søndag 5. desember 2010

En liten pinne.

Når det nærmer seg desember får jeg lyst på mat som ellers ikke frister så mye. Risengrynsgrøt er en av rettene, og pinnekjøtt en annen.


Hos vår eminente slakter Abrahamsen her i Larvik kjøpte jeg røkt pinnekjøtt av lam, og så ble svigermor invitert på et festmåltid nå i helgen!!


Mens svigermors enbårne sønn hjalp henne med vedbæring, handling og ellers gjorde jobben sin som gromgutt, så putret kjøttet på komfyren og sendte ut deilig duft for meg som stullet og stelte i heimen. Det gikk som en lek. Jobben ble utført til tonene av koselig julemusikk.

Ser deilig ut, ikke sant?

Tilbehøret ble satt til temperering i gangen. Sånn 19 grader er passe. Mmmmmm.... Mens jeg dekket bordet tok jeg noen bilder av den nye lampa vår over spisestuebordet.


Vi hadde en super lysekrone der som passet kjempegodt til stua, men lysekroner har en lei tendens til å lyse oppover istedet for ned på bordet. Og det var på bordet vi trang godt lys, så vi kan se hva vi spiser. Så med tungt hjerte forviste vi lysekrona til gangen, og kjøpte denne gode lampa som gir et godt men allikevel varmt lys over bordet.


Den skinte så fint ned på favoritt-duken min.

Denne duken har så fine farger på broderiet, men den har en uvane: Når en kikker hardt på den, så skrukker den seg! Jeg stiver den ikke når jeg stryker. Det ville nok hjulpet. Men jeg bruker den så ofte at det blir ikke til det. Den ser jo så glatt og fin ut de første 3 minuttene etter at den forlater strykebrettet.


(Kanskje svigermor har glemt brillene sine idag?) 


Maten smakte vidunderlig, og svigermor på 88 var fornøyd med kokken.
Og ettersom svigermor ikke skal være sammen med oss på julaften i år, så hadde vi liksom en liten før-julemiddag sammen.


"En likør til kaffen, svigermor?"

2 kommentarer:

Grete sa...

For en herlig middag og er din svigermor som min mor så tok hun vel en "lille en" til maten ;-D
Omvendtkalenderen din synes jeg var en meget god ide, kansje ungene blir med på en slik etter hvert;-)

Ha en fin dag!
Klem fra Grete

ELIN sa...

Høres ut som en veldig koselig førjulsmiddag med svigermor :) Ha en ny fin uke. Klemmer fra Elin

Related Posts with Thumbnails