lørdag 4. desember 2010

Juleverkstedsjekkekaker

Når en sitter her og leser hva bloggere skriver, og ser bilder av det ene og det andre, så dukker ofte minner opp om selvopplevde hendelser en assosierer med innleggene en leser. Når en har levd noen år, så samler det seg liksom opp med litt av hvert oppi hodet.

Jeg ser i disse tider at flere har koselige juleverksteder hjemme hos seg. Det juleverkstedet jeg nå skal få fortelle om er ikke et jeg var på selv, men historien ble fortalt meg en sen nattetime på et av byens utesteder en gang i fjern fortid:

Noen single gutter jeg kjente hadde klart å være single i flere år. De var sjarmerende gutter, men ville nok leve livet litt før ting ble FOR alvorlig mht damer.

De hadde faktisk blitt så voksne at de hadde klart å lage seg en liten juletradisjon. Hvert år i desember samlet de seg og bakte julekaker sammen!!!

OK, det høres kjedelig ut, men følg med....

De begynte litt tidlig på lørdagen, tok noen pils, og satt i gang.


De rørte og kjevlet, stekte og smakte. Flere slag ble laget, og resultatet av innsatsen ble tidvis bra, og tidvis litt så som så.


De jobbet og jobbet, og hadde det moro sammen. Pilsen var nok kald og god på et varmt og godt julebakeverksted.


(Kanskje dette utstyret kunne fått menn med kjøkkenvegring til å trå til ved grytene?)

 Skikkelige macho ninja-kaker!


De bakte faktisk mange slag, men ETT slag ga dem store problemer:


Krumkakene ble nok påbegynt litt utpå kveldingen, og etter utallige forsøk på å få til disse blondekakene ga de opp. Da de etter ferdig kakebakst la opp alle slagene på et digert fat, så hadde de kun EN, en eneste  krumkake!! 

Den tronet på kakefatet, og de var veldig stolte av den.

Men snart skulle gutta ut på byen, og de måtte få i seg noe skikkelig mat. Deig, serinakaker og øl holdt ikke i lengden.

Pizza ble bestilt, og snart sto budet på døra:"Vil du smake på julebaksten vår?", spurte gutta stolte, og viste fram det bugnende kakefatet sitt.

"Og tror du ikke for søren at han tok krumakaka vår!!!"Vel, spist er spist, og da pizzaen også var fortært var det på tide å bryte opp og dra ut på byen, som kokte av folk i julebordstemning. Og guttegjengen gjorde noe uvanlig; de tok med seg kakefatet ut på by'n!!


Og gjett om DET var et supert sjekketriks!! De gikk rundt blant damene og spurte om de ville smake på julebaksten, og fortalte om dagens økt på kjøkkenet. Tror dere damene ble sjarmert av det, eller??!

Kvelden ble i deres øyne særdeles vellykket.(Alle bildene er tjuvlånt litt her og der på nettet.)

7 kommentarer:

Ingunn sa...

Hahaha....En litt annen variant av vårt juleverksted , men akk så fornøyelig lesning.
Det minner meg på noen flotte kakekoner og menn som noen venner av meg lagte ETTER at barna var i seng.Bilder av kakene ble forøvrig lagt ut på Facebook og i år venter vi spent på hvordan de skal toppe fjorårets vovede kakefigurer;)
Ha en flott dag , kjære deg. Gleder meg til å lese mer fra deg :)
Klem fra Ingunn :)

Villa Rabalder sa...

Hehehe
Ser det hele livlig for meg!!
Takk for att du delte denne historien... fikk ivertfall smilet på plass hos meg!!

Håper du får en strålende Lørdag!!

Blomsterpiken sa...

Artig historie!
Men du; jeg glemte den teskjeen med honning i går - og det merkes!
:-)

Camilla sa...

Herlig ;)

Klem, Camilla.

Ninas Interiør sa...

Morsom historie! Skulle vært flere sånne mannfolk!

Klem Nina

ELIN sa...

Hi hi, ja dette var et litt annerledes julebord ja. Tror ikke jeg skal foreslå det for gubben :) Ønsker deg en flott lørdagskveld. Klemmer fra Eli

Bustenellik sa...

Jeg registrerer til min forundring at jeg ikke har vært her siden tirsdag, og jeg som var helt skråsikker på at jeg var her i går. Dagene FLYR! Men du og du for en fin kalenderidé du har, om å gjøre den omvendt. Me like :-) Og sjekkekakene - digger! Hahah :-) Ha en fin helg! Klem

Related Posts with Thumbnails