fredag 2. desember 2011

Gutta i karmen - 2

- Desember alt, gitt. Jammen har tia gått fort i sommær. Men jeg har kost meg skikkelig!


- Ja, deilig å værra i varme strøk og omgås kollegaer......


- Måtte du minne meg må det! Jeg skjønner jo at vi må ta denna jobben nå i noen uker, men særlig æktion er det ikke her på kjøkkenet, akkurat.


- Å, mener du det? Så du ikke da Husomborher glømte å følle med på den sausen hu laga igårkveld? Den bobla i kjelen som lava!
- Ja, fader! Der får hu en skrubbejobb. Og lukta, da mann!!! Men jeg trur sausen blei bra den. Ser så fin og julerød ut. Men åffer drakk hu så mye vann da hu smakte på'n? Og hu blei heilt rød i fleisen.


- Chili, guttær, så dere ikke alle chiliæne hu hadde oppi! 


- Å fader! Hu ska nå prøve alt. Godt vi ikke står så nær komfyrn. 
Oppskriften?   >>>> Trykk HER

4 kommentarer:

-Sanna- sa...

Hei og hopp.
Lenge siden sist!
Der kom gutta i karmen fram. NÅ er det jul snart!
Her blir det travelt med helt andre ting enn juleforberedelser. Har så smått begynt å pakke ned sånne ting som ikke skal pakkes opp igjen. Og jammen har det blitt maaaange kasser/esker allerede.
Vi skal bare bo i kårhuset i 3-4 år og så bærer det ut av bygda og til mere urbane strøk.
Jeg har ikke tenkt å strippe stua og kjøkkenet til jul. Orker ikke å bo i kasser og rot. Stjerner og staker er på plass som vanlig. Og nytt juletre ble kjøpt på Plantasjen her om dagen.
Jeg tåler ikke juletrær, julestjerner, svibler osv... denne dustete astmaen tar egentlig knekken på meg hver jul.
Så treet er kunstig og juleblomstene er asalea og orkide.

Huff... vi har endel oppussing foran oss i det gamle ruklet vi skal inn i. Men heldigvis er det få rom skal tas. Vi pusser bare opp de rommene vi skal bruke, resten blir lagerplass for det vi ikke får plass til.... Vi får dårlig med plass til overnattingsgjester (les hotellgjester), men skal lage litt plass til et barnebarn eller to....
Nå durer jeg ned i boden og prøver å få kastet noe, mens gubben/samleren er på jobb !
Klæææææææmmmmmmmmm !!

Mette sa...

Herlige guttær! Jeg lager den chilisausen med jevne mellomrom (av egendyrket chili, bare sa det er sagt!). Den er helt topp og gar ned pa hoykant her i huset. Bruker endel frysepulver i for a fa den litt tykkere. Deilig! Kallæne dine ma nok vende seg til den, ja... :-)

Linda sa...

Herlige gutter du har fått på kjøkkenet ditt, og så følger de med på alt du gjør der slik at vi kan få rapport...det er bra ;.)
Skal se nærmere på oppskriften.
Ha en fin helg og hils nissene på kjøkkenet ;-)

Koselig koselig sa...

hihihihihi :D

Related Posts with Thumbnails