefylt loft står jo fristelser i kø for en loppesugen selger, og bittelitt ble med meg hjem også:Dette eggestativet er veldig kjekt, og jeg kjøpte det fordi kokke-Wenche på TV2 sier at "en alltid skal ha noen tempererte egg stående på benken" til baking og sånn.
Nå hadde jeg tenkt å lage litt "å sånn" imorgen, så idag har jeg innviet det.


Som dere ser er det i messing, og det er absolutt ikke blankt og pent. Og JA!, - jeg har pusset det!
Jeg fikk det ikke blankere, og lurer nå på om meg skal ta av det røde håndtaket (veldig lett) og sprøytelakkere selve stativet i sølv eller HVITT?!?


Eller må jeg la det være som det er? Isåfall; har noen gode tips for å få denne messingskiten blank og fin?

Meninger og eventuelt gode råd mottas med takk.

2 kommentarer:

sylvia sa...

god morgen.
oj her var det mye fint,for et loppis,
å det eggstativ var herlig.
kaldt ja,vi fyrer å tenner masse lys om dagen.
ønsker deg en fin dag,
klem fra sylvia trappetroll

Sanna sa...

Stilig loppemarked.
Og herlig eggestativ da!
Et kjerringråd til messingen :
- Hell varmt vann i oppvaskkummen og hell i litt eddik. Når du har blandet dette tar du et par dråper med Zalo i til slutt. Det skal ikke skumme. Legg i messingen og la det ligge litt, skyll og tørk.

Og jeg hadde ikke rørt det røde håndtaket.
Da er det jo ikke originalt lenger.

Related Posts with Thumbnails