torsdag 15. desember 2011

Gutta i karmen - 15


- Se på vårs igår, a!! Ser dere å mørt det er?? Lysa våre lyser ikke, og det blei vanskelig for Demsomborher å få lest avisa, gitt .


- Jammen fader, se på meg da! Jeg har akkurat oppdaga at ute lyser det som bare det! I stua lyser det au. Å ære som skjer?! Harem bare betart halle strømreininga??


- Ja, Husomborher blei litt bettutta...... ........Ingen a sikringæne var gåene. Det gåkke an at halve huset er uten strøm mens alt funker som bare det i den andre halvparten!!

- Men det årna seg visst. Like etter blei det mørt i heile huset og hos naboæne. Da var det visst ikke noe å lure på. Det hærre fæle vindværet tok visst knekken på strøm, internett og telfon og alt som er morro.


- Jeg lurte faderimeg litt på om dem hadde gravd over noen kablær dem dærre graveræne i gata. Å trur dere? Jeg hakke hørt noe, og dem så uskyldige ut der dem sto i søle og dritt til knes i regn og haggel.

- Men dere, så dere hvor glad Hunsomborher ble litt utpå ettermiddagen?! Da kom strømmen tilbake, og samtidig lyste noen fine solstråler gjennom de mørke skyene...... .....og hun hadde faktisk hatt nesten 5 timer til å tenke litt over hvor avhengig vi er av strømmen vår. Og så glad hun var for vedkomfyren! "Tenk så rik en føler seg når en har ved" sa hun til seg selv. Men badet begynte å bli kaldt iløpet av de timene. Varmekablene her og der som gir både klestørk og annen glede ble sakte tappet for energi, og etterlot bare kalde fliser.


Telefonen som kunne ringt til gode venner var strømløs, og mobilen tom for batteri.
Ingen blogger å besøke, ikke TV, ingen CD'er. Bare stillhet. Heldigvis kjøpte hun ny, gul lommelykt igår, så hun ikke falt i kjellertrappa på jakt etter trøste-kokosboller. Men ingen kaffe til dem. Så dere; hun prøvde til og med å varme vann på vedovnen! Det gikk dårlig.


- Ja fader, det blei en trasig da igår. Men hu fikk laga et fint julekort i lyset fra vinduet ihvertfall. Det ska hu ha; hu gjør alt for å sleppe å gjørra noe husarbe!


Skiltholder-julekort.


Baksiden med håndskrevet julehilsen.


Kortet ligger oppå konvolutten,
og ser slik ut uten skiltet oppi.


Dette skiltet tror jeg passer godt til hun som skal få det.

4 kommentarer:

Monica sa...

Hei på deg.
Så koselig julekort! Ser ut som du klarte deg flott uten strøm ;))
Håper du har fått igjen strømmen, og med den varme, telefon, data, vaskemaskin og annet gøy ;))
Ønsker deg en riktig strålende dag!
Klem, Monica

Mette sa...

Jammen var du produktiv uten strom! Ja, det er utrolig hvor avhengig var hverdag er uten strom...

Fru Tunheim sa...

Herlige de er, de gutta i vinduet.....

Linda sa...

Kjedelig når strømmen er vekke i timevis, da kjenner man hvor avhengig man er av både det ene og andre ;-)
Kan tenke meg nissene i karmen undret seg over dette :-))

Related Posts with Thumbnails