onsdag 1. desember 2010

Omvendt-kalender

Jeg synes pakkekalender er noe herk!!

Den blir jo tommere og tommere og mer og mer kjedelig jo nærmere en kommer julaften.
De første dagene i desember er den fylt av håp og spenning, mens lettelsen til de ofte stressede innpakkerne ligger som en dis over småpakkene. En kan nesten høre skuldrene deres senke seg og musklene slappe av etter innpakking av 24x ? antall pakker.


Men min motvilje mot pakkekalendere fikk en skikkelig sprekk da jeg kom på Kremmerhusets butikk i november. Da hadde de fått inn noen vidunderlige sydde kalendere med store, fine lommer. Jeg kjente julevarmen og kosefaktoren stige bare jeg så på den. Men jeg sto imot. Kr 199,- ble liggende trygt i min lommebok. Iallefall en stund.......

Etter etpar runder i ringen gikk jeg ned for telling og overga meg. Men ikke uten kamp!

Jeg ville ha kalenderen, men neimen om jeg skulle bruke mine siste krefter på å finne 24 ting å putte i den. Dessuten har jeg jo ingen barn, så det ville bli min fra før av bortskjemte mann som ville nyte godt av disse småpakkene. Kom ikke på tale!

Men etter å ha spist årets første marsipangris som en kickstart for hjernen fant jeg løsningen:

Jeg ville FYLLE kalenderen istedet for å TØMME den!!!Her ser dere dagens lomme. Den er nå oppbevaringssted for et lite hjerte jeg skal bruke til pynt til jul. Men i hele desember, helt til Julaften, skal det få bo her. Jeg har flere nyinnkjøpte småting til jul som skal få bo i neste dagers lommer, og kjenner jeg meg selv, så dukker det nok opp noe småtteri fra byens butikker underveis. Og jeg har av økonomiske årsaker også tenkt å plukke fram litt av den gamle pynten til juletreet og legge i lommene. Da kan jeg glede meg over dem der de titter opp til meg over kanten, og glede meg til de skal henge på treet på ordentlig.
I løpet av de neste ukene skal forhåpentligvis kalenderen min bli en lubben sak som henger ved sofakroken vår til glede for oss hele kvelden.

Men jeg har en kalender til!! Sjekk her:

Ser du hyssingen under den nye hyllen vår? Det er 24 små hjerter som skal flyttes fra den ene siden til den andre ettersom dagene går i desember.


Nå er det en skikkelig kø her borte til høyre, men tidligere erfaringer sier at dagene mot jul raser avgårde i full fart, så før jeg vet ordet av det begynner det nok å minke på hjerter i denne enden av hyssingen.

Så etter å ha dullet litt med disse to kalenderene idag OG sett Jul i Blåfjell, så er jeg temmelig sikker på at det er 1. desember idag.....

Men dagen startet ikke helt bra. Sjekk denne gradestokken, da!!!:

Akkurat like mange grader inne som ute, men heldigvis hadde bare den øverste en skikkelig MINUS foran seg. Godt at hus er hole! Og at veden ligger tørr og fin under tak på uteplassen vår.

6 kommentarer:

Et hverdagshjem sa...

Så fine kalendre, begge to! Og en fin ting å fylle den istedet for tømme den! :)

Ha en fin kveld :)

Tino sa...

Så fin adventskalender, og morsom ide å fylle den isteden for å tømme. Den lille hjertekalenderen var skjønn da!

Kos deg videre i adventstiden!
Klem T

Sanna sa...

Du er jaggu lur.
Har ikke kalender jeg.
Skulle gjerne hatt en sjokoladekalender.
Kanskje jeg må kjøpe meg en.

Anonym sa...

Så koselig !
Det er en ren fornøyelse å lese innleggene dine ;)
Kjempelurt å FYLLE , i alle fall for oss voksne!
Tolvåringen har pakkekalender, min mann har kjøpt seg Ponduskalender og jeg....
Jeg koser meg med bloggingen. Der får jeg flere gaver hver dag !
Klem fra Ingunn :)

Anonym sa...

Hahaha jeg ler godt av de vittige innleggene dine. Flotte kalendere,virkelig smart med de hjertene på hyssing. Skal du ikke legge min blogg i rekka til høyre her snart hehe??
Klems:)
PS...Regner med at de fleste har oppskrift på aniskringle så jeg orker ikke å krive den ned.

Hus på solsida sa...

Heihei.
Takk for koselig kommentar på bloggen min =)
Lenestolane er faktisk fra Ellos, 2000 kr per stykk...billig og fine =)
Her er det -16, og kaaaldt :-S Men koselig også, får julestemning av slikt =)
*klem Astrid*

Related Posts with Thumbnails